Το Ελ Σαλβαδόρ θα υιοθετήσει το Bitcoin ως νόμιμο χρήμα;

Το Ελ Σαλβαδόρ συζητάει να γίνει η πρώτη χώρα που θα δέχεται το ως νόμιμο χρήμα, ώστε να προστατεύσει την χώρα από τον πληθωρισμό.

el salvador

Σύμφωνα με το CNBC, ο Πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ κ.Ναγίμπ Μπουκέλ (Nayib Bukele) ανέφερε ότι θα προτείνει ένα νομοσχέδιο που θα κάνει το Bitcoin νόμιμο χρήμα, παράλληλα με το δολάριο ΗΠΑ. Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με την εταιρεία ψηφιακών πορτοφολιών Strike, για να δημιουργήσει ένα χρηματοοικονομικό πλαίσιο γύρω από την ψηφιακή νομισματική μορφή.

Ο ιδρυτής της Strike, Τζακ Μάλερς (Jack Mallers), ισχυρίστηκε ότι το Bitcoin θα βοηθούσε χώρες, όπως το Ελ Σαλβαδόρ, να προστατευθούν από τις «πιθανές διαταραχές» του πληθωρισμού, που συνηθίζονται στα παραδοσιακά νομίσματα.

Αυτή η κίνηση μπορεί να μην είναι τόσο τολμηρή όσο φαίνεται για ένα κράτος σαν το Ελ Σαλβαδόρ. Το CNBC σημειώνει ότι οι μεταφορές χρημάτων από μετανάστες, αντιπροσωπεύουν περίπου το 20 τοις εκατό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος του Ελ Σαλβαδόρ και συχνά περιλαμβάνουν υψηλά τέλη συναλλαγών καθώς και μεγάλες καθυστερήσεις. Το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να κάνουν αυτές τις μεταφορές πιο πρακτικές και άμεσες.

  Google Chrome 102.0.5005.115 κλείνει 4 high-risk κενά ασφαλείας

Ωστόσο, αυτό εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό στοίχημα. Το Bitcoin δεν υποστηρίζεται από μία σταθερή αξία, όπως ο χρυσός ή η κυβέρνηση μιας μεγάλης χώρας. Όπως και άλλα κρυπτονομίσματα, είναι εξαιρετικά ευμετάβλητο και με τεράστιες αιχμές και πτώσεις που συνδέονται συχνά με γεγονότα, τα οποία σε κάποιες χώρες θα θα μπορούσαν να θεωρηθούν δευτερεύοντα. Ένας κάτοικος που βασίζεται σε Bitcoin θα μπορούσε να καταστραφεί, εάν η αξία του πέσει ραγδαία.

Αν η κίνηση του Ελ Σαλβαδόρ πετύχει, θα μπορούσε να δώσει στο Bitcoin και σε άλλα κρυπτονομίσματα μια άλλη βάση στον οικονομικό κόσμο, καθιστώντας εύκολη τη συνεργασία του κόσμου με μια ολόκληρη χώρα. Απλώς μην περιμένετε και από άλλες χώρες να εναρμονιστούν στο Bitcoin. Η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ, καθώς η κυβέρνηση της Σουηδίας, για παράδειγμα, ερευνά το δικό της ψηφιακό νόμισμα.

bitcoin

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


4  +  6  =