Starlink : Νέο ορθογώνιο πιάτο με καλύτερα χαρακτηριστικά

Ένα νέο ορθογώνιο πιάτο δίνει η στις νέες παραγγελίες στις ΗΠΑ, το οποίο είναι μικρότερο, ελαφρύτερο και διαθέτει δρομολογητή WiFi με προστασία IP54.

starlink plate

Η δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου Starlink άλλαξε το δορυφορικό πιάτο που έδινε μέχρι στιγμής και πλέον προσφέρει ένα νέο ορθογώνιο, μικρότερο και ελαφρύτερο πιάτο. Προς το παρόν, το νέο πιάτο περιορίζεται σε πελάτες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Κατά τη διάρκεια ολόκληρης της δοκιμής “Better Than Nothing Beta”, που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, οι χρήστες του Starlink περιορίστηκαν σε ένα κυκλικό πιάτο πλάτους 58 εκατοστών και βάρους 7 κιλών, που συνοδευόταν από ένα δρομολογητή WiFi με όλα τα απαραίτητα καλώδια και που παρουσίασε κατά καιρούς διάφορα προβλήματα. Αυτό αλλάζει τώρα, καθώς το Starlink ετοιμάζεται να λανσάρει ένα νέο πιάτο με διαφορετικό σχήμα, μέγεθος και προδιαγραφές.

Το νέο ορθογώνιο πιάτο έχει πλάτος 30 εκατοστά και μήκος 48 εκατοστά και ζυγίζει περίπου 4 κιλά, καθιστώντας το όχι μόνο πολύ μικρότερο αλλά και ελαφρύτερο, κάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο για όσους προσπαθούν να το τοποθετήσουν σε δυσπρόσιτα σημεία. Αυτό το νέο πιάτο προσφέρει επίσης νέες επιλογές τοποθέτησης που επιτρέπουν στους χρήστες να το εγκαταστήσουν σε κάθετο τοίχο, στέγη ή ακόμα και σε σωλήνα ή στύλο.

  CIA χρηματοδοτεί project ανάστασης μαμούθ

Εκτός από το πιάτο, το νέο κιτ της Starlink συνοδεύεται επίσης από έναν δρομολογητή WiFi 3×3 MU-MIMO με προστασία IP54 (ανθεκτικό στο νερό), αλλά παραμένει για εσωτερική χρήση. Σε αντίθεση με τον παλαιότερο δρομολογητή, το τροφοδοτικό του νέου δρομολογητή είναι ενσωματωμένο και περιέργως δεν έχει ενσωματωμένη θύρα Ethernet. Το τελευταίο μπορεί να λυθεί με την απόκτηση προσαρμογέα Ethernet μέσω του καταστήματος του Starlink.

Όπως και το αρχικό κιτ, το νέο κιτ θα πρέπει επίσης να κοστίζει 499 $, επομένως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Starlink να τα πουλάει και αυτά με ζημία. Η πρόεδρος της Starlink Γκουίννε Σότγουελ (Gwynne Shotwell) είπε ότι τα νέα κιτ κοστίζουν κάτι λιγότερο από 1.500 δολάρια, προσθέτοντας ότι η «μόλις κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση που εξοικονομούσε περίπου 200 δολάρια από το κόστος».

Το νέο κιτ είναι διαθέσιμο για «όλες τις νέες παραγγελίες που πληρούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες,» αλλά βλέποντας πώς οι χρόνοι αναμονής είναι μεγάλοι εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης, μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο για να λάβουν οι πελάτες στα χέρια τους το νέο πιάτο.

  Σχόλιο για την αντικατάσταση των κωδικών πρόσβασης

Θα πρέπει επίσης να πούμε ότι ο είχε δηλώσει ότι το Starlink θα κυκλοφορήσει επίσημα τον Οκτώβριο, τουλάχιστον στην Αμερική, σηματοδοτώντας το τέλος του προγράμματος “Better Than Nothing Beta”. Το θέμα είναι ότι βρισκόμαστε ήδη στα μέσα του Νοεμβρίου και δεν έχουμε δει ακόμη ανακοίνωση της δορυφορικής υπηρεσίας Διαδικτύου.

Starlink,SpaceX,internet,satellite,δορυφορικό,διαδίκτυο

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  87  =  92