Κάνετε λάθος με την φόρτιση του smartphone σας

Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με τις μπαταρίες των smartphone επειδή μετά βίας διαρκούν μια ημέρα. Όμως εν μέρει είναι δικό μας λάθος.

smartphone

Πολλοί από εμάς έχουν μια βαθιά ριζωμένη αντίληψη ότι η φόρτιση των smartphones μας ανά μικρά διαστήματα θα προκαλέσει μακροπρόθεσμα βλάβες στις μπαταρίες τους, και ότι είναι καλύτερα να τα φορτίζουμε όταν η μπαταρία πάει να τελειώσει.

Το site της εταιρείας CADEX (Battery University), αναφέρει ότι οι μπαταρίες ιόντων λιθίου στα smartphones μας είναι ευαίσθητες στις δικές τους εκδοχές του “στρες.” Και όπως συμβαίνει και με τους , αυτό θα μπορούσε να καταστρέψει μακροπρόθεσμα την μπαταρία του smartphone σας.

Αν θέλετε να κρατήσετε μπαταρία του smartphone σας σε άριστη κατάσταση θα πρέπει να αλλάξετε κάποιες συνήθειες.

Μην το αφήνετε στην πρίζα αν είναι πλήρως φορτισμένο

Σύμφωνα με το CADEX, αφήνοντας το σας στην πρίζα όταν είναι πλήρως φορτισμένο,  κάνετε στην μπαταρία σε μακροπρόθεσμη .

Μόλις το smartphone σας έχει φτάσει το 100% παίρνει “trickle χρεώσεις” για να παραμείνει στο 100%, ενώ είναι στην πρίζα. Διατηρεί την μπαταρία σε υψηλό στρες, το οποίο φθείρει τα χημικά στοιχεία της μπατάρίας.

Το University έχει δημοσιεύσει ένα σωρό επιστημονικά στοιχεία που εξηγούν το γιατί, και στο τέλος συνοψίζει: “Όταν φορτιστεί πλήρως, αφαιρέστε το κινητό σας από τη συσκευή φόρτισης. Είναι σαν τη χαλάρωση των μυών μετά από έντονη άσκηση.”

Προσπαθήστε να μην το φορτίζετε μέχρι το 100 τοις εκατό

Σύμφωνα με το Battery University, η “μπαταρία Li-ion δεν χρειάζεται να είναι πλήρως φορτισμένη, ούτε χρειάζεται να το κάνετε. Στην πραγματικότητα, είναι καλύτερα να μην το φορτίζετε μέχρι το 100%, επειδή η υψηλή τάση στρεσάρει την μπαταρία.”

Το παραπάνω φαίνεται αντιφατικό και δύσχρηστο, ειδικά αν η μπαταρία του κινητού δεν φτάνει για όλη την ημέρα, και πρέπει να το συνδέετε με την πρίζα αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Συνδέστε το τηλέφωνό σας όποτε μπορείτε

Αποδεικνύεται ότι οι μπαταρίες των smartphones μας είναι πολύ πιο “ευτυχισμένες”, αν μπορείτε να τις φορτίζετε κατά διαστήματα κατά την διάρκεια της ημέρας αντί να τις συνδέσετε για μια μεγάλη περίοδο φόρτισης όταν είναι άδειες.

Όταν η φόρτιση του τηλεφώνου σας χάσει το 10% του φορτίου της σύμφωνα με το Battery University τότε θα ήταν η καλυτερη στιγμή νέας φόρτισης. Προφανώς δεν είναι πρακτικό για τους περισσότερους από εμάς. Το είναι πάντως να μη φοβάστε να συνδέετε και να αποσυνδέστε το κινητό σας πολλές φορές μεσα τη ημέρα.

Έτσι η μπαταρία του smartphone σας θα έχει τη βέλτιστη απόδοση για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, θα πρέπει να θυμάστε ότι οι μπαταρίες των smartphones είναι ευαίσθητες στο κρύο και στη θερμότητα. Η ίδια η Apple προτείνει να προστατεύετε το iPhone σας όταν το φορτίσετε. Αν είστε κάτω από καυτό ήλιο, κρατήστε το τηλέφωνό σας καλυμμένο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).