Παρενέργειες του Pokemon GO και στη Μέση Ανατολή


Οι αρχές του Κουβέιτ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, εξέδωσαν ανακοινώσεις την Παρασκευή που προειδοποιούν για τους κινδύνους ασφάλειας από τη νέα εφαρμογή smartphone Pokemon GO.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών του Κουβέιτ, οι χρήστες που παίζουν το παιχνίδι θα πρέπει να αποφεύγουν να πηγαίνουν με το Pikachu στο παλάτι του Εμίρη του Κουβέιτ, σε τζαμιά, εγκαταστάσεις πετρελαίου ή στρατιωτικές βάσεις.Pokemon GO

“Ο κίνδυνος αυτού του παιχνιδιού είναι ότι φωτογραφίζει τις περιοχές από κοντινή απόσταση με τα … έξυπνα τηλέφωνα που μεταφέρουν τις εικόνες σε τοποθεσίες τρίτων”, δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Suleiman al-Fahd.

“Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ενημερώσει τους άνδρες της ασφάλειας να δείχνουν μηδενική ανοχή σε όποιον πλησιάζει απαγορευμένες περιοχές, σκόπιμα ή μη”, δήλωσε ο al-Fahd.

Προς το παρόν το παιχνίδι κυκλοφορεί μόνο πέντε χώρες της Δύσης, αλλά η Nintendo έχει δηλώσει ότι το Pokemon GO θα κυκλοφορήσει σε 200 χώρες “σχετικά σύντομα.”

Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που αποκτούν πρόσβαση στην εφαρμογή με μια σύνδεση VPN ή μέσω ξένα App Stores. Το παιχνίδι είναι αρκετά εθιστικό και έτσι η Μέση Ανατολή (και όχι μόνο) είναι στο “έλεος” τεράτων που κυκλοφορούν μέσα από τις οθόνες των κινητών παντού.

Έτσι τα πολύχρωμα πλάσματα εντοπίστηκαν στις πυραμίδες της Αιγύπτου αλλά και στο τζαμί al-Aqsa τζαμί της Ιερουσαλήμ.

Ο εκπρόσωπος του υπουργικού συμβουλίου της Αιγύπτου δήλωσε σηην ειδησεογραφική εκπομπή “90 λεπτά” την Τετάρτη ότι οι αρχές ερευνούν το Pokemon GO προσπαθώντας να “ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους από αυτά τα παιχνίδια.”

Ο Abbas Shoman, από το τζαμί Al Azhar του Καΐρου, που είναι η κύρια έδρα των Σουνιτών Μουσουλμάνων μάλλον έχει απελπιστεί.

“Είναι το ύψιστο είδος μανιακής βλάβης για το μέλλον αυτών των ανθρώπων που έχουν ερωτευτεί με αυτό το παιχνίδι, ψάχνοντας για το Pokemon στους δρόμους … σαν μεθυσμένοι,” ανέφερε στην εφημερίδα Youm7.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news