Νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας από την TeamViewer

Η TeamViewer ανακοίνωσε δύο νέα χαρακτηριστικά σήμερα, με σκοπό την ενίσχυση της ς της εφαρμογής μετά από τις φήμες που ήθελαν την εταιρεία να έχει παραβιαστεί. Οι φήμες ξεκίνησαν μετά από μια DDoS στους servers της εταιρείας, κατά την οποία πολλοί παραπονέθηκαν ότι οι συσκευές τους παραβιάστηκαν.

Τα δύο νέα χαρακτηριστικά ονομάζεται Γνωστές συσκευές και ακεραιότητα ή Trusted Devices και Data Integrity αντίστοιχα. Η εταιρεία αναφέρει ότι το πρώτο χαρακτηριστικό έχει σχεδιαστεί ειδικά για να αποτρέψει κάθε εισβολέα να αποκτήσει πρόσβαση σε συσκευές.teamviewer

Οι αξιόπιστες συσκευές ή Trusted Devices λειτουργούν με την παρακολούθηση του λογαριασμού του χρήστη. Όταν ο χρήστης χρησιμοποιεί μια νέα συσκευή για να συνδεθεί στο λογαριασμό του TeamViewer, πριν του χορηγηθεί πρόσβαση, θα πρέπει να κάνει κλικ σε ένα σύνδεσμο επικύρωσης που έλαβε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το μήνυμα φυσικά αποστέλλεται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του κατόχου του λογαριασμού.

Εάν κάποιος hacker έχει παραβιάσει τον λογαριασμό του TeamViewer ενός χρήστη, θα πρέπει να έχει πρόσβαση και στο e-mail του, προκειμένου να συνδεθεί στο λογαριασμό του θύματος.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό τώρα που ονομάζεται Ακεραιότητα δεδομένων ή Data Integrity, παρακολουθεί τη δραστηριότητα του λογαριασμού του χρήστη.

Εάν το σύστημα της ΤeamViewer ανιχνεύει κάποια ασυνήθιστη συμπεριφορά, όπως από μια νέα τοποθεσία, η υπηρεσία Data Integrity αναγκάζει την κωδικού πρόσβασης. Ο χρήστης θα πρέπει στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει και πάλι το λογαριασμό e-mail του, να ακολουθήσει τις οδηγίες για να ορίσει ένα νέο κωδικό πρόσβασης.

Η εταιρεία έχει ήδη αναπτύξει τα νέα χαρακτηριστικά.

Όσο για την εικαζόμενη παραβίαση της ασφάλειας, η ΤeamViewer αναφέρει ότι δεν συνέβη τίποτα. Η εταιρεία ναι μεν παραδέχτηκε την επίθεση DDoS αλλά αναφέρει ότι οι hackers δεν εισέβαλαν στα συστήματά της.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).