Το εσωτερικό του διαστημοπλοίου της Boeing

Η παρουσίασε επίσημα το εσωτερικό της επανδρωμένης διαστημικής κάψουλας επόμενης γενιάς CST-100, η οποία εκτός από τη θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από πολίτες… όταν αυτοί θα μπορούν να ταξιδεύουν στο διάστημα.

boeing

boeing1Η διαστημική κάψουλα CST-100 (Crew Transportation) αποτελεί μέρος του ευρύτερου προγράμματος της NASA για την πραγματοποίηση πτήσεων στο διάστημα από ιδιωτικούς φορείς, με στόχο τη μεταφορά προσωπικού και υλικού στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Όπως αποκαλύπτεται από τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το εσωτερικό της κάψουλας CST-100 διαφέρει σημαντικά από το εσωτερικό προγενέστερων μοντέλων που σφύζουν από διακόπτες και πινακίδες με οδηγίες για το πλήρωμα. Η νέα κάψουλα υιοθετεί μινιμαλιστικό στιλ, βγαλμένο από ταινίες επιστημονικής φαντασίας και αφήνει πίσω το κλασσικό «αεροπορικό» στιλ.

 

Σύμφωνα με την Boeing, η συγκεκριμένη διαμόρφωση εσωτερικού επιλέχθηκε καθώς δόθηκε προτεραιότητα στην ικανοποίηση των μελλοντικών εμπορικών χρηστών της κάψουλας και λιγότερο των επαγγελματιών αστροναυτών της NASA.

Οι θέσεις των επιβατών είναι κατασκευασμένες από ελαφρύ, ανθεκτικό πλαστικό, ενώ η θέση του πιλότου μοιάζει να αιωρείται πάνω από αυτές. Οι θέσεις δεν περιβάλλονται από τα κλασικά ντουλάπια, βαλβίδες και τα μεταλλικά εξαρτήματα του παρελθόντος, αντίθετα κυρίαρχη θέση έχουν ευμεγέθη φινιστρίνια.

  Windows 10 RTM αυτή την εβδομάδα;

Το CST-100 είναι από τα διαστημικά οχήματα που αναπτύσσονται από ιδιωτικές εταιρείες για λογαριασμό του προγράμματος CCP (Commercial Crew ) της NASA, που δημιουργήθηκε για να καλύψει το κενό της απόσυρσης των διαστημικών λεωφορείων σε  αποστολές μεταφοράς φορτίου και προσωπικού στο διάστημα.

boeing2

Η συγκεκριμένη πρόταση αφορά ένα όχημα ικανό να εκτελέσει έως και δέκα αποστολές πριν χρειαστεί να αποσυρθεί, ενώ θα μπορεί να μεταφέρει έως και επτά επιβάτες ή ανάλογο συνδυασμό επιβατών και φορτίου στον διαστημικό σταθμό.

naftemporiki.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


5  +  4  =