Η πρώτη εφαρμογή “metaverse” της Meta θυμίζει Minecraft


Ήρθε η πρώτη εφαρμογή “metaverse” της εταιρείας Meta (πρώην Facebook) και μοιάζει μάλλον με μία φτηνή απομίμηση του Minecraft

horizon worlds meta

Το Facebook μετονομάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο σε Meta, για να επικεντρωθεί στην κατασκευή του metaverse. Αυτό που είχαμε δει μέχρι τώρα ήταν μερικά περίεργα demo.

O Μαρκ Ζάκερμπεργκ όμως κράτησε την υπόσχεσή του και μας έφερε το Horizon Worlds!
Είναι η πρώτη ευκαιρία που έχουμε να ζήσουμε το εικονικό όραμά του. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν, αλλά με μερικές προειδοποιήσεις. Πρέπει να είστε τουλάχιστον 18 ετών και να βρίσκεστε στις ΗΠΑ ή στον Καναδά. Επιπλέον, χρειάζεστε το headset Oculus Quest 2, καθώς το παιχνίδι δεν θα υποστηρίζεται στο Quest 1, μετά τις 13 Ιανουαρίου 2022.

Το Horizon Worlds είχε κυκλοφορήσει σαν beta τον περασμένο Αύγουστο, και μόνο με πρόσκληση, για να επιτρέψει στους πρώτους χρήστες να βιώσουν τον εικονικό χώρο και ακόμη και να δημιουργήσουν νέα πράγματα με εργαλεία που παρέχει η εταιρεία. Με άλλα λόγια, είναι κάτι σαν το Minecraft VR.

Αν δεν ζείτε στις ΗΠΑ ή στον Καναδά πάρτε μία γεύση από το τι θα μπορούσατε να κάνετε στο Horizon Worlds, από το παρακάτω βίντεο:

Tι είναι διαθέσιμο αυτή τη στιγμή στο Horizon Worlds;
H Meta έχει ένα νέο παιχνίδι που ονομάζεται Arena Clash και μπορείτε να παίξετε με φίλους. Η εταιρεία τόνισε ότι υπάρχουν επίσης μερικά παιχνίδια και δράσεις, όπως έναν εξερευνητή πόλης που ονομάζεται Wand & Broom, ένα arcade-style battle royale που ονομάζεται Pixel Plummet και μια εικονική βόλτα με σκάφος που ονομάζεται Mark’s Riverboat.

Η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορεί εργαλεία που μπορούν να φτιάξουν παιχνίδια τροποποιώντας μερικά σενάρια και μειώνοντας το εμπόδιο εισόδου. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το Horizon Worlds εδώ.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news