Πώς να ορίσετε στα Windows 10 ένα προσαρμοσμένο χρώμα στον δείκτη του ποντικιού σας


Οι περισσότεροι χρήστες των Windows 10 είναι ικανοποιημένοι με τον προεπιλεγμένο ασπρόμαυρο δείκτη του ποντικιού και το μέγεθός του. Στην πραγματικότητα όμως, ένας μεγάλος αριθμός χρηστών δεν γνωρίζει ότι τα Windows 10 επιτρέπουν την αλλαγή του προεπιλεγμένου μεγέθους και χρώματος του δείκτη.

Μέχρι τώρα, τα Windows 10 προσέφεραν μόνο ασπρόμαυρο χρώμα για το δείκτη του ποντικιού σας. Και τρία μεγέθη αυτού. Αν θέλατε μία αλλαγή θα έπρεπε να εγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα τρίτου κατασκευαστή.

Με τα Windows 10 build 18298, τα οποία μέχρι στιγμής είναι στους fast ringers, τα πράγματα έχουν αλλάξει και δεν χρειάζεται πλέον να ζητήσετε βοήθεια από έξω για να ορίσετε ένα προσαρμοσμένο χρώμα για τον δείκτη του ποντικιού. Η Microsoft πρόσθεσε μια ενσωματωμένη επιλογή, η οποία σας επιτρέπει να ρυθμίσετε το δικό σας χρώμα για αυτό. Πάμε να δούμε.

Ορίστε ένα προσαρμοσμένο χρώμα στον δείκτη του ποντικιού στα Windows 10
Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Μεταβείτε στην επιλογή Διευκόλυνση Πρόσβασης > Δρομέας και δείκτης (Ease of Access > Cursor & Pointer).

Βήμα 2: Στο τμήμα Αλλαγή μεγέθους δείκτη και χρώματος (Change pointer size and color), επιλέξτε τον πολύχρωμο δείκτη (τελευταίο) και, στη συνέχεια, επιλέξτε ένα από τα οκτώ προτεινόμενα χρώματα. Εάν πρέπει να ορίσετε ένα προσαρμοσμένο χρώμα, κάντε κλικ στην επιλογή “Pick a custom pointer color”, επιλέξτε ένα χρώμα της επιλογής σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Done (Τέλος).

 

Σημειώστε ότι πρέπει να επιλέξετε τον πολύχρωμο δείκτη για να αποκαλύψετε τις επιπλέον επιλογές χρώματος. Οι επιλογές χρώματος για το δείκτη είναι κρυμμένες όταν έχει επιλεγεί μαύρος ή λευκός δείκτης.

Εάν δεν τα βλέπετε όλα αυτά στις δικές σας ρυθμίσεις (όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα), τότε σίγουρα δεν εκτελείτε την έκδοση Windows 10 build 18298, δεν είστε δηλαδή μέλος των fast ringers, και θα πρέπει να περιμένετε μέχρι τον Απρίλιο για να κατέβει η έκδοση αυτή για τους κανονικούς χρήστες.

Όπως μπορείτε να δείτε στις παραπάνω εικόνες, μπορείτε να προσαρμόσετε και το μέγεθος του δείκτη του ποντικιού από το ίδιο σημείο των ρυθμίσεων.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news