Πως την πάτησε η Samsung με το ChatGPT

Η πρόσφατη χρήση του ChatGPT, ενός chatbot με τεχνητή νοημοσύνη, από τους υπαλλήλους της Samsung είχε ως στόχο να βελτιστοποιήσει τις διαδικασίες και να ενισχύσει την επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας με τα chip.

Ωστόσο, μετά από τρεις εβδομάδες, αναφέρθηκαν τρεις διαρροές εμπιστευτικών πληροφοριών των επεξεργαστών, προκαλώντας ανησυχίες για την ασφάλεια των δεδομένων και τις παραβιάσεις του απορρήτου.

chatgpt bw

Οι διαρροές σημειώθηκαν όταν οι υπάλληλοι της Samsung εισήγαγαν ευαίσθητες πληροφορίες, όπως δεδομένα μέτρησης των επεξεργαστών και πηγαίο κώδικα, στο ChatGPT. Σαν αποτέλεσμα, αυτές οι πληροφορίες έγιναν μέρος της βάσης δεδομένων εκμάθησης του AI, που είναι προσβάσιμη όχι μόνο από την Samsung αλλά σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί το ChatGPT.

Η πρώτη διαρροή συνέβη όταν ένας υπάλληλος στο τμήμα Semiconductor and Device Solutions εισήγαγε τον πηγαίο κώδικα που σχετίζεται με τη βάση δεδομένων μετρήσεων των επεξεργαστών στο ChatGPT για να βρει μια γρήγορη λύση σε ένα πρόβλημα. Η δεύτερη διαρροή σημειώθηκε όταν ένας άλλος υπάλληλος εισήγαγε κώδικα που σχετίζεται με τις αποδόσεις και τη βελτιστοποίηση και η τρίτη διαρροή σημειώθηκε όταν ένας υπάλληλος ζήτησε από το ChatGPT να δημιουργήσει τα πρακτικά μιας συνάντησης.

Η Samsung έλαβε άμεσα μέτρα για να αποτρέψει περαιτέρω διαρροές, και έδωσε εντολής στους υπαλλήλους της να είναι προσεκτικοί με τα δεδομένα που μοιράζονται με το ChatGPT. Περιόρισε επίσης την χωρητικότητα κάθε καταχώρισης στον μέγιστο αριθμό των 1.024 byte.

Η εταιρεία διευκρίνισε ότι μόλις τροφοδοτηθεί με πληροφορίες το chatbot AI, τις μεταδίδει σε εξωτερικούς διακομιστές από όπου δεν μπορούν να ανακτηθούν ή να αφαιρεθούν.

Αυτό το περιστατικό υπογραμμίζει τη σημασία της ασφάλειας των δεδομένων και την ανάγκη να εξετάσουν προσεκτικά οι εταιρείες τους πιθανούς κινδύνους και τα οφέλη από την εισαγωγή chatbots AI στους χώρους εργασίας τους.

Αν και τα AI chatbot μπορούν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα, απαιτούν κατάλληλα μέτρα και εκπαίδευση για τη διασφάλιση της εμπιστευτικότητας και της ασφάλειας των ευαίσθητων πληροφοριών.

samsung,ChatGPT

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).