Ρωσία και Τουρκία μαζί για να σπάσουν το iPhone του τρομοκράτη

Η τουρκική αστυνομία κατέσχεσε ένα που χρησιμοποιήθηκε από τον τρομοκράτη που σκότωσε το Ρώσο πρεσβευτή στην , Andrei Karlov και όπως φαίνεται προσπαθεί να σπάσει τον 4-ψήφιο κωδικό που το προστατεύει.

Το MacReports αναφέρει ότι η συσκευή ήταν ένα iPhone 4s με μια άγνωστη έκδοση του iOS. Οι Τούρκοι ερευνητές προσπαθούν να ανοίξουν την συσκευή για να καταφέρουν να αποκτήσουν πρόσβαση στις πληροφορίες που έχουν αποθηκευτεί για τυχόν στοιχεία σχετικά με την τρομοκρατική δραστηριότητα στο εσωτερικό της χώρας.

Το σπάσιμο της προστασίας του iPhone έχει αποδειχθεί ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς το ίδιο το FBI προσπάθησε πέρυσι να σπάσει χωρίς επιτυχία την συσκευή που χρησιμοποιήθηκε από έναν από τους τρομοκράτες του San Bernardino. Αν θυμάστε το FBI είχε ζητήσει τότε βοήθεια την Apple καθώς δεν μπορούσε να ξεκλειδώσει τη συσκευή, αλλά το Cupertino αρνήθηκε να ανοίξει το iPhone.iphone

Αυτή τη φορά, δεν είναι ακόμη σαφές εάν η Τουρκία έρθει σε επαφή Apple για να βοηθήσει στην έρευνα, αλλά ακόμα και αν έρθει, το Cupertino μάλλον θα αρνηθεί κάθε βοήθεια.

Από την άλλη πλευρά, η Ρωσία έχει στείλει ήδη μια ομάδα εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασφάλειας στην Τουρκία, προκειμένου να δοκιμάσει κάποιες εναλλακτικές μεθόδους hacking. Όλες οι προσπάθειες όμως απέβησαν άκαρπες μέχρι τώρα, αλλά οι δύο χώρες δεν θα εγκαταλείψουν μέχρι να σπάσουν το iPhοne.

Αυτό που είναι σημαντικό να σημειωθεί, είναι ότι το iPhοne 4S είναι πολύ πιο εύκολο να παραβιαστεί καθώς δεν χρησιμοποιεί τα προηγμένα συστήματα κρυπτογράφησης που είναι διαθέσιμα στα τελευταία iPhοne. Είναι πολύ πιθανόν μάλιστα να τρέχει μια παλιά έκδοση iOS, και οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας θα μπορούσαν να εξαγάγουν τα αποθηκευμένα δεδομένα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).