Ρώσοι hacker στην OpenAI με σκοπό την κακόβουλη χρήση του ChatGPT

Η Research (CPR) παρατηρεί τις προσπάθειες Ρώσων εγκληματιών του κυβερνοχώρου να παρακάμψουν τους περιορισμούς του , προκειμένου να χρησιμοποιήσουν το για κακόβουλους σκοπούς.

russia hacker

Σε υπόγεια φόρουμ hacking, οι hackers συζητούν πώς να παρακάμψουν τους ελέγχους των διευθύνσεων IP, των καρτών πληρωμής και των αριθμών τηλεφώνου – όλα αυτά είναι απαραίτητα για να αποκτήσουν πρόσβαση στο ChatGPT από τη Ρωσία. Η CPR μοιράζεται ακολούθως στιγμιότυπα οθόνης από τους ελέγχους της και προειδοποιεί για το ταχέως αυξανόμενο ενδιαφέρον των χάκερς για το ChatGPT και την κλιμάκωση κακόβουλων δραστηριοτήτων.

  • Στιγμιότυπο #1: Ο κυβερνοεγκληματίας ρωτά ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να χρησιμοποιήσει κλεμμένη κάρτα πληρωμής για να πληρώσει για την αναβάθμιση του χρήστη στο OpenAI
  • Στιγμιότυπο #2: Συζήτηση σχετικά με τον τρόπο παράκαμψης των γεωγραφικών ελέγχων του OpenAI
  • Στιγμιότυπο #3: Σεμινάρια σε ρωσικές ημι-νόμιμες online υπηρεσίες SMS σχετικά με το πώς να τις χρησιμοποιήσετε για να εγγραφείτε στο ChatGPT

Η Check Point Research (CPR) καταγράφει προσπάθειες από Ρώσους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να παρακάμψουν τους περιορισμούς του OpenAI. Σε υπόγεια ρωσικά φόρουμ hacking, οι hackers συζητούν πώς να παρακάμψουν τον περιορισμό IP, καρτών πληρωμής και αριθμών τηλεφώνου – τα οποία είναι απαραίτητα για να αποκτήσουν πρόσβαση στο ChatGPT.

O Sergey Shykevich, Threat Intelligence Group Manager στην Check Point Software Technologies, δήλωσε:

  Το Oracle VirtualBox έβγαλε beta έκδοση που υποστηρίζει Windows 11

“Δεν είναι εξαιρετικά δύσκολο να παρακάμψει κανείς τα περιοριστικά μέτρα του OpenAI για συγκεκριμένες χώρες για να αποκτήσει πρόσβαση στο ChatGPT. Αυτή τη στιγμή, βλέπουμε Ρώσους χάκερς να συζητούν και να αναζητούν τρόπους πώς να παρακάμψουν το geofencing για να χρησιμοποιήσουν το ChatGPT για τους κακόβουλους σκοπούς τους. Πιστεύουμε ότι αυτοί οι χάκερ πιθανότατα προσπαθούν να εφαρμόσουν και να δοκιμάσουν το ChatGPT στις καθημερινές εγκληματικές τους δραστηριότητες. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για το ChatGPT, επειδή η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης πίσω από αυτό μπορεί να κάνει έναν χάκερ πιο αποδοτικό από άποψη κόστους”.

Στιγμιότυπα από το Underground Hacking Forum

1) Οι Ρώσοι εγκληματίες του κυβερνοχώρου θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση στο API του OpenAI και ρωτούν ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να χρησιμοποιήσουν κλεμμένη κάρτα πληρωμής για να πληρώσουν για αναβαθμισμένο χρήστη στο OpenAIopai1

opai2

2) Συζήτηση σχετικά με τον τρόπο παράκαμψης των γεωγραφικών ελέγχων του OpenAI

opai3

 

3) Γενικά, υπάρχουν πολλά σεμινάρια σε ρωσικές ημι-νομικές online υπηρεσίες SMS για το πώς να το χρησιμοποιήσετε για να εγγραφείτε στο ChatGPT και έχουμε παραδείγματα ότι χρησιμοποιείται ήδη :

opai5opai6

ChatGPT,OpenAI,Ρώσοι hacker

Written by newsbot

Αν και τα δελτία τύπου θα είναι από πολύ επιλεγμένα έως και σπάνια, είπα να περάσω ... γιατί καμιά φορά κρύβονται οι συντάκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).