Η Microsoft διαθέτει τα Word, Excel και PowerPoint σε μία εφαρμογή Office

Οι εφαρμογές του για κινητά τηλέφωνο, διατίθενται εδώ και πολύ καιρό ξεχωριστά. Οι χρήστες μέχρι τώρα, έπρεπε να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν ξεχωριστά το , το και το , από το Google Play Store και το App Store της .

Microsoft Office

Ενώ για μερικούς αυτή ήταν η σωστή προσέγγιση, δεδομένου ότι δεν ήθελαν την πλήρη σουίτα Microsoft Office , αλλά μόνο μια συγκεκριμένη εφαρμογή, όπως το Word ή το Excel, άλλοι θεωρούσαν την ιδέα των ξεχωριστών εφαρμογών μάλλον ενοχλητική, επειδή έπρεπε να κάνουν λήψη, εγκατάσταση και ενημέρωση σε περισσότερο από μία εφαρμογή.

Η Microsoft προφανώς μέτρησε τις δύο απόψεις και δημοσίευσε πρόσφατα στο Google Play Store μια ενημερωμένη έκδοση του Microsoft Office που περιλαμβάνει όλες τις εφαρμογές που προσφέρονταν στο παρελθόν χωριστά.

Η εφαρμογή Microsoft Office προσφέρεται αυτήν τη στιγμή μόνο σε χρήστες Android, αλλά λογικά η Microsoft θα την φέρει στις επόμενες εβδομάδες και στο . Δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την νέα ενοποιημένη Office εφαρμογή, αλλά η καταχώριση του Google Play Store υπογραμμίζει τον σκοπό της ύπαρξής της.

  DigiKam 7.8.0 προηγμένη εφαρμογή διαχείρισης φωτογραφιών

Από τεχνική άποψη, μια εφαρμογή του Microsoft Office που συνδυάζει όλα τα εργαλεία παραγωγικότητας που μέχρι τώρα προσφέρονταn ξεχωριστά, είναι επίσης χρήσιμη στις εταιρικές σχέσεις της Microsoft με τους διάφορους κατασκευαστές συσκευών.

Για παράδειγμα, η Samsung προεγκαθιστά τις εφαρμογές του Microsoft Office στα μοντέλα της Galaxy S και προσφέρει τα Word, Excel και PowerPoint ξεχωριστά. Μια εφαρμογή που τα συνδυάζει όλα θα μπορούσε να κάνει τα πάντα πιο απλά για όλους, οπότε μένει να δούμε πότε και αν αυτή η προσέγγιση επεκταθεί και σε άλλες πλατφόρμες.

Αντίστοιχα, η Xiaomi χρησιμοποιεί την σουίτα της εταιρείας KingSoft, η οποία περιέχει όλα τα επί μέρους προγράμματα σε μία και μόνη εφαρμογή.

Οι παλιές, ξεχωριστές εφαρμογές των Word, Excel κλπ ακόμα υπάρχουν στο Google Play Store, για όσους δεν συμφωνούν με την νέα κίνηση της εταιρείας. Δε γνωρίζουμε όμως τι θα απογίνουν ή αν θα υποστηρίζονται στο μέλλον.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).