Πώς να τυλίξετε τα καλώδια φόρτισης για να αποτρέψετε την καταστροφή τους

Ξέρετε πώς να τυλίξετε τα καλώδια φόρτισης για να τα αποθηκεύσετε ή για να τα πάρετε μαζί σας στις διακοπές? Ίσως μερικοί από εσάς να το κάνετε με τον λάθος τρόπο και να κινδυνεύετε να τα καταστρέψετε. Ας δούμε πως να τυλίξετε σωστά τα καλώδια σας έτσι ώστε να ζήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Μια από τις πιο συνηθισμένες μεθόδους για την περιτύλιξη καλωδίων είναι να τα τυλίγετε σφιχτά γύρω από το χέρι σας, ή αν έχουν ενσωματωμένο κάποιο τροφοδοτικό, γύρω από το κουτί που το περιβάλει. Η μέθοδος αυτή μπορεί να σας φαίνεται εύκολη, γρήγορη και απλοϊκή, αλλά κρύβει κινδύνους για το καλώδιο καθώς το τραυματίζει λόγω έλασης και απότομης κάμψης. Αντ ‘αυτού, είναι καλύτερο να τυλίξετε το καλώδιο με πιο ήπιο τρόπο και σε αυτό το άρθρο θα δούμε μερικούς αντίστοιχους τρόπους.

Αν έχετε ένα σκέτο καλώδιο, χωρίς κάποιου είδους κουτιού ενσωματωμένου επάνω του, τότε ίσως ο καλύτερος τρόπος για να τυλίξετε οποιοδήποτε καλώδιο είναι να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο “Roadie Wrap” (όπως την ονομάζει τα παρακάτω βίντεο). Αυτός ο τύπος περιτυλίγματος καλωδίων χρησιμοποιείται συνήθως σε ακριβά καλώδια ώστε να ζήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια μέθοδο για τα φτηνά καλώδια φόρτισης ή ακόμα και για τα σας.

  Aυξήστε την ταχύτητα δικτύου μέσω του μητρώου των Windows 10

Αυτή η μέθοδος ουσιαστικά περιλαμβάνει την περιτύλιξη των καλωδίων σε βρόχους αλλά με εναλλαγή της κατεύθυνσης του κάθε βρόχου. Αφού το τυλίξετε, μπορείτε να το ασφαλίσετε χρησιμοποιώντας μερικά velcro. Το παρακάτω βίντεο είναι αρκετά επεξηγηματικό.

Το όφελος από αυτή την μέθοδο είναι ότι δεν δημιουργείται καμιά απότομη καμπή στο καλώδιο, το οποίο θα προκαλούσε έλαση στον χαλκό αλλά και θα προκαλούσε μικρές διαρραγές στην μόνωση, που τελικά μετά από κάποιο διάστημα θα οδηγούσαν στην καταστροφή του. Επιπλέον, οι εναλλασσόμενοι βρόχοι σας επιτρέπουν να το ξετυλίξετε γρήγορα και εύκολα χωρίς να δημιουργήσετε τυχόν τυχαίους κόμβους ή συστροφές. Αυτό είναι ιδιαίτερα εύχρηστο εάν χρησιμοποιείτε πολύ μεγάλα καλώδια φόρτισης .

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ακόμα και τη μέθοδο απλών βρόχων χωρίς εναλλαγή της κατεύθυνσης του. Λειτουργεί εξίσου καλά ώστε να αποφευχθεί η βλάβη στο καλώδιο και είναι λίγο πιο γρήγορο και πιο εύκολο να εκτελεστεί, αλλά όταν θα το ξετυλίγετε μπορεί να καταλήξετε με δύσκαμπτες συστροφές που θα σας εκνευρίσουν.

  Δέκα έξι χρήσιμες portable εφαρμογές για φοιτητές και όχι μόνο

Όσο αναφορά τα καλώδια φόρτισης που έχουν ένα ενσωματωμένο τροφοδοτικό με την μορφή ενός κουτιού, που δεν μπορεί να αφαιρεθεί και να διαχωριστεί από το καλώδιο, αυτό κάνει τα πράγματα λίγο πιο δύσκολα, αλλά και εδώ υπάρχει λύση.

Μπορείτε ακόμα να εφαρμόσετε την μέθοδο Roadie Wrap, αλλά σε αυτή την περίπτωση, ξεκινήστε έχοντας στο χέρι σας το τροφοδοτικό και ένα μικρό κομμάτι του καλωδίου έτσι ώστε να μην αρχίσει ο βρόχος κατευθείαν από την έξοδο του τροφοδοτικού.

Μετά ξεκινήστε να τυλίγετε το καλώδιο χρησιμοποιώντας την μέθοδο Roadie Wrap όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλο καλώδιο. Όταν τελειώσετε, χρησιμοποιήστε ένα ζεύγος velcro κοντά στο τροφοδοτικό για να το κρατήσετε όλο μαζί. Θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μεγαλύτερο Velcro για να ενώσετε μαζί το τροφοδοτικό με το τυλιγμένο καλώδιο, κάπως έτσι:

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  34  =  42