Πώς να ορίσετε στα Windows 10 ένα προσαρμοσμένο χρώμα στον δείκτη του ποντικιού σας

Οι περισσότεροι χρήστες των Windows 10 είναι ικανοποιημένοι με τον προεπιλεγμένο ασπρόμαυρο δείκτη του ποντικιού και το μέγεθός του. Στην πραγματικότητα όμως, ένας μεγάλος αριθμός χρηστών δεν γνωρίζει ότι τα Windows 10 επιτρέπουν την αλλαγή του προεπιλεγμένου μεγέθους και χρώματος του δείκτη.

Μέχρι τώρα, τα Windows 10 προσέφεραν μόνο ασπρόμαυρο χρώμα για το δείκτη του ποντικιού σας. Και τρία μεγέθη αυτού. Αν θέλατε μία αλλαγή θα έπρεπε να εγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα τρίτου κατασκευαστή.

Με τα Windows 10 build 18298, τα οποία μέχρι στιγμής είναι στους ringers, τα πράγματα έχουν αλλάξει και δεν χρειάζεται πλέον να ζητήσετε βοήθεια από έξω για να ορίσετε ένα προσαρμοσμένο χρώμα για τον δείκτη του ποντικιού. Η Microsoft πρόσθεσε μια ενσωματωμένη επιλογή, η οποία σας επιτρέπει να ρυθμίσετε το δικό σας χρώμα για αυτό. Πάμε να δούμε.

Ορίστε ένα προσαρμοσμένο χρώμα στον δείκτη του ποντικιού στα Windows 10
Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Μεταβείτε στην επιλογή Διευκόλυνση Πρόσβασης > Δρομέας και δείκτης (Ease of > Cursor & Pointer).

Βήμα 2: Στο τμήμα Αλλαγή μεγέθους δείκτη και χρώματος (Change pointer size and color), επιλέξτε τον πολύχρωμο δείκτη (τελευταίο) και, στη συνέχεια, επιλέξτε ένα από τα οκτώ προτεινόμενα χρώματα. Εάν πρέπει να ορίσετε ένα προσαρμοσμένο χρώμα, κάντε κλικ στην επιλογή “Pick a pointer color”, επιλέξτε ένα χρώμα της επιλογής σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Done (Τέλος).

 

Σημειώστε ότι πρέπει να επιλέξετε τον πολύχρωμο δείκτη για να αποκαλύψετε τις επιπλέον επιλογές χρώματος. Οι επιλογές χρώματος για το δείκτη είναι κρυμμένες όταν έχει επιλεγεί μαύρος ή λευκός δείκτης.

Εάν δεν τα βλέπετε όλα αυτά στις δικές σας ρυθμίσεις (όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα), τότε σίγουρα δεν εκτελείτε την έκδοση Windows 10 18298, δεν είστε δηλαδή μέλος των fast ringers, και θα πρέπει να περιμένετε μέχρι τον Απρίλιο για να κατέβει η έκδοση αυτή για τους κανονικούς χρήστες.

Όπως μπορείτε να δείτε στις παραπάνω εικόνες, μπορείτε να προσαρμόσετε και το μέγεθος του δείκτη του ποντικιού από το ίδιο σημείο των ρυθμίσεων.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).