Το Signal ζητά την βοήθειά σας για να ξεμπλοκαριστεί στο Ιράν

Μετά τον διαδικτυακό αποκλεισμό στο Ιράν, το θέλει να βοηθήσετε να παρακαμφθούν οι περιορισμοί εναντίον του.

signal logo

Το Signal ζητά από τους χρήστες να βοηθήσουν στη επανασύνδεση του στο Ιράν. Το Signal προσφέρει επικοινωνία μεταξύ των χρηστών του και θεωρείται ευρέως η πιο ασφαλής πλατφόρμα καθώς επικεντρώνεται στο απόρρητο και στην κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο.

Η εφαρμογή αποκλείστηκε στο Ιράν τον περασμένο Ιανουάριο, αφού είδε μία αυξημένη δημοτικότητα εκεί. Υπό το φως των διαμαρτυριών που συγκλονίζουν αυτήν τη στιγμή τη χώρα, η εταιρεία απευθύνει στην παγκόσμια βάση χρηστών της, έκκληση για βοήθεια, για την υποστήριξη ενός ad-hoc δικτύου διακομιστών μεσολάβησης που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν την υπηρεσία προστασίας απορρήτου.

Η νέα πρόεδρος της εταιρείας Signal, κα Meredith Whittaker, δήλωσε σε μία ανάρτησή της: “Εάν θέλετε και μπορείτε, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να δημιουργήσετε έναν διακομιστή μεσολάβησης που θα επιτρέπει στους ανθρώπους στο Ιράν να συνδέονται με το Signal. Ελπίζουμε ότι αυτό θα βοηθήσει τους ανθρώπους στο Ιράν να αρχίσουν να επικοινωνούν στο Signal, ενώ συνεχίζουμε να εξερευνούμε πρόσθετες τεχνικές παράκαμψης της λογοκρισίας εκεί”.

  Retbleed Νέος εφιάλτης για επεξεργαστές Intel και AMD

Οι διακομιστές μεσολάβησης είναι βασικά μεσάζοντες που μπαίνουν μεταξύ των πελατών (χρήστες ιστού) και των διακομιστών προέλευσής τους. Η ρύθμιση αυτή επιτρέπει την προώθηση των αιτημάτων (και μερικές φορές την εκπλήρωση) από τον διακομιστή μεσολάβησης και όχι από τον διακομιστή προέλευσης. Οι πληρεξούσιοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους λόγους, αλλά σε αυτήν την περίπτωση, αξιοποιούνται για να παρακάμψουν τα ασφυκτικά μέτρα λογοκρισίας που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Ιράν.

Οι διαδηλώσεις στο Ιράν συγκλονίζουν τη χώρα με την αστυνομία να προσπαθεί να τις καταστείλει βίαια. Η αναταραχή είναι το αποτέλεσμα ενός περιστατικού που έλαβε χώρα μόλις την περασμένη εβδομάδα, όταν μία 22χρονη κοπέλα, η , πέθανε υπό την κράτηση της «αστυνομίας ηθικής» του Ιράν, καθώς δεν φορούσε με τον σωστό τρόπο την υποχρεωτική μαντήλα στο κεφάλι (χιτζάμπ).

Οι αμφισβητούμενες μαρτυρίες για τον βίαιο θάνατο του Αμίνι έχουν συνταράξει τη χώρα. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η νεαρή γυναίκα υπέστη καρδιακή προσβολή και πέθανε από «φυσικά αίτια» ενώ βρισκόταν υπό κράτηση. Ωστόσο, ευρέως διαδεδομένες αναφορές υποστηρίζουν ότι την ξυλοκόπησαν θανάσιμα υπό την λογική της “καθοδήγησης”.

  Windows 10 2022 Update ISO

Εάν θέλετε να βοηθήσετε τη Signal να επιτύχει τον στόχο της, η εταιρεία έχει παράσχει οδηγίες βήμα προς βήμα για τον τρόπο ρύθμισης και εκτέλεσης ενός από τους διακομιστές μεσολάβησης. Η Signal ζήτησε επίσης από τους χρήστες να διαδώσουν τη λέξη και να δείξουν αλληλεγγύη στην προσπάθεια κάνοντας retweet στο #IRanASignalProxy.

Signal,Iran,proxy,Ιράν

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  81  =  90