Η συντριπτική πλειοψηφία των hackers πιστεύουν ότι είναι υπεράνω του νόμου

Όταν οι hackers διεισδύουν σε συστήματα πληροφορικής, το τελευταίο πράγμα που περνάει από το μυαλό τους είναι ότι θα τους πιάσουν, σύμφωνα με μια νέα έρευνα. Στην πραγματικότητα, παρά τις πολλές συλλήψεις που διαβάζουμε τα τελευταία χρόνια, το 86% των hackers πιστεύουν ότι ποτέ δεν θα αντιμετωπίσουν συνέπειες από το νόμο.

Η εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού προστασίας κωδικών Thycotic, δημοσίευσε σήμερα τα αποτελέσματα μιας έρευνας, που αφορά την λογική των συνέδρων του Black Hat. Η εταιρεία πήρε συνεντεύξεις από 127 αυτό-προσδιορίζομενους hackers κατά τη διάρκεια του Black Hat 2014 και παρουσίασε μερικά εκπληκτικά στοιχεία.
Ας τα δούμε ένα ένα.

Οι παρορμήσεις για επιθέσεις από τους hackers δεν φαίνεται να αιτιολογούνται οικονομικά. Περισσότεροι από τους μισούς των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ενέργειές τους παρακινούνται από διάθεση για διασκέδαση ή συναισθηματική ικανοποίηση, ενώ μόνο το 18% δήλωσε ότι το κάνει για χρήματα και μόνο το 1% για να αποκτήσει φήμη.

Το 29% των hackers που έλαβαν μέρος στη συνέντευξη αυτοπροσδιορίζονται σαν χακτιβιστές που ενδιαφέρονται για την έκθεση της αλήθειας.

  Global Azure Bootcamp 2018 Athens 21 Απριλίου 2018

Το 86% νομίζουν ότι δεν θα πιαστούν και το 80% πραγματοποιούν επιθέσεις για την συγκίνηση και την επιθυμία να αποκαλύψουν την αλήθεια. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Thycotic, κ. Jonathan Cogley πιστεύει ότι πολλοί από αυτούς δεν πιστεύουν ότι αυτά που κάνουν είναι λάθος.

Στην ερώτηση, τι είδους τακτικές χρησιμοποιούν , σύμφωνα με την Thycotic, χρησιμοποιούν πεπαλαιωμένες μεθόδους, όπως το phishing και την πλαστογράφηση. Στην έρευνα, το 99% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αυτές οι τακτικές είναι ακόμα αποτελεσματικές.

“Χρησιμοποιούν τα βασικά, και δεν ψάχνουν για την επόμενη τρελή επίθεση zero-day”, δήλωσε ο Cogley. “Έτσι, πολλοί από αυτούς είναι ευχαριστημένοι με τη χρήση των επιθέσεων που χρησιμοποιούνταν πριν από 10 χρόνια.”

Ένα άλλο συμπέρασμα από την έρευνα της Thycotic είναι ότι οι hackers φαίνεται να φοβούνται το είδος τους. Σύμφωνα με την έρευνα, το 88% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι τα και δικά τους δεδομένα που είναι ευάλωτα σε παραβιάσεις και κλοπή από άλλους hackers.
Θα πρέπει να προσθέσουμε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας δεν είναι αντιπροσωπευτικά. Καταρχήν το δείγμα ήταν πολύ μικρό – 127 άτομα – και όπως φάνηκε δεν ήταν από αυτούς που κυνηγάνε zero-day.

  Ευπάθεια Zero Day στα WordPress sites

Δείτε το infographic και κατεβάστε την έρευνα της Thycotic (απαιτείται εγγραφή)

Black Hat Infographic hackers

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

  +  10  =  18

Previous Story

Η πρώτη συνέντευξη του Edward Snowden σοκάρει τις ΗΠΑ

Next Story

Ξεκινήστε τον Explorer σε μια ξεχωριστή διεργασία στα Windows 8.1, 8 και 7