Σημαντικά μέτρα για την ασφάλεια του δικτύου σας

Το hacking δεν είναι μόνο ανησυχητικό για τις μεγάλες εταιρείες, αλλά είναι επίσης και για όλους εμάς που έχουμε προσωπικούς υπολογιστές, καθώς και για τους οργανισμούς και τις κυβερνήσεις. Σχεδόν όλοι είναι επιρρεπείς σε κακόβουλες επιθέσεις από hackers.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε τείχος ς για να αποτρέψετε ή να ελαττώσετε τέτοιου είδους προβλήματα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εξασφαλίσετε το δίκτυό σας και εδώ είναι μερικά σημαντικά μέτρα ασφαλείας που πρέπει να λάβετε για να ασφαλιστείτε.

router 3

  1. Εγκατάσταση Συστήματος Ανίχνευσης Εισβολής ()

Το IDS είναι ένα είδος λογισμικών, που ελέγχει για κακόβουλες δραστηριότητες στο δίκτυό σας. Μόλις εντοπίσει κάτι, θα στείλει αυτόματα σήμα σε ένα σύστημα πληροφοριών ασφαλείας και διαχείρισης συμβάντων (SIEM). Μόλις το σήμα πάει στο SIEM, αυτό θα διακρίνει εάν η κακόβουλη δραστηριότητα είναι αληθή ή όχι. Εάν είναι αληθή, θα στείλει συναγερμό. Αν αναρωτιέστε πού μπορείτε να βρείτε μία λίστα με λογισμικά IDS εδώ είναι το κατάλληλο μέρος για να ξεκινήσετε να ψάχνετε. Επίσης μπορείτε να διαβάσετε αυτό το άρθρο μας, που έχει σχετικές πληροφορίες και συνδέσμους.

  1. Παρέχετε ένα δίκτυο επισκεπτών ξεχωριστό από το κύριο δίκτυο

Είτε πρόκειται για το σας είτε για την σας, πρέπει να παρέχετε ένα ξεχωριστό δίκτυο ειδικά για χρήση από τους επισκέπτες. Παρέχοντας ένα δίκτυο επισκεπτών, θα παρέχετε στους επισκέπτες πρόσβαση στο Διαδίκτυο χωρίς να τους παρέχετε τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση στο προσωπικό ή στο εταιρικό σας δίκτυο. Για λόγους ασφαλείας, αυτό θα σας εμποδίσει να μολυνθείτε από ιό ή κακόβουλο σε περίπτωση που οι καλεσμένοι σας ανοίξουν κακόβουλους ιστότοπους κατά λάθος ή που μπορεί να έχουν ήδη και χωρίς να το γνωρίζουν, κακόβουλο λογισμικό στα μηχανήματά τους.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό έχοντας ξεχωριστή σύνδεση στο διαδίκτυο για ένα δίκτυο επισκεπτών. Υπάρχουν επίσης μερικά διαθέσιμα routers που έχουν τη δυνατότητα να τρέχουν δύο δίκτυα ταυτόχρονα, δίκτυο επισκεπτών και εταιρικό/προσωπικό δίκτυο.

  1. Χρησιμοποιήστε και εγκαταστήστε ένα τείχος προστασίας

Το πρώτο σας επίπεδο άμυνας από κακόβουλο λογισμικό ή επιθέσεις στον κυβερνοχώρο είναι ένα τείχος προστασίας . Τα Windows και τα περισσότερα routers έχουν ήδη ενσωματωμένο τείχος προστασίας. Ωστόσο, πρέπει πάντα να ελέγχετε εάν το τείχος προστασίας είναι ενεργοποιημένο ή ενημερωμένο. Τα τείχη προστασίας θα μπορούν να αποκλείουν κακόβουλο λογισμικό ή επιθέσεις που ενδέχεται να βλάψουν ή να διεισδύσουν στο δίκτυό σας.

  1. Εγκαταστήστε λογισμικό προστασίας από ιούς

Ο βασικός κανόνας για την προστασία του δικτύου είναι η λογισμικού προστασίας από ιούς. Αυτό είναι απαραίτητο για κάθε είδους δίκτυο. Προγράμματα προστασίας από ιούς και σαρωτές προστασίας από κακόβουλο λογισμικό, θα αποτρέψουν τον κίνδυνο παραβίασης του δικτύου σας. Ωστόσο, να θυμάστε ότι πρέπει πάντα να ενημερώνετε και το λογισμικό προστασίας από ιούς. Αυτό συμβαίνει επειδή δημιουργούνται πολλοί νέοι ιοί κάθε μέρα. Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχετε προμηθευτεί το λογισμικό προστασίας για ιούς από μια αξιόπιστη εταιρεία.

  1. Χρήση επιπέδου ασφαλούς υποδοχής (SSL)

Το SSL είναι ένα επίπεδο ασφαλείας μεταξύ διακομιστή και ιστότοπου. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να διασφαλιστείτε ότι μειώνεται ο κίνδυνος υποκλοπής, ενώ οι πληροφορίες μεταφέρονται από το ένα μέρος στο άλλο. Το SSL θα διασφαλίσει ότι οι πληροφορίες που στέλνετε παραμένουν εμπιστευτικές και ιδιωτικές. Το SSL θα κρυπτογραφήσει επίσης τις συνδέσεις σας καθιστώντας το δίκτυο πιο ασφαλές.

  1. Ασφαλίστε τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο με τη χρήση Virtual Private Network (VPN)

Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε δημόσιο Wi-Fi, εκθέτετε τον εαυτό σας στον κίνδυνο να παραβιαστείτε και αφήνετε τον εαυτό σας ευάλωτο σε πληθώρα απειλών. Θα πρέπει να διασφαλίσετε τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας μια σύνδεση VPN. Μια σύνδεση VPN θα διασφαλίσει ότι έχετε σύνδεση μεταξύ της συσκευής σας και του δημόσιου Wi-Fi κρυπτογραφώντας όλα τα δεδομένα που ανταλλάσσετε με τον διακομιστή Διαδικτύου.

  1. Κάνετε τακτικά ελέγχους ασφαλείας

Ειδικά για τις εταιρείες, η ομάδα ασφαλείας σας δεν πρέπει να αφήνει καμία περιοχή επιρρεπή σε ευπάθειες. Ζητήστε από την ομάδα ασφαλείας και μια ξεχωριστή εταιρία να πραγματοποιήσουν δοκιμές στο δίκτυό σας για να εντοπίσουν τυχόν τρωτά σημεία. Αυτό θα σας βοηθήσει να βρείτε περιοχές που πρέπει να βελτιώσετε όσον αφορά την ασφάλεια του δικτύου σας. Θα σας αποτρέψει από τυχόν παραβιάσεις λόγω λάθους που έγινε στο σύστημά σας.

Συμπέρασμα
Η ασφάλεια των δικτύων αποτελεί πλέον ανησυχία όλων. Κανείς δεν πρέπει να αψηφά τους κινδύνους. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε το δίκτυό σας από επιθέσεις, και αυτά είναι μόνο μερικά από τα βασικά που μπορείτε να κάνετε.

Ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσετε την έρευνα και την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας. Ενημερωθείτε για τους τρόπους προστασίας αλλά και την εφαρμογής τους.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!
security,network,hack,ασφάλεια

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).