Έτοιμοι για το Χριστουγεννιάτικο DDoS σε PSN και Xbox Live;

H R.I.U. Star Patrol, ανέλαβε την ευθύνη για το DDoS που προκάλεσε το downtime του Tumblr νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Η κράτησε περίπου δύο ώρες.

Όπως φαίνεται οι hackers σχεδιάζουν μια νέα επίθεση DDoS μεγάλης κλίμακας που είναι πιθανό να επηρεάσει πολύ περισσότερους χρήστες.

Οι R.I.U. Star Patrol ανακοίνωσαν σε μια συνέντευξη που ανέβηκε στο YouTube ότι εξετάζουν να ρίξουν τα δίκτυα του PSN και του Live την ημέρα των Χριστουγέννων με τη χρήση συντονισμένων επιθέσεων DDoS παρόμοιες με εκείνες που πραγματοποίησαν εναντίον του .DDoS

Οι DDoS επιθέσεις στα δίκτυα PSN και Xbox Live έχουν γίνει πια μόδα τα Χριστούγεννα, και η Sony αλλά και η Microsoft είχαν υποσχεθεί να ενισχύσουν τα συστήματα προστασίας τους για να μπορούν μπλοκάρουν αυτές τις επιθέσεις.

Όμως μέχρι σήμερα, παρά την προστασία οι χρήστες των δικτύων δεν απέφυγαν σύντομες διακοπές στο παιχνίδι τους.
Είναι αυτονόητο ότι οι εταιρείες προετοιμάζονται για μια ακόμη φορά και μένει να δούμε πως θα μπορέσουν ή αν μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις DDoS τα φετινά Χριστούγεννα.

  Απειλές και κενά ασφαλείας στα δίκτυα

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε γιατί οι συγκεκριμένοι hackers θέλουν να ρίξουν τα δίκτυα των σε όλο τον κόσμο, η απάντησή τους είναι πολύ απλή.

“Το κάνουμε γιατί μπορούμε. Δεν πληρωνόμαστε για αυτό που κάνουμε” ανέφεραν. Για την επίθεση που έριξε το Tumblr, οι hackers ανέφεραν ότι το έκαναν “για πλάκα.”

Τα Χριστούγεννα είναι από τις πιο πολυσύχναστες μέρες για δίκτυα παιχνιδιών, ειδικά για κονσόλες, όπως το και το Xbox.

Μένει να δούμε πρώτα αν πραγματοποιηθούν οι επιθέσεις DDoS όπως υποσχέθηκαν οι hackers, και μετά αν όντως η Sony και η Microsoft ενίσχυσαν τα δίκτυά τους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


1  +  4  =