Το Facebook ανιχνεύει χρήστες με αυτοκτονικές τάσεις

Το στην προσπάθειά του να βοηθήσει τους που έχουν αυτοκτονικές σκέψεις και έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να προσδιορίσει ποια μέλη του έχουν βλέψεις προς την αυτοκτονία.

Facebook

Η πρόθεση αυτή είχε ανακοινωθεί τον περασμένο μήνα από τον ίδιο τον , και ήταν σαφές ότι ήταν μόνο θέμα χρόνου να αρχίσει το Facebook να ενεργεί πάνω στην αντιμετώπιση του σημαντικού αυτού θέματος.

Φαίνεται λοιπόν ότι έχει πλέον αναπτύξει αλγορίθμους οι οποίοι τους προειδοποιούν για τις προθέσεις των χρηστών αναλόγως τις δημοσιεύσεις τους και τα τα που αφήνουν σε φίλους τους. Σε συνέχεια, μία της ς κοιτάζει όλα τα επισημασμένα , και αποφασίζει τους τρόπους που μπορούν να προσφέρουν κάποια βοήθεια.

Σε σχετικό post του το Facebοοk αναφέρει: “Υπάρχει ένας θάνατος από αυτοκτονία ανά τον κόσμο κάθε 40 δευτερόλεπτα και η αυτοκτονία είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου για παιδιά ηλικίας 15-29 ετών.”

  Έρχεται κατάθεση του Mark Zuckerberg για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica

Από την άλλη μεριά, η εταιρεία προτείνει αν δείτε κάποιο σχόλιο που σας ανησυχεί ότι κάποιος συνάνθρωπος σας έχει αυτοκτονικές τάσεις μπορείτε να αναφέρετε την ανάρτηση στο Facebοοk. Η εταιρεία έχει προσωπικό που εργάζεται για την συγκεκριμένη υπηρεσία όλο το 24ωρο.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


4  +    =  8