ReSkin ετοιμαστείτε για το ρομποτικό δέρμα του Zuckerberg

Κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει πιο κοντά στην εικονική πραγματικότητα που μας σερβίρει το Facebook σαν metaverse.

Τα κακά νέα είναι ότι πρόκειται για ένα εικονικό κόσμο που αρχίζει να δημιουργείται μια μονοπωλιακή εταιρεία.

Η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσεται σύμφωνα με το όραμα του Διευθύνοντος Συμβούλου της Meta, Mark Zuckerberg, και όπως φαίνεται συμπεριλαμβάνει και ένα “ρομποτικό δέρμα” (robot skin).

mark zuckerberg profile

Σε μια δημοσίευση την Δευτέρα, το τμήμα τεχνητής νοημοσύνης της Meta – της εταιρείας που παλαιότερα ήταν γνωστή και ως Facebook- ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon στην Πενσυλβάνια για να αναπτύξει ένα ελαφρύ, αισθητήρα αφής σαν ρομποτικό “δέρμα” που θα βοηθήσει τους ερευνητές να αναπτύξουν την απτική αίσθηση της τεχνητής νοημοσύνης στην κατασκευή του μετασύμπαντος.

“Όταν θα φοράτε μια συσκευή Meta, θα θέλετε θα παρέχονται και μερικά απτικά, ώστε οι χρήστες να μπορούν να αισθάνονται με περισσότερες αισθήσεις”, δήλωσε ο ερευνητής της Meta, Abhinav Gupta, σε μια συνέντευξη, σύμφωνα με το CNBC.

Γνωστό και ως ReSkin, το νέο “δέρμα” ανοιχτού κώδικα θα τροφοδοτεί με δεδομένα τους ερευνητές τεχνητής νοημοσύνης που θέλουν “να εκμεταλλευτούν τον πλούτο από την αίσθηση αφής με τον τρόπο που το κάνουν οι άνθρωποι” για να ενσωματώσουν την αφή στα μοντέλα τους.

Σύμφωνα με την Meta, το δέρμα θα χρησιμοποιεί την μηχανική μάθηση και την μαγνητική ανίχνευση για να βαθμονομήσει αυτόματα ένα δικό του αισθητήρα. Μιλάμε για ένα “δέρμα” που θα μπορεί να μοιράζεται δεδομένα μεταξύ συστημάτων, λύνοντας ουσιαστικά το πρόβλημα της εκπαίδευσης ενός νέου δέρματος κάθε φορά που θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε σε ένα νέο σύστημα.

Σύμφωνα με την Meta, το ReSkin θα μεταδίδει δεδομένα μαγνητικά και όχι ηλεκτρονικά, χρησιμοποιώντας δεδομένα από πολλαπλούς αισθητήρες και αυτο-εποπτευόμενα μοντέλα μάθησης έτσι ώστε οι αισθητήρες να μπορούν να βαθμονομηθούν ανεξάρτητα.

“Η ισχυρή απτική αίσθηση είναι ένα σημαντικό εμπόδιο στη ρομποτική”, ανέφερε ο Lerrel Pinto, επίκουρος καθηγητής επιστήμης υπολογιστών στο NYU. “Οι τρέχοντες αισθητήρες είναι είτε πολύ ακριβοί, είτε προσφέρουν κακή ανάλυση ή είναι πολύ δυσκίνητοι για προσαρμοσμένα ρομπότ.
Το ReSkin έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει αρκετά από αυτά τα προβλήματα.”.

Το ReSkin, το οποίο θα έχει πάχος περίπου 2-3 ​​mm, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περισσότερες από 50.000 αλληλεπιδράσεις. Ένα επιπρόσθετο πλεονέκτημα είναι η σχετικά φθηνή παραγωγή του (περίπου 6 δολάρια για 100 μονάδες).

Τα χαρακτηριστικά αφής του ReSkin το καθιστούν ιδιαίτερα ικανό στην ολοκλήρωση εργασιών στις οποίες θα χρειαζόταν ένα ανθρώπινο χέρι, όπως “η χρήση του κλειδιού για να ξεκλειδώσετε μια πόρτα ή να πιάσετε ευαίσθητα αντικείμενα, όπως σταφύλια ή βατόμουρα”.

Δεν ξέρω πως σας ακούγονται όλα τα παραπάνω αλλά εμένα προσωπικά με ανησυχεί πολύ το σημείο που αναφέρει ότι το δέρμα του Zuckerberg θα στηρίζεται σε “αυτο-εποπτευόμενα μοντέλα μάθησης”, ενώ τα πρώτα δεδομένα μάθησης θα προέρχονται από μια εταιρεία όπως το Facebook.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.098 εγγεγραμμένους.
Mark Zuckerberg,ReSkin,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).