Μοιράστε ένα YouTube βίντεο που να ξεκινά από ένα ορισμένο σημείο

Έχετε μοιράσει ποτέ βίντεο του διάρκειας 15 λεπτών μόνο και μόνο για να δουν οι φίλοι σας μία σκηνή κάπου στην μέση αυτού? Είναι αρκετά εκνευριστικό για το συνομιλητή σας, όχι όμως αν ξέρετε πως ακριβώς να δώσετε το βίντεο έτσι ώστε αυτό να ξεκινήσει να παίζει από το επίμαχο χρονικό σημείο.

youtube

Υπάρχουν δύο τρόποι να γίνει αυτό: στον σας χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησης σας, ή αν απλά προσθέσετε μερικούς χαρακτήρων στην διεύθυνση του YouTube.

Ας ξεκινήσουμε από το πρόγραμμα περιήγησης. Κάτω από τον τίτλο του βίντεο και κάτω από το κόκκινο κουμπί “Εγγραφή” για το κανάλι, θα δείτε ένα κουμπί “Κοινή χρήση” (Share).

Κάντε σε αυτό και θα δείτε ένα νέο παράθυρο με την url του βίντεο. Αυτή την url μπορείτε να αντιγράψετε και να την μοιράσετε στους φίλους σας, αλλά έτσι όπως είναι το βίντεο θα ξεκινήσει από την αρχή. Κάτω από την url υπάρχει επίσης ένα πλαίσιο ελέγχου και ένα πεδίο με την ένδειξη “Έναρξη”.

  Πως να αυξήσετε την απόδοση του σκληρού σας δίσκου

Κάντε κλικ σε αυτό το πλαίσιο ελέγχου, στη συνέχεια, επιλέξτε τον ακριβή χρόνο που θέλετε το βίντεο να ξεκινήσει. Πληκτρολογήστε δηλαδή στο κουτί τον ακριβή χρόνο που θέλετε με την μορφή mm:ss , όπου m=λεπτά της ώρας και s=δευτερόλεπτα.

Μόλις γράψετε τον χρόνο που θέλετε θα δείτε την διεύθυνση url να αλλάζει. Ουσιαστικά θα δείτε να προστίθεται στο τέλος ένα “?t=XXmXXs” όπου ΧΧ τα νούμερα που βάλατε. Αντιγράψτε την νέα Url και μοιραστείτε την οπουδήποτε θέλετε με επικόλληση. Όποιος κάνει κλικ στον σύνδεσμό αυτό θα δει το βίντεο να ξεκινάει ακριβώς την ώρα που θέλετε εσείς. Φυσικά οι χρήστες που θα το δουν μπορούν ανά πάσα στιγμή να ξεκινήσουν το βίντεο και από την αρχή.

Δυστυχώς δεν υπάρχει ενσωματωμένος τρόπος για τη δημιουργία αυτών των συνδέσμων για ή , η επιλογή απλά δεν προσφέρεται. Αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε μια διεύθυνση URL σε οποιαδήποτε , αν ξέρετε πώς λειτουργεί ο πιο πάνω τρόπος αλλαγής της διεύθυνσης URL.

  Rust στον κώδικα του Android και τέρμα οι ευπάθειες μνήμης

Κοιτάξτε προσεκτικά σε αυτό το URL:

https://www.youtube.com/watch?v=4LRt3dSbS14

Θα δείτε ότι αν προσθέσετε μερικούς χαρακτήρες στο τέλος, όπως για παράδειγμα “?t=1m16s” τότε το βίντεο θα πάρει την μορφή:

https://www.youtube.com/watch?v=4LRt3dSbS14?t=1m16s

και όποιος κάνει κλικ σε αυτή την url θα δει το βίντεο να ξεκινάει από το 1 λεπτό και 16 δευτερόλεπτα.

Γνωρίζοντας αυτό το μικρό τρικ, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας url, απλά γράφοντας την προσθήκη ?t= ακολουθούμενη από μια συγκεκριμένη στιγμή που θέλετε. Είναι λίγο αδέξιο, αλλά δουλεύει, δοκιμάσετε μόνοι σας.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


52  +    =  62