Πώς να επαναφέρετε ένα πρόγραμμα οδήγησης στα Windows 10

Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, κάθε συσκευή στον σας χρειάζεται ένα πρόγραμμα (driver). Μπορεί να είναι ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα οδήγησης των Windows 10, ή μπορεί να είναι του κατασκευαστή του υλικού που δημοσιεύθηκε στον κατάλογο του Windows Update, ή να εγκαταστάθηκε από το OEM ή από το τον ίδιο τον χρήστη με μη αυτόματο τρόπο από το cd του πωλητή ή από μια ιστοσελίδα.

windows

Μια νέα ενός driver συνήθως βελτιώνει τη λειτουργικότητα των θεμάτων της συσκευής και διορθώνει σφάλματα της προηγούμενης έκδοσης του. Αλλά φορές όμως, μια νεότερη έκδοση δίνει περισσότερα προβλήματα στην συσκευή που μπορεί να την καταστήσει ακόμα και άχρηστη.

Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να θέλετε να επαναφέρετε τον προηγούμενο driver της συσκευής, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη έκδοση του προγράμματος οδήγησης που πιθανόν θα λύνει κάθε πρόβλημα. Η δυνατότητα επαναφοράς των εισήχθηκε στα Windows από την έκδοση XP και έχει συμπεριληφθεί σε κάθε version από τότε μέχρι τώρα.

Για να επαναφέρετε την αμέσως παλαιότερη έκδοση ενός driver στα Windows 10 κάντε τα εξής:
1. Ανοίξετε τη Διαχείριση συσκευών. Για να το κάνετε αυτό πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Win + X και επιλέξτε από το αναδυόμενο μενού το “Διαχείριση συσκευών” (Device manager)

  Οι καλύτερες δωρεάν διαδικτυακές εφαρμογές για κολάζ

Στο Device Manager, μεταβείτε στην επιθυμητή της συσκευής που έχετε πρόβλημα με τον driver της και ανοίξτε το υπομενού της. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να επαναφέρετε το πρόγραμμα οδήγησης στον προσαρμογέα γραφικών σας, τότε θα πρέπει να επεκτείνει την ομάδα με το όνομα “Προσαρμογείς οθόνης”.

2. Κάντε δεξί στην προβληματική συσκευή σας που υπάρχει στην λίστα και επιλέξτε Ιδιότητες από το μενού περιβάλλοντος.

3. Στο παράθυρο διαλόγου ιδιοτήτων της συσκευής, μεταβείτε στην καρτέλα “Πρόγραμμα οδήγησης” (driver). Εκεί, θα βρείτε ένα κουμπί που ονομάζεται “Επαναφορά” (Roll Driver). Πατήστε το.

4. Το επόμενο παράθυρο διαλόγου, “Επαναφορά πακέτου προγράμματος οδήγησης”, έρχεται με μια σειρά από επιλογές για τη συλλογή σχολίων σχετικά με το γιατί επιθυμείτε να επαναφέρετε τον παλαιότερο driver. Επιλέξτε τον κατάλληλο λόγο και κάντε κλικ στο κουμπί “Ναι” για να επιβεβαιώσετε τη λειτουργία.

Μπορεί να σας ζητηθεί να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας για να μεταβείτε στην προηγούμενη έκδοση του προγράμματος οδήγησης.

Μόλις τελειώσετε την επαναφορά του προγράμματος οδήγησης, θα πρέπει να εξαιρέσετε τους οδηγούς από το Windows Update ώστε να μην εγκατασταθούν εκ νέου αυτόματα.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).