Πρόστιμο στην Apple 19 εκ. δολαρίων επειδή πουλάει τα iPhone χωρίς φορτιστή

Δικαστήριο της Βραζιλίας επέβαλε πρόστιμο στην 19 εκατομμυρίων δολαρίων επειδή πουλάει τα χωρίς .

iPhone,Apple

Στην αμερικανική εταιρεία Apple επιβλήθηκε πρόστιμο 100 εκατομμυρίων Ρεάλ (αντίστοιχα 19 εκατομμύρια δολάρια) από τον δικαστή Caramuru Afonso Francisco του 18ου Πολιτικού Δικαστηρίου του Δικαστηρίου του Σάο Πάολο επειδή πουλά τα κινητά τηλέφωνα iPhone χωρίς φορτιστή.

Τον Σεπτέμβριο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Ασφάλειας ης Βραζιλίας είχε αποφασίσει την αναστολή της πώλησης συσκευών χωρίς φορτιστές, επιβάλλοντας στην Apple πρόστιμο 2,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τότε, η εταιρεία Apple είχε υποστηρίξει ότι η μη ενσωμάτωση του φορτιστή στην αρχική συσκευή είχε σκοπό τη μείωση των εκπομπών άνθρακα. Είχε δηλώσει ότι θα ασκήσει έφεση και ουσιαστικά δεν ανέστειλε την πώληση κινητών τηλεφώνων χωρίς φορτιστή.

Έτσι με νέα μήνυση από την Ένωση Δανειοληπτών, Καταναλωτών και Φορολογούμενων της Βραζιλίας η Apple ξανασύρθηκε στα δικαστήρια όπου της επιβλήθηκε πρόστιμο 100 εκατομμυρίων δολαρίων τα οποία και θα εισέλθουν σε ταμείο που στοχεύει στην προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών.

Ο κατασκευαστής των iPhone άσκησε έφεση κατά της απόφασης στο 20ο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ομοσπονδιακής Περιφέρειας της Βραζιλίας, ζητώντας “την διαταγής για την άμεση αναστολή όλων των αποφάσεων εναντίον της Apple και των μεταπωλητών της”.

Η πώληση κινητών τηλεφώνων χωρίς φορτιστή δεν βαρύνει αποκλειστικά την Apple. Τον περασμένο Οκτώβριο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Βραζιλίας ενημέρωσε τη Samsung και την Apple για μη συμμόρφωση με διοικητική απόφαση του που ελήφθη το 2020 και που ήταν  σχετική με το .

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

iPhone,Apple

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).