Η Tesla κατέχει 1,5 δισ. σε bitcoin και πιθανά να το αποδεχτεί στο μέλλον ως πληρωμή


Η Tesla αποκάλυψε ότι έχει αποκτήσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε bitcoin. Επιπλέον, η εταιρεία σημείωσε ότι μπορεί να αποδεχτεί το bitcoin στο μέλλον ως μέθοδο πληρωμής για τα αυτοκίνητά της.

Το ενδιαφέρον της Tesla για το Bitcoin ανέβασε ραγδαία την τιμή του κατά 7% και έτσι η ισοτιμία του με το δολάριο έφτασε αισίως τα 40.000 $ ανά κέρμα.

Η Tesla πάντως πριν την σημερινή ανακοίνωσή της είχε αναφέρει στις αρχές του 2021 την επιλογή της να τοποθετήσει μετρητά σε «ορισμένα εναλλακτικά αποθεματικά περιουσιακά στοιχεία» που περιλαμβάνουν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, χρυσό και άλλα.

Έτσι κάτω από αυτό το πρίσμα, η εταιρεία έχει επενδύσει συνολικά 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε bitcoin. Επιπλέον ολοκληρώνοντας την σημερινή είδηση η εταιρεία πρόσθεσε ότι “αναμένει να αρχίσει να δέχεται bitcoin ως μέθοδο πληρωμής για τα προϊόντα της στο εγγύς μέλλον, με την επιφύλαξη των ισχυόντων νόμων και αρχικά σε περιορισμένη βάση”.

Η Tesla επιλέγοντας το bitcoin ως το κρυπτονόμισμα της ενισχύει περαιτέρω την τεχνολογία blockchain και ταυτόχρονα το βοηθά να διατηρήσει την αξία του.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news