Το Τέξας μήνυσε την Google για μονοπώλιο στη διαφήμιση

Ο γενικός εισαγγελέας της πολιτείας του Τέξας, Κεν Πάξτον, κατέθεσε αγωγή κατά της κατηγορώντας την εταιρεία για αθέμιτη πρακτική και δημιουργία μονοπωλίου, στην επιχείρηση των ψηφιακών διαφημίσεων.

Και όχι μόνο αυτό. Η υπόθεση ισχυρίζεται επίσης ότι η εταιρεία αναζήτησης συνωμότησε με το Facebook για να προσαρμόσει τις δημοπρασίες διαφημίσεων και να καθορίσει τις τιμές. Η αγωγή συνυπογράφηκε και από άλλες εννέα πολιτείες, υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων.

Ο Πάξτον έκανε αυτήν την ανακοίνωση μέσω ενός περίεργου βίντεο στον επίσημο λογαριασμό Twitter της Texas AG. Είπε ότι αυτή η αγωγή είναι για τη «αντιανταγωνιστική συμπεριφορά, τις πρακτικές αποκλεισμού και τις παραπλανητικές κινήσεις» της για τη δημιουργία ενός μονοπωλίου διαφήμισης.

Η καταγγελία κατηγορεί επίσης την εταιρεία ότι συμφώνησε με το Facebook για να toy δώσει το τελευταίο πλεονέκτημα σε δημοπρασίες διαφημίσεων για κινητά. Αναφέρει λεπτομερώς ότι και οι εταιρείες είχαν συμφωνήσει για το πόσες φορές το Facebook θα βρισκόταν στην κορυφή των δημοπρασιών υποβολής προσφορών. Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της αγωγής εδώ .

Σε δήλωση της η Google είπε ότι οι ισχυρισμοί της αγωγής είναι αβάσιμοι και ότι η εταιρεία προσφέρει ανταγωνιστικές αμοιβές διαφήμισης:

“Οι ισχυρισμοί σχετικά με την τεχνολογία διαφημίσεων του Γενικού Εισαγγελέα Paxton είναι άνευ αξίας, ωστόσο έχει προχωρήσει παρά το προφανές. Οι τιμές των ψηφιακών διαφημίσεων έχουν μειωθεί την τελευταία δεκαετία. Τα τέλη των διαφημίσεων της Google είναι χαμηλότερα από τον μέσο όρο της παγκόσμιας βιομηχανίας. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά μιας πολύ ανταγωνιστικής βιομηχανίας.”

Ο χορός των μηνύσεων φαίνεται ότι καλά κρατεί.
Εκτός από αυτήν τη νέα αγωγή, η Google αντιμετώπισε πολλές αντιμονοπωλιακές καταγγελίες φέτος. Τον Οκτώβριο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ μήνυσε την Google για τη δημιουργία παράνομου μονοπωλίου στη αναζήτηση και στις διαφημίσεις αναζήτησης.

Τον Νοέμβριο, η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ινδίας (CCI) υπέβαλε καταγγελία εναντίον του τεχνολογικού γίγαντα σχετικά με την πληρωμών της Google Pay. Ο ρυθμιστικός φορέας της χώρας άνοιξε επίσης για την κυριαρχία της εταιρείας στην αγορά λειτουργικών συστημάτων κινητής τηλεφωνίας μέσω Android.

Και δεν πέρασε ούτε καν μία ημέρα από την ανακοίνωση της Αυστραλίας ότι μηνύει το Fαcebook για κατασκοπεία.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).