TikTok επιβολή αποκλεισμού σε μη επιβεβαιωμένες ηλικίες

Η αρχή απορρήτου δεδομένων της Ιταλίας διέταξε την εφαρμογή TikTok να αποκλείσει προσωρινά τους λογαριασμούς οποιονδήποτε χρηστών των οποίων η ηλικία δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, ανέφερε το Reuters.

Η παραγγελία έρχεται μετά το θάνατο ενός 10χρονου κοριτσιού στο Παλέρμο, του οποίου οι γονείς είπαν στις αρχές ότι η κόρη τους συμμετείχε σε μια “πρόκληση blackout” που είδε στην εφαρμογή. Το παιδί πέθανε από ασφυξία και οι αρχές ερευνούν αν κάποιος την κάλεσε να δοκιμάσει την πρόκληση.

Η Ιταλική Αρχή Προστασίας Δεδομένων διέταξε την TikTok να αποκλείσει όλους τους μη επαληθευμένους χρήστες στην Ιταλία μέχρι τουλάχιστον τις 15 Φεβρουαρίου. Η εταιρεία ανέφερε στην Guardian ότι δεν βρήκε περιεχόμενο στην πλατφόρμα της που θα ενθάρρυνε το παιδί να συμμετάσχει στην πρόκληση, αλλά δήλωσε ότι συνεργάζεται με τους ερευνητές.

“Το απόρρητο και η ασφάλεια είναι κορυφαίες προτεραιότητες για την TikTok και ενισχύουμε συνεχώς τις πολιτικές, τις διαδικασίες και τις τεχνολογίες μας για την προστασία όλων των χρηστών και ειδικότερα των νεότερων χρηστών μας”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της TikTok σε ένα email στο The Verge.

Σύμφωνα με τους όρους παροχής υπηρεσιών, οι χρήστες πρέπει να είναι τουλάχιστον 13 ετών για να εγγραφούν στο TikTok, αλλά οι ιταλικές αρχές δήλωσαν ότι είναι εύκολο κάποιος να παρακάμψει αυτόν τον κανόνα. Το TikTok διαθέτει μια έκδοση της εφαρμογής του στις ΗΠΑ για παιδιά κάτω των 13 ετών (TikTok for Younger Users) η οποία περιορίζει το περιεχόμενο και την αλληλεπίδραση στα παιδιά.

Καθώς αυξήθηκε η δημοτικότητά του, το TikTok πέρασε μεγάλο μέρος του περασμένου έτους προσθέτοντας περισσότερους ελέγχους απορρήτου για τους λογαριασμούς των νεότερων χρηστών. Εισήγαγε απομακρυσμένους γονικούς ελέγχους και επέτρεψε στους γονείς να αλλάξουν τις ρυθμίσεις απορρήτου των παιδιών τους στην εφαρμογή. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η TikTok ενημέρωσε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις απορρήτου για χρήστες ηλικίας 13 έως 15 ετών, θέτοντας όρια στο ποιος μπορεί να δει και να σχολιάσει τα βίντεό τους.

Ωστόσο, οι υποστηρικτές της ιδιωτικής ζωής υποστήριξαν ότι η TikTok δεν κάνει αρκετά για να προστατεύσει τα παιδιά στην πλατφόρμα του. Η μητρική εταιρεία ByteDance που εδρεύει στο Πεκίνο, πλήρωσε πρόστιμο 5,7 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ το 2019 για μια προηγούμενη έκδοση του TikTok που ονομάζεται Musical.ly, λόγω του ότι παραβίαζε τον νόμο για την ιδιωτική ζωή των παιδιών στο Διαδίκτυο (COPPA) επιτρέποντας σε χρήστες κάτω των 13 ετών να χρησιμοποιούν την εφαρμογή χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών τους.

Η προσωρινή αναστολή των μη επαληθευμένων λογαριασμών στην Ιταλία απαγορεύει στην TikTok να “επεξεργάζεται περαιτέρω δεδομένα χρηστών για τα οποία δεν υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα για την ηλικία”.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.107 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).