Επιτάχυνση του αργού τερματισμού λειτουργίας στα Windows 10

Αν ο τερματισμός των 10 σας φαίνεται αργός, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το νέο λειτουργικό σύστημα έρχεται με μια ενσωματωμένη λειτουργία επιτάχυνσης. Με λίγα , μπορείτε να επιταχύνετε σημαντικά τη διαδικασία τερματισμού. Windows 10

Όταν δίνετε την εντολή απενεργοποίησης στο PC σας, τα προχωρούν σε κατάσταση αναμονής αναμένοντας τον τερματισμό των εφαρμογών και των υπηρεσιών που εκτελούνται. Ανάλογα με τον τρόπο ανταπόκρισης των εφαρμογών σας στην κλήση τερματισμού ή εξόδου, τα Windows μπορεί να χρειαστούν αρκετό χρόνο, ειδικά αν κάποια υπηρεσία ή εφαρμογή επιμένει να μην τερματίζει.

Στο Μητρώο του υπολογιστή σας όμως υπάρχουν μερικές ρυθμίσεις που ορίζουν το χρόνο σε δευτερόλεπτα πριν το λειτουργικό σας σύστημα τερματίσει βίαια τις εφαρμογές που τρέχουν. Μπορείτε να μειώσετε αυτό το χρονικό όριο, ώστε τα Windows 10 να πραγματοποιούν ένα ταχύτερο τερματισμό ή επανεκκίνηση.

Ας δούμε τον τρόπο

Ανοίξτε τον Επεξεργαστή Μητρώου (Win+R και στο πλαίσιο που θα ανοίξει πληκτρολογήστε regedit και μετά Enter) .
Ακολουθήστε τη διαδρομή για το παρακάτω κλειδί μητρώου:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control

Βρείτε την τιμή WaitToKillServiceTimeout REG_SZ στο δεξί παράθυρο:

  BgInfo : Προσθέστε χρήσιμες πληροφορίες στην επιφάνεια εργασία σας

WaitToKillServiceTimeout REG_SZ
Αυτός είναι ο αριθμός σε χιλιοστά του δευτερολέπτου τον οποίο θα περιμένουν τα Windows 10 μέχρι να κλείσει κάθε υπηρεσία πριν την σταματήσουν δια της βίας. Θα πρέπει να είναι μεταξύ του 1000 και του 20000.  Η τιμή αυτή αντιστοιχεί σε 1 έως και 20 δευτερόλεπτα αντίστοιχα. Όσο χαμηλότερη είναι η τιμή, τόσο πιο γρήγορα θα τερματίζουν τα Windows 10 τις υπηρεσίες που τρέχουν.

time

Για διαδραστικές εφαρμογές όπως το Notepad ή το Word που τρέχουν στο session του ενεργού χρήστη θα χρειαστείτε άλλο ένα tweak.

Ακολουθήστε τη διαδρομή για το επόμενο κλειδί μητρώου

HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop

Εκεί μπορείτε να δημιουργήσετε 2 τιμές REG_SZ, HungAppTimeout και το WaitToKillAppTimeout.
Το κλειδί WaitToKillAppTimeout αντιπροσωπεύει το χρόνο που θα περιμένουμε μια απάντηση από μια ενεργή εφαρμογή. Μειώνοντας την τιμή αυτή διασφαλίζουμε ότι οι εφαρμογές θα κλείνουν γρηγορότερα όταν κάνετε επανεκκίνηση ή όταν τερματίζετε τα Windows.
Το κλειδί HungAppTimeout καθορίζει το χρόνο που θα δίνουν τα Windows σε μια εφαρμογή να τερματιστεί πριν την τερματίσουν.  Μια χαμηλή τιμή σημαίνει ότι η εφαρμογή θα πρέπει να τερματίζεται πολύ γρήγορα από τα Windows.

  PCLinuxOS 2022.07 σκέφτεστε αντικατάσταση των Windows;

Μετά τις παραπάνω αλλαγές θα πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση στα Windows 10.

Προτάσεις

Δεν συστήνουμε την αλλαγή των παραμέτρων  HungAppTimeout και WaitToKillAppTimeout. Αν ορίσετε αυτές τις τιμές πολύ χαμηλά, μπορεί να έχετε θέματα καθώς οι εφαρμογές είναι σε θέση να αποθηκεύουν τα δεδομένα τους σωστά, αφού θα τις τερματίζουν τα Windows πριν το κάνουν.
Μην ορίσετε την τιμή του WaitToKillServiceTimeout στο 1 ή ακόμη και έως τα 12 δευτερόλεπτα. Θυμηθείτε, ορισμένες υπηρεσίες χρειάζονται χρόνο για να αποθηκεύσουν τα δεδομένα και τις ρυθμίσεις τους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  80  =  81