Ρυθμίσεις απορρήτου; Stalkscan Αναζήτηση του Facebook

Ετοιμαστείτε να μάθετε όλα όσα γνωρίζει το Facebook για σας και το πιο σημαντικό, το πόσο λίγη σημασία έχουν οι σας. Το Stalkscan είναι ένα νέο εργαλείο που θα σας δείξει πόσο εύκολο είναι να βρείτε πληροφορίες στο Facebook.

Το Stalkscan δεν φαίνεται να παραβιάζει τους και τις προϋποθέσεις του Facebook καθώς όλα τα στοιχεία που διαθέτει στους επισκέπτες του μπορούν να βρεθούν και μέσω του Graph Search. Η διαφορά είναι ότι θα το κάνει πολύ πιο εύκολα για σας. Μηνύματα, εικόνες και ούτω καθεξής που έχουν σαν ρύθμιση το “μόνο εγώ” δεν θα παρουσιαστούν στις αναζητήσεις. Stalkscan

Η πλατφόρμα αναζήτησης δημιουργήθηκε από τον ethical hacker, Inti De Ceukelaire. Όπως προαναφέραμε χρησιμοποιεί την υπηρεσία Graph Search για να προσφέρει αποτελέσματα αναζητήσεων για σας ή και για που δεν είναι καν φίλοι σας στο Facebook.
Αν αυτός που αναζητείτε δεν είναι φίλος ή φίλη σας, όταν κάνετε αναζήτηση για φωτογραφίες, για παράδειγμα, θα δείτε όλες τις φωτογραφίες που έχουν επισημανθεί με tag το όνομά του/της, όπως ακριβώς και αν είχατε πρόσβαση στο προφίλ τους. Αν είστε, στη λίστα των φίλων σας θα δείτε σίγουρα περισσότερα δεδομένα.

Το ανατριχιαστικό είναι ότι δεν μπορείτε να δείτε μόνο τις εικόνες αλλά και παρατηρήσεις, εκδηλώσεις που έχουν παρακολουθήσει, γεγονότα που σκοπεύουν να παρακολουθήσουν, , δημοσιεύσεις που έχουν γίνει tagged καθώς και τα άτομα που εργάζονται μαζί, συμμαθητές και μέλη της οικογένειας.

Για όσους δεν θυμούνται το Graph Search ξεκίνησε να λειτουργεί σαν υπηρεσία του Facebook το 2013, και είναι μια πολύ ισχυρή αναζήτησης του κοινωνικού δικτύου. Όμως η λειτουργία της δεν είναι και τόσο απλή, αφού υπάρχουν πάρα πολλοί παράμετροι και αναζήτησης.

Οι stalkers όμως που καραδοκούν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη για να βρουν δεδομένα για εσάς. Φυσικά αν έχετε ρυθμίσει το προφίλ σας πολύ αυστηρά μπορούν να δουν τα δεδομένα σας μόνο οι φίλοι σας. Ομοίως και το Stalkscan θα είναι σε θέση να εμφανίσει αποτελέσματα από και δημοσιεύσεις που σας άρεσαν αλλά έχουν δημοσιευτεί “δημόσια.”

Ενώ το Stalkscan δεν φαίνεται να μπορεί να προσπεράσει τις απορρήτου σας, είναι ανατριχιαστικό να δείτε πόσες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε από ανθρώπους που ούτε καν γνωρίζετε.

http://stalkscan.com/en/

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).