Η πλειοψηφία των Αμερικανών θεωρεί το TikTok απειλή για την εθνική ασφάλεια

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα του Pew Research Center, η πλειοψηφία των Αμερικανών (59%) λέει ότι το TikTok αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

usa china

Τα ευρήματα από την έρευνα του Pew Research Center σε ενήλικες των ΗΠΑ έρχονται καθώς το TikTok, η δημοφιλής εφαρμογή που ανήκει στον κινεζικό διαδικτυακό όμιλο ByteDance, συνεχίζει να στοχοποιείται από τους Αμερικανούς νομοθέτες που είναι επιφυλακτικοί για τους δεσμούς της με την Κίνα και τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τα δεδομένα των χρηστών.

Μόλις το 17% των Αμερικανών λέει ότι η πλατφόρμα δεν αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια, ενώ το 23% δηλώνει αβέβαιο, σύμφωνα με την έρευνα του Pew.

Οι απόψεις σχετικά με την απειλή για την εθνική ασφάλεια που θέτει το TikTok διαφέρουν ανάλογα με τις πολιτικές πεποιθήσεις και την ηλικία.

Περίπου το 70% των Ρεπουμπλικανών και των ανεξάρτητων που κλίνουν προς τους Ρεπουμπλικάνους λένε ότι το TikTok είναι είτε μικρή είτε μεγάλη απειλή για την εθνική ασφάλεια στις Η.Π.Α., σε σύγκριση με το 53% των Δημοκρατικών. Η αντίληψη του TikTok σαν απειλή ποικίλλει επίσης ανάλογα με την ηλικία: Μόλις το 13% των ενηλίκων 18-29 ετών λένε ότι το TikTok είναι μια μεγάλη απειλή, ένα ποσοστό που αυξάνεται στο 24% μεταξύ αυτών των 30-49, στο 35% μεταξύ των 50-64, και στο 46% μεταξύ των Αμερικανών 65 ετών και άνω.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ενήλικες που δεν χρησιμοποιούν το TikTok είναι πιο πιθανό να το θεωρούν κίνδυνο εθνικής ασφάλειας. Μεταξύ των μη χρηστών, το 65% δηλώνει ότι η εφαρμογή αποτελεί απειλή για την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένου του 36% που τη θεωρεί σημαντική απειλή.

Μεταξύ των χρηστών του TikTok, μόλις το 9% το βλέπει σαν μια μείζονα απειλή και περίπου το ένα τρίτο λέει ότι είναι μικρή απειλή. Η έρευνα του Pew διεξήχθη στις 15-21 Μαΐου του 2023.

Μια έρευνα του Pew Research Center που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο διαπίστωσε ότι το 50% των Αμερικανών υποστηρίζει την απαγόρευση του TikTok από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ενώ το 22% ήταν αντίθετο και το 28% ήταν αβέβαιο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).