Πώς να λάβετε ειδοποιήσεις παραβίασης από το Firefox Monitor

Δείτε σε αυτό το άρθρο πως μπορείτε να λάβετε ειδοποιήσεις για τυχόν παραβίαση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου από το Firefox Monitor της εταιρείας Mozilla.

Η εταιρεία Mozilla έφερε το 2018 το Firefox Monitor, μία δικτυακή υπηρεσία ανεύρεσης παραβιάσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Τι είναι το Firefox Monitor;
Το Firefox Monitor είναι μια υπηρεσία που παρέχεται από τη Mozilla, σε συνδυασμό με το “Have I Have Pwned“, για την παρακολούθηση του κατά πόσον τα δεδομένα σας έχουν εκτεθεί σε διαδικτυακή παραβίαση δεδομένων.

Η υπηρεσία Firefox Monitor της Mozilla λαμβάνει τη διεύθυνση email σας και τη σαρώνει σε μια βιβλιοθήκη με γνωστές παραβιάσεις δεδομένων, για να δει εάν έχετε επηρεαστεί. Μια σάρωση από το Firefox Monitor θα αναζητήσει παραβιάσεις δημόσιων δεδομένων που χρονολογούνται από το 2007.

Ομοίως, ακόμα και αν το email σας δεν έχει παραβιαστεί, μπορείτε να εγγραφείτε για να λαμβάνετε ειδοποίηση σε περίπτωση τυχόν μελλοντικής παραβίασης της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Το καλύτερο από όλα είναι ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης Firefox για να εκμεταλλευτείτε το Firefox Monitor.

Τρόπος χρήσης του Firefox Monitor
Το να ξεκινήσετε να εργάζεστε με το Firefox Monitor είναι μια απλή διαδικασία. Απλά επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Firefox Monitor . Θα σας υποδεχτεί μια πρόσκληση για να ελέγξετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για γνωστές παραβιάσεις δεδομένων. Προχωρήστε και εισαγάγετε μια διεύθυνση email και πατήστε το κουμπί “Έλεγχος για παραβιάσεις”. Η όλη διαδικασία μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης, με οποιαδήποτε διεύθυνση email.

Μόλις υποβάλετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα λάβετε γρήγορα τα αποτελέσματα που δείχνουν πόσες και εάν υπάρχουν, παραβιάσεις δεδομένων για τη διεύθυνση σας.

Τώρα, αν θέλετε να ειδοποιηθείτε άμεσα σε μία μελλοντική παραβίαση, κάντε κλικ στο κουμπί που λέει “Ειδοποίηση σχετικά με νέες παραβιάσεις” και θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε με έναν λογαριασμό Firefox. Λάβετε υπόψη ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε το Firefox για να εγγραφείτε σε λογαριασμό Firefox.

Ωστόσο, θα χρειαστείτε έναν λογαριασμό Firefox εάν θέλετε να εγγραφείτε για συνεχή παρακολούθηση και ειδοποιήσεις. Ο ιστότοπος θα σας καθοδηγήσει στη δημιουργία ενός τέτοιου λογαριασμού.

Φυσικά, θα χρειαστεί καταρχήν να επιβεβαιώσετε ότι το email υπάρχει και κατά δεύτερον ότι το διαχειρίζεστε εσείς. Θα πρέπει να συμπληρώσετε το 6ψήφιο κωδικό που θα σας αποσταλεί στο email σας.

Αφού συνδεθείτε, θα μεταβείτε σε μια σελίδα περίληψης παραβίασης που θα σας ενημερώνει για πόσες παραβιάσεις δεδομένων έχει συσχετιστεί ο λογαριασμός email. Αυτή η σελίδα θα επιβεβαιώσει επίσης πόσες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρακολουθούνται ενεργά για μελλοντικές παραβιάσεις δεδομένων.

Θα λάβετε επίσης και σχετική μια αναφορά, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Τελειώσατε. Αν η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που καταχωρίσατε παγιδευτεί σε παραβίαση δεδομένων, θα ειδοποιηθείτε άμεσα. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί χρόνος για την ανακάλυψη, την επαλήθευση και την προσθήκη παραβιάσεων δεδομένων σε δημόσιες βάσεις δεδομένων. Άρα, μπορεί να υπάρξει ένα χρονικό διάστημα μεταξύ του πότε συνέβη η πραγματική παραβίαση και του πότε το Firefox Monitor θα σας ειδοποιήσει.

Κατάργηση εγγραφής από το Firefox Monitor
Εάν αποφασίσετε ότι δεν θέλετε πλέον να συμμετέχετε στο Firefox Monitor, η κατάργηση της εγγραφής είναι μια αρκετά απλή διαδικασία. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Firefox Monitor και να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας Firefox.

Μόλις συνδεθείτε, θα δείτε το εικονίδιο του προφίλ σας στην άκρη δεξιά γωνία της οθόνης. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του προφίλ σας και θα δείτε ένα αναπτυσσόμενο μενού. Από το αναπτυσσόμενο μενού, κάντε κλικ στην επιλογή “Προτιμήσεις” για να ανοίξετε τις ρυθμίσεις για το Firefox Monitor.

Προς το κάτω μέρος της σελίδας, θα δείτε μια επιλογή για “Κατάργηση Firefox Monitor” που θα σας επιτρέψει να εξαιρεθείτε από τη λήψη τυχόν μελλοντικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Firefox Monitor.

Μόλις κάνετε κλικ στο κουμπί “Κατάργηση Firefox Monitor”, θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε την επιλογή. Αφού το κάνετε, θα εξαιρεθείτε και θα επιστρέψετε στην αρχική σελίδα του Firefox Monitor. Ο λογαριασμός σας στον Firefox θα παραμείνει ενεργός και μπορείτε να κάνετε login ανά πάσα στιγμή.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.107 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).