Πώς να ασφαλίσετε τους διαδικτυακούς λογαριασμούς σας

Η πλειοψηφία των ιστότοπων και των διαδικτυακών υπηρεσιών απαιτούν από εσάς να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό για να έχετε πλήρη πρόσβαση σε αυτούς. Μέχρι τώρα, πολλοί από τους διαδικτυακούς λογαριασμούς σας είναι διασκορπισμένοι στο διαδίκτυο.

50eee62d woodtype 846089 640

Αυτοί οι λογαριασμοί περιέχουν τις προσωπικές σας πληροφορίες που θα μπορούσαν να είναι πολύ επικίνδυνες αν πέσουν στα χέρια ενός hacker. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να τους εξασφαλίσετε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διατηρήσετε τον λογαριασμό σας ασφαλή και αυτό υπερβαίνει τη χρήση προστασίας με κωδικό πρόσβασης, επειδή αυτός είναι και ο προφανής.

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να διασφαλίσετε οριστικά τους διαδικτυακούς λογαριασμούς σας:

1. Χρησιμοποιήστε μία υπηρεσία VPN

Για να κάνετε την περιήγησή σας πιο ασφαλή, πρέπει να έχετε τις καλύτερες επεκτάσεις και λογισμικό ασφαλείας για τις συσκευές σας. Σημαντικό είναι επίσης να χρησιμοποιείτε και μία υπηρεσία VPN.

Οι υπηρεσίες VPN είναι διαθέσιμες για κάθε είδους προγράμματα περιήγησης και λειτουργικά συστήματα όπως Windows και Mac. Ωστόσο, η εύρεση καλών δωρεάν VPN μπορεί να είναι λίγο δύσκολη.

Ένα VPN είναι στην πραγματικότητα ένα εργαλείο που κρύβει την διαδικτυακή επισκεψιμότητά σας από χάκερ, ISP και κυβερνήσεις. Εν ολίγοις, όλη η επισκεψιμότητά σας περνά μέσα από ένα κρυπτογραφημένο τούνελ που δεν μπορεί να το δει κάποιος ξένος που προσπαθεί να παρακολουθήσει την επισκεψιμότητά σας.

Επομένως, όταν θα έχετε πρόσβαση και σε οποιονδήποτε λογαριασμό, όλα θα είναι κρυπτογραφημένα.

2. Χρησιμοποιήστε έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων

Η χρήση ισχυρού κωδικού πρόσβασης δεν είναι ο μόνος τρόπος ή ο καλύτερος τρόπος για την ασφάλεια των διαδικτυακών σας λογαριασμών. Πρέπει να έχετε ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας ακριβώς όπως το 2FA.

Εάν ένας ιστότοπος χρησιμοποιεί έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, χρησιμοποιήστε τον χωρίς δισταγμό. Μπορεί να καταναλώσει λίγο περισσότερο από τον χρόνο σας όταν συνδέεστε με τον λογαριασμό σας, αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο.

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων είναι βασικά ένας προσωρινός κωδικός, μια μυστική ερώτηση ή οτιδήποτε άλλο εκτός από τον κωδικό πρόσβασης για να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.

Ακόμα κι αν ο χάκερ καταφέρει να βρει τον κωδικό πρόσβασής σας, δεν θα μπορεί να συνδεθεί επειδή δεν θα έχει πρόσβαση στον κωδικό που σας έχει σταλεί στο κινητό σας τηλέφωνο.

3. Διαγραφή αχρησιμοποίητων λογαριασμών

Μην κρατάτε ανεπιθύμητους λογαριασμούς που δεν χρησιμοποιείτε. Ωστόσο, πρέπει να είστε 100% σίγουροι ότι δεν θα το χρησιμοποιήσετε ξανά για επαγγελματικούς λόγους ή για προσωπική χρήση.

Ορισμένοι ιστότοποι καθιστούν πολύ δύσκολη τη διαγραφή ενός λογαριασμού. Για το σκοπό αυτό, μπορείτε να μιλήσετε με την υποστήριξή τους.

4. Διαγραφή ιστορικού περιήγησης κατά τη χρήση δημόσιων υπολογιστών

Περιττό να πω ότι πρέπει να αποσυνδέεστε πάντα με το λογαριασμό σας ή καθαρίζετε το ιστορικό περιήγησης όταν χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο σε δημόσιο υπολογιστή.

Επίσης, εάν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης ή τη λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χρειαστεί να διαγράψετε κανένα ιστορικό, επειδή δεν θα υπάρχει ιστορικό περιήγησης για εκκαθάριση.

5. Μην χρησιμοποιείτε δημόσια Wi-Fi χωρίς VPN

Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί κατά τη χρήση δημόσιου Wi-Fi, επειδή ακόμη και ένας αρχάριος hacker, θα μπορεί να χακάρει τη συσκευή σας και να κλέψει πληροφορίες.

Ακόμα και αν δεν υπάρχει κάποιος hacker σε κοντινό δημόσιο χώρο όπου διατίθεται δωρεάν δημόσιο Wi-Fi, προσπαθήστε να το αποφύγετε σε κάθε περίπτωση.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για πρόσβαση σε δημόσιο Wi-Fi, καθώς θα αποκρύψει τη διεύθυνση IP σας και όλες τις πληροφορίες που υπάρχουν στο τηλέφωνό σας και θα το κάνει εντελώς κρυπτογραφημένο.

Οι περισσότεροι hacker τείνουν να βρίσκουν τα θύματά τους χρησιμοποιώντας δημόσιο Wi-Fi επειδή είναι εύκολοι στόχοι γι ‘αυτούς και επίσης επειδή μπορούν να εξάγουν τραπεζικές πληροφορίες από τις κινητές συσκευές τους.

6. Διατηρήστε το λογισμικό σας ενημερωμένο

Ό, τι κι αν συμβεί, κρατάτε πάντα ενημερωμένο το λογισμικό σας. Κάθε λογισμικό κυκλοφορεί κατά καιρούς ενημερώσεις λόγω των βελτιωμένων λειτουργιών και για να διορθώσει τυχόν ζητήματα ασφαλείας.

Εάν δεν ενημερώσετε το λογισμικό σας, οι hacker θα διαπιστώσουν εύκολα ότι χρησιμοποιείτε την παλαιότερη έκδοση και θα μπορούν να εκμεταλλευτούν τρωτά σημεία ασφαλείας.

Θα συνιστούσα σε όλους να διατηρούν τις αυτόματες ενημερώσεις ενεργοποιημένες, ώστε να μην χρειάζεται να τις ενημερώσετε χειροκίνητα σε περίπτωση που ξεχάσατε.

Συμπέρασμα

Εάν οι λογαριασμοί σας είναι διάσπαρτοι σε όλο το διαδίκτυο, τότε ήρθε η ώρα να τους ασφαλίσετε με τις συμβουλές που ανέφερα σε αυτόν τον οδηγό.

Το πιο σημαντικό από όλα είναι να χρησιμοποιείτε ένα VPN κάθε φορά που συνδέεστε στον λογαριασμό σας μέσω ενός προγράμματος περιήγησης στον υπολογιστή σας ή μέσω της κινητής συσκευής σας.

Θα αποκρύψει την online επισκεψιμότητά σας όποτε βρίσκεστε στο διαδίκτυο και αυτό είναι που προστατεύει την ηλεκτρονική σας ταυτότητα .

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.110 εγγεγραμμένους.
λογαριασμός,διαδίκτυο,ασφάλεια,internet,security,hacker,hack

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).