Εκφώνηση ιστοσελίδων με το Chromium Edge Canary

Η έκδοση 83.0.472.0 του Microsoft Edge Canary που είναι βασισμένο στο , σας δίνει την δυνατότητα να ακούσετε εύκολα την που ενδιαφέρεστε. Είναι ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό που δουλεύει πολύ από τον εκφωνητή των Windows.

Το πρόγραμμα περιήγησης Edge που βασίζεται στο Chromium έχει ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται Εκφώνηση. Με αυτό μπορείτε να ακούσετε μία σελίδα στο , είτε αυτή είναι στα Ελληνικά είτε στα Αγγλικά. Το χαρακτηριστικό αυτό βρίσκεται προς το παρόν μόνο στη δοκιμαστική έκδοση Cannary 83.0.472.0 και αναμένεται να έρθει αργότερα και στην σταθερή έκδοση.

Οι δοκιμές μας στην έκδοση Canary μας έδειξαν ότι δουλεύει απρόσκοπτα, αποδίδοντας τα Ελληνικά με την φωνή του “Στέφανου”, της ρομποτικής δηλαδή φωνής της Microsoft. Η λειτουργία του ε γένει, είναι πολύ καλύτερη από τον εκφωνητή των Windows, γιατί στοχεύει μόνο σε ιστοσελίδες και έτσι δεν απαιτεί πολυπλοκότητα και στόχευση κειμένου.

Αν λοιπόν έχετε προβλήματα οράσεως ή απλά είστε ακουστικός τύπος και για παράδειγμα, θέλετε να ακούσετε ένα ιστορικό κείμενο παρά να το διαβάσετε, τότε δεν έχετε παρά να κατεβάσετε το Edge Canary (το οποίο μπορεί να τρέξει παράλληλα και χωρίς κανένα πρόβλημα με την έκδοση του Microsoft Edge) και να δοκιμάσετε την Εκφώνηση.

Ας δούμε πως μπορείτε να το κάνετε:
1. Πηγαίνετε εδώ και κατεβάστε το τελευταίο Edge Canary
2. Εγκαταστήστε το και τρέξτε το.
3. Πηγαίνετε στην ιστοσελίδα της αρέσκεια σας, για παράδειγμα την iguru.gr, μπείτε σε κάποιο άρθρο μας και στο browser πατήστε το εικονίδιο που μοιάζει σαν βιβλίο με ένα μεγάφωνο.

4. Η σελίδα θα μπει σε “λειτουργία αναγνώστη”. Δηλαδή θα απομακρυνθούν οι εικόνες, οι διαφημίσεις και θα μείνει μόνο το κείμενο με τα links.

5. Περάστε με τον κένσορα του ποντικιού σας την γραμμή ρυθμίσεων που έχει και το url, και θα δείτε να εμφανίζεται μία γραμμή με ένα υπομενού. Σε αυτήν, πατήστε την εντολή “Εκφώνηση”.

6. Αμέσως ο “Στέφανος” θα αρχίσει να διαβάζει το κείμενο έχοντας όλη την σελίδα κάπως σκοτεινή και φωτίζοντας μόνο την λέξη που εκφωνεί κάθε φορά.

Στην λειτουργία αυτή, όπως θα διαπιστώσετε, έχετε τα βασικά κουμπιά αναπαραγωγής ήχου (παύση, παίξιμο, μπρος , πίσω) ώστε να μπορείτε να διαχειριστείτε την εκφώνηση.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).