Φτιάξτε το δικό σας κινητό τηλέφωνο με περιστροφικό δίσκο


Αν θέλετε να έχετε ένα μοναδικό, παλιομοδίτικο κινητό τηλέφωνο τότε δείτε αυτό το κινητό με τον περιστροφικό δίσκο επιλογής, που θυμίζει τις δεκαετίες 1970-2000.

κινητό τηλέφωνο

Ο μηχανικός της Brookhaven National Lab, κ.Justine Haupt, έχει κατασκευάσει ένα  κινητό τηλέφωνο με περιστροφικό δίσκο επιλογής αριθμών, που δεν είναι μόνο λειτουργικό, αλλά είναι και διαθέσιμο να το συναρμολογήσετε μόνοι σας μέσω ενός “κάντο μόνος σου” κιτ. Το κιτ δεν είναι φτηνό, το πουλάει 240 δολάρια, αλλά αν μην τι άλλο είναι ένα μοναδικό κινητό τηλέφωνο.

Φυσικά μην περιμένετε τις ανέσεις ενός smartphone, καθώς είναι μόνο τηλέφωνο και τίποτα άλλο. Στην καρδιά του έχει μια προσαρμοσμένη mainboard ATmega2560v, τον κυψελοειδή εξοπλισμό Adafruit Fona 3G και έναν περιστροφικό επιλογέα από ένα τηλέφωνο Western Electric Trimline, όλα τοποθετημένα σε ένα 3D τυπωμένο περίβλημα.

Περιέχει και μια μικρή οθόνη 2,1 ιντσών που μπορεί να εμφανίζει τις αναπάντητες κλήσεις και άλλα ζωτικής σημασίας μηνύματα, ενώ τα πλήκτρα συντόμευσης σας επιτρέπουν να επιλέγετε γρήγορα τις αγαπημένες σας επαφές. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τη υπόλοιπη διάρκεια της μπαταρίας σας (αντέχει για περίπου 24 ώρες) και την ισχύ του σήματος. Φυσικά το τηλέφωνο δεν είναι αδιάβροχο.

Το κιτ περιλαμβάνει μόνο την κεντρική πλακέτα και το 3D τυπωμένο περίβλημα, οπότε αν θέλετε να το φτιάξετε θα πρέπει να κάνετε και κάποια άλλα ψώνια.

 


 

Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news