Πώς να αποκρύψετε το πραγματικό σας email

Δείτε τρεις τρόπους για να αποκρύψετε την πραγματική σας διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και απαλλαγείτε από βομβαρδισμό ανεπιθύμητων μηνυμάτων.

email,AnonAddy,Simplelogin,relay,Firefox

Οι περισσότερες διαδικτυακές υπηρεσίες, είτε δωρεάν είτε ακόμα και επί πληρωμή, απαιτούν να εγγραφείτε δηλώνοντας ένα email σας. Οι σοβαρότερες από αυτές μένουν σε αυτό το σημείο και δεν σας ενοχλούν με τόνους μηνυμάτων. Όμως υπάρχουν αρκετές υπηρεσίες που βρίσκουν την ευκαιρία και είτε οι ίδιες σας στέλνουν διαφημιστικό υλικό τους είτε “πουλάνε” το email σας σε τρίτους και ξαφνικά δέχεστε μηνύματα για καλτσόν και ζαρντινιέρες.

Αλλά πώς μπορείτε να διατηρήσετε το email σας καθαρό, ενώ ταυτόχρονα να το χρησιμοποιείτε για να επικοινωνείτε ή να εγγραφείτε σε υπηρεσίες που πρέπει να χρησιμοποιήσετε; Υπάρχει πάντα η λύση του προσωρινού email, ή ακόμα και ενός αδιάφορου email, φτιαγμένου για αυτήν την δουλειά. Και οι δύο αυτές λύσεις έχουν υπέρ και κατά.

Υπάρχει και μια τρίτη, απλή λύση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψευδώνυμα email (aliases email ή υπηρεσίες cloaking email) για να αποκρύψετε το αναγνωριστικό του κανονικού email σας. Ας δούμε τι ακριβώς είναι ένα ψευδώνυμο email, πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, και γιατί ίσως το χρειάζεστε;

Τι είναι το ψευδώνυμο email;

Το ψευδώνυμο email είναι μια πρόσθετη διεύθυνση email, που μεσολαβεί μεταξύ εσάς και των παραληπτών ή αποστολέων και προωθεί όλα τα μηνύματα που σας έρχονται στα εισερχόμενα του λογαριασμού σας.

Για παράδειγμα, εάν έχετε email: kleanthis@iguru.gr. Το ψευδώνυμο email σας μπορεί να είναι xyz@iguru.gr ή xyz@asxetodomain.com, το οποίο μοιάζει με διαφορετικό λογαριασμό αλλά δείχνει τα ίδια εισερχόμενα.

Γιατί πρέπει να αποκρύψετε τη διεύθυνση email σας;

Τα οφέλη να μην είναι το email σας ευκολοπρόσιτο σε όλο τον ενδιαφερόμενο κόσμο είναι εμφανή. Εάν διατηρήσετε την πραγματική σας διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ιδιωτική, δεν θα δέχεστε μηνύματα ηλεκτρονικού ψαρέματος, διαφημίσεις, ψεύτικες ικετεύσεις για βοήθεια, άσχετες προτάσεις συνεργασίας και ένα σωρό άλλα τέτοια email που μπορεί στην αρχή να σας κάνουν να χαμογελάσετε αλλά στο τέλος καταντούν εκνευριστικά.

Ανεξάρτητα από την υπηρεσία ή τη λίστα ενημερωτικών δελτίων που θα εγγραφείτε, όλα υπόκεινται σε πιθανή παραβίαση δεδομένων. Έτσι, εάν δεν μοιράζεστε το πραγματικό σας email, δεν θα εκτίθεται η διεύθυνση σας.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν χρησιμοποιήσετε ψευδώνυμο email

Τώρα που γνωρίζετε γιατί πρέπει να διατηρήσετε ιδιωτική τη διεύθυνση email σας, δείτε τι δυνατότητες έχετε και το πότε να χρησιμοποιείτε το ψευδώνυμο email;

Μια υπηρεσία ψευδώνυμου email συνήθως σας διαθέτει:
α. Διακοπή εισερχόμενων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ένα συγκεκριμένο ψευδώνυμο και ανεπιθύμητων μηνυμάτων.
β. Εύκολη δημιουργία διαφορετικών ψευδώνυμων και διαγραφή των παλιών.
γ. Απρόσκοπτη εγγραφή σε μια υπηρεσία που ενδέχεται να μην εμπιστεύεστε.
δ. Εγγραφή σε διάφορα ενημερωτικά δελτία, αφού έχετε τη δυνατότητα να αποκλείσετε ανεπιθύμητα μηνύματα.
ε. Αποστολή email χρησιμοποιώντας ψευδώνυμα για να διατηρήσετε την πραγματική σας διεύθυνση ιδιωτική.

Ενώ υπάρχουν πολλά οφέλη από τη χρήση μιας υπηρεσίας cloaking email, καλό θα ήταν να μην το χρησιμοποιείτε για:
α. Τραπεζικές επικοινωνίες.
β. Άμεση επικοινωνία μέσω email με κάποιον που χρειάζεται ένα μόνιμο σημείο επαφής, όπως με την εργασία σας ή του συγγενείς σας.

Υπηρεσίες ψευδώνυμου email

Υπάρχουν αρκετές υπηρεσίες που μπορούν να σας προσφέρουν μία τέτοιου είδους εξυπηρέτηση. Δείτε τις τρεις δημοφιλείς παρακάτω:

1.
simplelogin

Το SimpleLogin είναι μια υπηρεσία ανοικτού κώδικα που προσφέρει ψευδώνυμα email, εστιάζοντας στην προστασία της ιδιωτικής ζωής. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε διαφορετικές ταυτότητες για κάθε ιστότοπο που επισκέπτεστε. Μπορείτε να έχετε πολλά γραμματοκιβώτια και απεριόριστα ψευδώνυμα, εάν πρέπει να προστατεύσετε περισσότερα από ένα πραγματικό email. Το SimpleLogin σάς επιτρέπει επίσης να στέλνετε απαντήσεις χρησιμοποιώντας τα ψευδώνυμα σας εάν θέλετε να επικοινωνείτε μέσω αυτών, διατηρώντας ταυτόχρονα το απόρρητό σας.

Το SimpleLogin ως διαδικτυακή υπηρεσία τρέχει οποιοδήποτε web browser και επιπλέον διαθέτει εφαρμογή για κινητά Android και iOS. Έχει ένα δωρεάν πρόγραμμα και ένα premium επί πληρωμή. Διατίθενται επεκτάσεις για τα προγράμματα περιήγησης Safari, Firefox και Chrome. Υποστηρίζει κρυπτογράφηση PGP

2. AnonAddy
anonaddy

Το AnonAddy είναι μια άλλη λύση ψευδωνύμου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στοχεύει στην παροχή προώθησης ανώνυμων email. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε απεριόριστα ψευδώνυμα. Μπορείτε επίσης να στείλετε ένα email χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμό σας, με τη δυνατότητα να έχετε πολλούς παραλήπτες ανά ψευδώνυμο.

Παρόμοια με την προηγούμενη επιλογή, υποστηρίζει κρυπτογράφηση PGP, αλλά δεν έχει αντίστοιχες εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα.

Διαθέτει ένα δωρεάν πρόγραμμα με περιορισμένα ψευδώνυμα και εύρος ζώνης, και ένα πρόγραμμα επί πληρωμή εάν θέλετε να ξεκλειδώσετε όλες τις δυνατότητες. Είναι και αυτό ανοιχτού κώδικα το οποίο μπορείτε να επιλέξετε να το φιλοξενήσετε στον server σας. Διατίθενται επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης για Safari, Firefox και Chrome.

3. Firefox Relay
relay firefox

Το Firefox Relay είναι μια απλή υπηρεσία cloaking email της εταιρείας , που σας προσφέρει περιορισμένο αριθμό ψευδωνύμων. Αν είστε λάτρης του Mozilla Firefox τότε θα το λατρέψετε, αφού είναι προσαρμοσμένο για τον browser αυτόν. Είναι εντελώς δωρεάν στη χρήση τους και επιπλέον είναι και ανοιχτού κώδικα.

Συμπερασματικά:

Η διεύθυνση email είναι ένα σημαντικό σημείο επαφής για σχεδόν όλες τις υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε στο Διαδίκτυο. Ένα ψευδώνυμο email είναι μία επιπρόσθετη ασφάλεια με λίγη σχετικά ταλαιπωρία στην χρήση του. Σας δίνει την δυνατότητα να αποκρύψετε τον πραγματικό σας email και να διαχειριστείτε τα ανεπιθύμητα μηνύματα στα εισερχόμενά σας. Είναι δωρεάν και αξίζει να το δοκιμάσετε.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.
email,AnonAddy,Simplelogin,relay,Firefox

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).