ΠΟΥ: Μάσκα ακόμα σε όσους έχουν εμβολιαστεί

Ακόμα και οι πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκες , προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προκειμένου να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της παραλλαγής Delta του .

Παρά του ότι σε αρκετές χώρες, (συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ), έχουν χαλαρώσει τις απαιτήσεις για μάσκα τις τελευταίες εβδομάδες, ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι οι νέες, ιδιαίτερα μολυσματικές παραλλαγές του κοροναϊού θα μπορούσαν να αποτελέσουν πολύ μεγάλο πρόβλημα.

corona mask

Η παραλλαγή Delta του COVID-19 είναι μια από τις πιο πρόσφατες που παρατηρήθηκε, αλλά και μία από τις πιο ανησυχητικές για τους επιστήμονες. Τα κρούσματα αυξάνονται στις ΗΠΑ και από την περασμένη εβδομάδα, 1 στις 5 πρόσφατες περιπτώσεις κοροναϊού ήταν από την παραλλαγή Delta, σύμφωνα με το CNBC.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, η παραλλαγή Delta ετοιμάζεται να γίνει ο δεύτερος πιο διαδεδομένος τύπος του COVID-19 στην Αμερική το πρώτο εξάμηνο του Ιουνίου.

Τα τρέχοντα εμβόλια mRNA που αναπτύσσονται στις ΗΠΑ, από την Pfizer και τη Moderna, πιστεύεται ότι είναι αποτελεσματικά έναντι της παραλλαγής Delta. Ωστόσο, στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποιούν ότι ο αυξανόμενος επιπολασμός της παραλλαγής σημαίνει ότι ακόμη και τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί δεν θα πρέπει αφήσουν τις μάσκες.

  Netflix τι θα γίνει με τις διαφημίσεις;

“Οι άνθρωποι δεν μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς μόνο και μόνο επειδή έκαναν και τις δύο δόσεις”, αναφέρει η Dr Mariangela Simao, του ΠΟΥ. “Πρέπει να συνεχίζουν να προστατεύονται”.

Το εμβόλιο δεν θα σταματήσει την εξάπλωση του COVID-19. Παρόλο που λειτουργεί όπως έχει σχεδιαστεί (για την μείωση της σοβαρότητας των συμπτωμάτων και της συνολικής επίδρασης των μολύνσεων από τον κοροναϊό, μειώνοντας έτσι δραματικά την πιθανότητα νοσηλείας ή θανάτου) η ανοσοποίηση δεν θα επέλθει. Υο εμβόλιο απλά μειώνει την πιθανότητα να προκύψει κάποια σοβαρή βλάβη.

«Οι άνθρωποι πρέπει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν μάσκες με συνέπεια, να βρίσκονται σε αεριζόμενους χώρους, και να προσέχουν με την υγιεινή χεριών”, πρόσθεσε η Dr Simao, “η φυσική απόσταση, και η αποφυγή του πλήθους εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά σημαντικό, ακόμα κι αν έχετε εμβολιαστεί όσο συνεχίζεται η μετάδοση του ιού.”

Έτσι ο ΠΟΥ κάνει έκκληση σε όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί να συνεχίσουν να φοράνε μάσκα όταν κυκλοφορούν στο κοινό. Με αυτόν τον τρόπο, τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί θα διατρέχουν λιγότερο κίνδυνο. Δεν είναι μόνο ο αλτρουισμός που μπορεί να αποτελέσει κίνητρο. Εάν οι παραλλαγές του COVID-19 του επιτρέπουν να εξαπλώνεται γρηγορότερα, υπάρχει η πιθανότητα να μεταλλαχθούν περαιτέρω και να γίνουν ακόμα πιο γρήγορες, με απρόβλεπτες επιπτώσεις ακόμη και σε εκείνους που έχουν εμβολιαστεί.

iguru,covid-19,covid-19 gov.gr,covid-19 ελλάδα,covid-19 εμβολιο

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  29  =  34