Κάνετε λάθος με την φόρτιση του smartphone σας

Ναι, ξέρουμε. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με τις μπαταρίες των επειδή μετά βίας διαρκούν μια ημέρα. Όμως εν μέρει είναι δικό μας λάθος.

Πολλοί από εμάς έχουν μια βαθιά ριζωμένη αντίληψη ότι η φόρτιση των smartphones μας ανά μικρά διαστήματα θα προκαλέσει μακροπρόθεσμα βλάβες στις μπαταρίες τους, και ότι είναι καλύτερα να τα φορτίζουμε όταν η μπαταρία πάει να τελειώσει.smartphone

Το site της ς μπαταριών CADEX (), αναφέρει ότι οι μπαταρίες ιόντων λιθίου στα smartphones μας είναι ευαίσθητες στις δικές τους εκδοχές του “στρες.” Και όπως συμβαίνει και με τους ανθρώπους, το παρατεταμένο άγχος θα μπορούσε να καταστρέψει μακροπρόθεσμα την μπαταρία του smartphone σας.

Αν θέλετε να κρατήσετε μπαταρία του smartphone σας σε άριστη κατάσταση θα πρέπει να αλλάξετε κάποια πράγματα.

Μην το αφήνετε στην πρίζα αν είναι πλήρως φορτισμένο

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της μπαταρίας, αφήνοντας το τηλέφωνό σας στην πρίζα όταν είναι πλήρως φορτισμένη, όπως ίσως μια μέρα στην άλλη, είναι κακό για την μπαταρία σε μακροπρόθεσμη βάση.

Μόλις το smartphone σας έχει φτάσει το 100% χρέωση, παίρνει “trickle χρεώσεις” για να το κρατήσει στο 100%, ενώ στην πρίζα. Διατηρεί την μπαταρία σε μια υψηλού στρες, κατάσταση υψηλής τάσης, η οποία φθείρει τη χημεία μέσα.

  ili ο πρώτος Wearable μεταφραστής

Το Battery University έχει δημοσιεύσει ένα σωρό επιστημονικά στοιχεία που εξηγούν το γιατί, και στο τέλος συνοψίζει: “Όταν φορτιστεί πλήρως, αφαιρέστε το από τη συσκευή φόρτισης. Είναι σαν τη χαλάρωση των μυών μετά από έντονη άσκηση.” Δεν θα είσασταν ευχαριστημένοι αν έπρεπε να δουλεύετε ασταμάτητα για ώρες και ώρες.

Προσπαθήστε να μην το φορτίζετε μέχρι το 100 τοις εκατό

Σύμφωνα με το Battery University, η “μπαταρία Li-ion δεν χρειάζεται να είναι πλήρως φορτισμένη, ούτε χρειάζεται να το κάνετε. Στην πραγματικότητα, είναι καλύτερα να μην το φορτίζετε μέρχι το 100%, επειδή η υψηλή τάση στρεσάρει την μπαταρία.”

Μπορεί να φαίνεται αντιφατικό, αν προσπαθείτε να έχετε ένα smartphone που δεν χρειάζεται φόρτιση όλη μέρα, αλλά μπορείτε απλά να συνδέσετε για λίγο όποτε μπορείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, και θα είστε μια χαρά.

Συνδέστε το τηλέφωνό σας όποτε μπορείτε

Αποδεικνύεται ότι οι μπαταρίες των smartphones μας είναι πολύ πιο “ευτυχισμένες”, αν μπορείτε να τις φορτίζετε κατά διαστήματα κατά την διάρκεια της ημέρας αντί να τις συνδέσετε για μια μεγάλη περίοδο φόρτισης όταν είναι άδεια.

  Galaxy Note 10 η Samsung ανακοίνωσε event στις 7 Αυγούστου

Όταν η φόρτιση του τηλεφώνου σας χάσει το 10% του φορτίου της σύμφωνα με το Battery University τότε θα ήταν η καλυτερη στιγμή νέας φόρτισης. Προφανώς δεν είναι πρακτικό για τους περισσότερους από εμάς, έτσι απλά θα πρέπει να συνδέετε το smartphone σας όποτε μπορείτε. Μη φοβάστε, συνδέστε το και αποσυνδέστε το πολλές φορές μες τη ημέρα.

Έτσι η μπαταρία του smartphone σας θα έχει τη βέλτιστη απόδοση για πολύ μεγαλύτερο χρονικό , αλλά θα είναι και πάντα φορτισμένη.

Επιπλέον, θα πρέπει να θυμάστε ότι οι μπαταρίες των smartphones είναι ευαίσθητες στο κρύο και στη θερμότητα. Η ίδια η προτείνει να προστατεύετε το σας όταν το φορτίσετε. Αν είστε κάτω από καυτό ήλιο, κρατήστε το τηλέφωνό σας καλυμμένο.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


7  +  2  =