Το ξέρετε ότι μπορείτε να παίξετε παιχνίδια σε pdf αρχεία;


Το PDF είναι φορμά αρχείου που χρησιμοποιείται για την απεικόνιση εγγράφων ανεξαρτήτως λογισμικού, hardware και λειτουργικού συστήματος. O developer Omar Rizwan ανακάλυψε πρόσφατα ότι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να παίξετε απλά παιχνίδια.

pdf file

Κατά την εκμάθηση της γλώσσας προγραμματισμού PostScript της Adobe, ο Rizwan ανακάλυψε ότι τα PDF αρχεία μπορούν να περιλαμβάνουν και άλλα πράγματα, όπως ενσωματωμένα Flash αντικείμενα, 3D αντικείμενα και JavaScript. Αν και τα περισσότερα προγράμματα ανάγνωσης ΡDF αρχείων δεν τα υποστηρίζουν o browser Chrome υλοποιεί ένα μικρό υποσύνολο των Acrobat JavaScript API.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ενσωματώσετε και να τρέξετε περιορισμένα κομμάτια της JavaScript στα ΡDFs σας. Έτσι ο Rizwan ξέθαψε το πρόγραμμα του κλασικού arcade παιχνιδιού με τα τουβλάκια και την μπάλα και τον ενσωμάτωσε σε ένα ΡDF αρχείο. Μπορείτε να δείτε online το αρχείο αυτό και να παίξετε το παιχνίδι που έχει ενσωματωμένο αρκεί να επισκεφτείτε τον σύνδεσμο με Chrome.

Για να παίξετε, απλά μετακινήστε το ποντίκι σας οριζόντια στο γαλάζιο χώρο κάτω από την πράσινη μπάρα απόκρουσης της μπάλας, για να ελέγξετε την κίνηση του.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news