Samsung: Τηλεόραση με λειτουργικό Tizen

Κατά τη διάρκεια του Tizen Developer Conference, το οποίο διεξάγεται στο Σαν Φρανσίσκο, η παρουσίασε, μεταξύ άλλων, μία τηλεόραση με ενσωματωμένο το λειτουργικό Tizen.

samsung tv tizen

Το πρωτότυπο της τηλεόρασης που παρουσιάστηκε, ενσωματώνει το λειτουργικό σύστημα Tizen και επιτρέπει στον χρήστη να εκτελέσει μία σειρά από . Μέσω του τηλεοπτικού δέκτη μπορεί να συνδεθεί στο Διαδίκτυο, να προβάλλει φωτογραφίες και βίντεο, να ακούσει μουσική και θεωρητικά να «κατεβάσει» εφαρμογές, αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν πολλές συμβατές εφαρμογές για χρήση σε τέτοιου είδους τηλεοράσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Samsung δεν αποτελεί την μόνη εταιρεία που δημιουργεί λειτουργικό σύστημα για χρήση από τηλεοράσεις. Η LG αγόρασε την πλατφόρμα WebOS από την Hewlett Packard και κατά τη διάρκεια της τελευταίας έκθεσης CES, στο Λας Βέγκας τον Ιανουάριο, παρουσίασε μοντέλα τηλεοράσεων με ενσωματωμένο το εν λόγω λογισμικό.

Μάλιστα, σε μια παράλληλη εξέλιξη η LG ανακοίνωσε ότι έχει πουλήσει ήδη περισσότερες από ένα εκατομμύριο WebOS «έξυπνες» τηλεοράσεις, από το λανσάρισμά τους τον περασμένο Μάρτιο και περιμένει οι πωλήσεις να ανέλθουν στα 10 εκατομμύρια, μέχρι το πρώτο μισό του .

  Πώς να ανακαλύψετε το product key των Office χωρίς κάποιο λογισμικό

Ωστόσο, η εταιρεία δεν σταμάτησε στην Tizen-TV, προχώρησε σε επίδειξη του τρόπου σύνδεσης του smartwatch Gear 2, που διαθέτει Tizen, τόσο με την εν λόγω τηλεόραση όσο και με το Samsung Z, το πρώτο smartphone με το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα. Επίσης, επιδείχθηκε ο τρόπος με τον οποίο τα δεδομένα μίας εφαρμογής fitness μπορούν να μεταδοθούν από το Gear 2 στο smartphone ή στην ίδια την τηλεόραση για προβολή των αποτελεσμάτων.

Επίσης, η εταιρεία παρουσίασε και κάμερες βασισμένες στην πλατφόρμα Tizen, αν και καμία τους δεν υποστηρίζει εφαρμογές Tizen. Σύμφωνα με την εταιρεία η χρήση του Tizen επιτρέπει τη βελτίωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας και των επιδόσεων. Συνολικά, τέσσερα μοντέλα της Samsung θα είναι συμβατά με το Tizen: NX300, NX300m, NX2000 και NX30.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η υπηρεσία Tizen CloudBox. Το πρόγραμμα θα λειτουργεί περίπου σαν μια «αποθήκη» όλων των λογαριασμών που διαθέτει ο χρήστης, εμφανίζοντας όλα τα αρχεία σε ένα φάκελο. Το CloudBox θα υποστηρίζει λογαριασμούς από τα Dropbox, Box, SugarSync, , One Drive και Amazon S3. Αν και η υπηρεσία Tizen CloudBox είναι ακόμη σε φάση πρωτοτύπου, πρόθεση της Samsung είναι να γίνει σύντομα και το εμπορικό της λανσάρισμα.

  ESET: Συμβουλές για κυβερνοασφάλεια και στις διακοπές

Όπως επισημαίνει το CNet, η Samsung είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής συσκευών Android παγκοσμίως. Ωστόσο, η ανάπτυξη του Tizen, σε συνεργασία με την Intel, τα τελευταία τρία χρόνια, δείχνει ότι επιθυμεί να υπάρχει διαθέσιμη μία εναλλακτική στο λειτουργικό της . Μάλιστα, οι παρουσιάσεις των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι πρόθεση της Samsung είναι να ανεξαρτητοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα λογισμικού και εφαρμογών, που θα ελέγχεται απόλυτα από την ίδια.

naftemporiki.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


2  +  5  =