Πώς να ενεργοποιήσετε το DNS μέσω HTTPS στο Microsoft Edge

Η Microsoft θα ενεργοποιήσει μια μέρα το DNS μέσω HTTPS (DoH) για όλες τις εφαρμογές των Windows, αλλά μπορείτε να το ενεργοποιήσετε στη νέα του Microsoft Edge σήμερα με μια κρυφή σημαία (flag).

Το DoH θα βελτιώσει την ασφάλεια και το απόρρητό σας στο δια, αλλά δεν είναι ακόμη ενεργοποιημένο από προεπιλογή στον Microsoft Edge 80.

Όπως και το Google Chrome, το Microsoft Edge δεν θα χρησιμοποιήσει πραγματικά το DoH, εκτός εάν χρησιμοποιείτε κάποιο διακομιστή DNS που υποστηρίζει το DoH. Υπάρχουν πολλές επιλογές: Το δημόσιο DNS της Google, της Cloudflare, ακόμη και το DNS της Comcast υποστηρίζουν όλες αυτές τις δυνατότητες.

Πώς να ενεργοποιήσετε το DNS μέσω HTTPS στον Edge

Για να ενεργοποιήσετε το DoH στον Edge πληκτρολογήστε την εσωτερική “edge://flags#dns-over-https” στη γραμμή διευθύνσεων και πατήστε Enter.

Στα δεξιά της επιλογής “Secure DNS Lookups”, κάντε κλικ στο βέλος για να ανοίξετε το αναπτυσσόμενο μενού. Επιλέξτε “Ενεργοποιημένο”.

Θα χρειαστεί να επανεκκινήσετε το για να εφαρμόσετε αυτές τις αλλαγές. Κάντε κλικ στο κουμπί “Επανεκκίνηση” πιο κάτω στη .

Τρόπος εναλλαγής σε διακομιστή DNS συμβατό με DoH

Το DNS μέσω HTTPS (DoH) θα λειτουργήσει μόνο εάν ο διακομιστής DNS σας διαθέτει υποστήριξη DoH. Ίσως χρειαστεί να αλλάξετε τον διακομιστή DNS για να χρησιμοποιήσετε το DoH.

Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το Google Public DNS ή το Cloudflare DNS, το οποίο είναι ο προεπιλεγμένος διακομιστής DNS όταν το DoH είναι ενεργοποιημένο στον .

Μπορείτε να ελέγξετε αν το DNS μέσω HTTPS συνεργάζεται με τον Edge, μεταβαίνοντας στο Browsing Experience Security Check της Cloudflare. Ξεκινήστε τη δοκιμή κάνοντας κλικ στο κουμπί check my browser για δείτε αν το “Secure DNS” είναι ενεργοποιημένο ή όχι.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).