Προσθέσετε το Google Drive σαν δίσκο στην Εξερεύνηση αρχείων

Δείτε πως μπορείτε να προσθέσετε το Google Drive στην Εξερεύνηση αρχείων σαν να είναι ένα κανονικός δίσκος.

google drive logo

Οι πρόσφατες εκδόσεις των Windows 10 έφεραν επιτρέπουν την εύκολη στο One Drive. Ωστόσο, τι γίνεται αν ο κύριος αποθηκευτικός σας χώρος που βασίζεται σε σύννεφο είναι το Google Drive και όχι το One Drive;

Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να δημιουργήσετε μία άμεση πρόσβαση στο Google Drive σας χρησιμοποιώντας την Εξερεύνηση αρχείων. Έτσι δεν θα έχετε πρόσβαση μόνο μέσω ενός προγράμματος περιήγησης, αλλά θα δείτε ένα νέο δίσκο με το γράμμα G: στην Εξερεύνηση αρχείων των Windows.

Όταν χρησιμοποιείτε το Google Drive σε desktop υπολογιστές, υπάρχουν δύο επιλογές: Mirroring και streaming. Το Mirroring αντιγράφει τα αρχεία από το cloud στον υπολογιστή σας μέσω της μονάδας δίσκου G: ώστε να μπορείτε να τα επεξεργαστείτε εκτός σύνδεσης εάν χρειάζεται.

Το Streaming αφήνει τα αρχεία στο cloud και τα κατεβάζει μόνο όταν κάνετε την επιλογή ή έχετε ένα αρχείο εκτός σύνδεσης. Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να αποκτήσετε το Google Drive σαν εικονικό δίσκο.

Βήμα 1 : Πραγματοποιήστε λήψη του “Drive για υπολογιστές” από την Google.

Βήμα 2 : Κάντε εγκατάσταση του προγράμματος και στη συνέχεια, εγκαταστήσατε το λογαριασμό σας που έχετε στο Google στο πρόγραμμα Google Drive. Θα εμφανιστεί στην Εξερεύνηση αρχείων ως μονάδα δίσκου G: στα Windows, με την προϋπόθεση ότι το G είναι διαθέσιμο.

Η μονάδα δίσκου G: θα λειτουργεί ως τοπική μονάδα δίσκου στον υπολογιστή σας. Συγχρονίζεται αυτόματα με τον λογαριασμό σας στο Google Drive όταν προσθέτετε ή επεξεργάζεστε οτιδήποτε. Οι διαγραφές στον υπολογιστή δεν διαγράφονται στο σύννεφο για λόγους ασφαλείας, αλλά μπορείτε να αλλάξετε αυτήν την επιλογή.

Όταν κάνετε κλικ στο εικονίδιο της Εξερεύνησης αρχείων στο επάνω μέρος του παραθύρου πλοήγησης, θα δείτε ένα μικρό μπλε αστέρι και την ετικέτα ”Γρήγορη πρόσβαση”. Οι περισσότεροι έμπειροι των Windows γνωρίζουν ήδη ότι υπάρχει η λίστα των αγαπημένων και συχνά χρησιμοποιούμενων φακέλων σας. Μπορείτε να προσθέσετε το Google Drive εκεί, αν θέλετε.

Οι χρήστες Android λαμβάνουν την εφαρμογή Google Drive προεγκατεστημένη στις συσκευές τους επειδή χρειάζονται έναν Λογαριασμό Google για την πλοήγηση στο τηλέφωνο. Και οι χρήστες iOS μπορούν επίσης να το κατεβάσουν και να το αξιοποιήσουν στο έπακρο.

Η εφαρμογή έχει μεγάλη απόκριση και είναι ελαφριά. Εφόσον ο υπολογιστή σας είναι συνδεδεμένος με τον λογαριασμό σας στο Gmail, μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγικότητά σας εάν στέλνετε συνεχώς μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω κινητού.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Drive,Google

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).