Τηλεκπαίδευση το αναμενόμενο φιάσκο της Δευτέρας και τα ψέματα

Προβλήματα σημειώνονται με το καλημέρα στην τηλ για όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας. Οι μαθητές προσπαθούν από το πρωί να μπουν στη πλατφόρμα του , αλλά σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας η πρόσβαση δεν είναι δυνατή.

Φυσικά το συγκεκριμένο θέμα ήταν αναμενόμενο, καθώς η Ελλάδα δεν έχει τις υποδομές να στηρίξει μια τέτοια κατανάλωση internet. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει να αποφεύγουμε την χρήση internet στις ώρες αιχμής.

Να αναφέρω ότι το ΣΚΑΙ που υποστηρίζει ανοιχτά την κυβέρνηση δηλώνει ότι “το πρόβλημα δεν έχει να κάνει μόνο με τη χώρα μας, πρόκειται για τους του δικτύου της Cisco Systems που έχει πέσει σε όλη την Ευρώπη”.

Αυτή τη στιγμή γράφω αυτή την δημοσίευση μέσω δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ που χρησιμοποιεί servers της Cisco Systems. Οπότε όπως καταλαβαίνετε η ενημέρωση δεν είναι και τόσο αντικειμενική.

Από την άλλη η υπηρεσία webex φαίνεται να έχει προβλήματα.

 

Και όλα αυτά για να μην αναλάβουν κάποιοι την ευθύνη. Μιλάμε για τους ίδιους που υποστηρίζουν την ατομική ευθύνη, ξεχνώντας την ευθύνη της Πολιτείας.

Ποια είναι η ευθύνη της Πολιτείας, αυτό μάλλον το γνωρίζουν καλύτερα οι υπεύθυνοι. Χρήματα έχουν δοθεί από την Ευρωπαική Ένωση για επιδοτήσεις συνδέσεων και δεύτερου . Διαθέτουν όλες οι οικογένειες αρκετούς υπολογιστές για τα παιδιά (τηλεκπαίδευση) και για τους ενήλικες (τηλεργασία);

Ενημέρωση: Το άρθρο ενημερώθηκε για να προσθέσουμε την κατάσταση της webex

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

9 Comments

Leave a Reply
  1. Εντάξει Λευτέρη. Απ’ αυτά που έγραψες για την εμπειρία σου, φτάνουν. Με έχεις καλύψει. Ειδικά οι βρισιές που χρησιμοποιείς σε κάθε σχόλιο εμπλουτίζουν αυτή την πλούσια εμπειρία ακόμα παραπάνω, να το ξέρεις. Μόνο να φανταστώ μπορώ το κύρος που θα ‘χεις σαν άτομο σε συζητήσεις με άλλους επαγγελματίες… Σε συμβουλεύω όμως να ψάξεις λίγο παραπάνω τι φταίει στη συγκεκριμένη περίπτωση με το Webex, καλό θα σου κάνει. Θα σταματήσεις να εκτίθεσαι δημόσια.
    Όσο για τις δικές μου γνώσεις, δεν θα μπω στη διαδικασία γιατί δεν αξίζεις σε όλα τα επίπεδα ρε φίλε να κουβεντιάσει κάποιος μαζί σου. Και δεν σε θίγω σαν επαγγελματία αυτή τη στιγμή. Σε θίγω σαν άνθρωπο. Όταν αμολάς στον άλλο σκουπίδια αντί για λόγο, μην περιμένεις να κάτσει να τα μαζέψει. Συνέχισε όπως το πας με την ανάλυση των έτοιμων ms docs για να καταλαβαίνουμε όλοι εμείς που μας φαίνονται κινέζικα, τσίμπα και κανένα οδηγό για weekend hacking να δείξεις σε κάποιους που κάνουν static malware analysis πόσο καιρό χρειάζεσαι να σπάσεις το hash από το WPA2 του γείτονα, κι όλα καλά. Φταίει το κράτος είπαμε. Ο ΣΚΑΙ, το Πρώτο Θέμα, ο γκαντέμης, κι ο κορονοϊός. Τα λέμε!

  2. Ούτε πίεση έχω, ούτε εγκαλώ κανέναν να γράψει ότι δεν έπεσε κανένα δίκτυο. Αν κατάλαβες αυτό, πρέπει να ξαναδιαβάσεις την απάντησή μου μπας και καταλάβεις τι εννοώ. Σαν άνθρωπος όμως της τεχνολογίας δεν μπορώ να διαβάζω πράγματα που δεν στέκουν. Ιδιαίτερα από ανθρώπους που οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι έχουν τεχνικές γνώσεις. Προφανώς εσύ που υπογράφεις ότι αναρωτιέσαι τι κάνεις ακόμα εδώ και μπήκες στον κόπο να ρωτήσεις αν η πίεσή μου είναι εντάξει (γιατί προφανώς η δική σου βάρεσε κόκκινο), ίσως τελικά δίκαια αναρωτιέσαι. Μάλλον δεν έχεις εμπλακεί ποτέ σε έργο μεγάλης κλίμακας στον ιδιωτικό τομέα για να διαπιστώσεις πόσο πιο άσχημη είναι η κατάσταση στο δημόσιο σε ανάλογο έργο. Ο άλλος που προέβη και σε εξίσωση μήπως κι ανακαλύψει τις πραγματικές απαιτήσεις ενός δικτύου βάσει των αναγκών που υποτίθεται υπάρχουν απ’ τον αριθμό των μαθητών που υποτίθεται μπήκαν ταυτόχρονα, των επιχειρήσεων που υποτίθεται ότι δεν δουλεύουν και τον πληθυσμό της Ελλάδας βάσει της τελευταίας απογραφής πριν 9 χρόνια, ρωτάει εμένα να μάθει αν είμαι σοβαρός! Ρε αλάνι, έχεις υπόψη τις πραγματικές δυνατότητες των υπηρεσιών ανά πάροχο; Είσαι σίγουρος αετέ του πληκτρολογίου αν όντως κάποια πλατφόρμα αντιμετώπισε πρόβλημα; Σου έχουν πει ποτέ ότι δεδομένα του στυλ isitdownrightnow.com δεν είναι απόλυτα έγκυρα πάντα; Αλήθεια, έχεις καμιά επαφή με το αντικείμενο ή επειδή έκανες 1-2 reviews σε εφαρμογές Android και Windows Updates έγινες ειδικός και στα δίκτυα; Όσο για την “ατομική ευθύνη” δεν μπορώ να στην εξηγήσω. Αν δεν κατάλαβες τι εννοώ, άσ’ το μεγάλε. Θα σου απαντήσω όμως κλείνοντας (γιατί έφαγα πολύ χρόνο απαντώντας σε stupid news για σήμερα) ότι το δικό μου χρονοντούλαπο δεν χωράει πολλά πράγματα. Επειδή είμαι σίγουρος ότι το δικό σου είναι πολύ μεγαλύτερο, μπορείς να βάλεις τις παραφουσκωμένες φανφάρες σου που μόνο clickbait θεωρούνται από σοβαρούς επαγγελματίες στο δικό σου χρονοντούλαπο. Άντε και πολύ ασχολήθηκα!

    • Την δικιά μου επαγγελματική εμπειρία στην πληροφορική που έχω 16 χρόνια δεν την αγγίζεις ούτε στην φαντασία σου ακόμα και αν μπορούσε να γίνει θέμα πορνό για να αυτοικανοποιηθείς. Όταν έφτυνα αίμα να στήσω και να συντηρήσω πληροφοριακά συστήματα, τα κόκαλα σου ήταν μαλακά ή οτιδήποτε άλλο αντίστοιχου προσδιορισμού διαθέτεις σε αυτή την κατάσταση.
      Αυτός που “αναρωτιέται τι κάνει εδώ” έχει τέτοια ιστορία στον χώρο της πληροφορικής που η δικιά σου γνώση στην χρήση μάσκας και “dslam 5 χιλιομετρα” μπορεί να αντιπαρατεθεί στο επίπεδο ενός διανοητικά ανάπηρου που θα μπορούσες μάλλον να τον ξεπεράσεις, αλλά όχι και να πουλήσεις αλητεία στον Γιώργο και σε καθένα που γράφει εδώ μέσα.
      Κάθεσαι ειρωνεύεσαι την αρθρογραφία όταν υπάρχουν θέματα που δεν υπάρχουν σε καμία ελληνική και ξένη ιστοσελίδα – παρά μόνο σε MS Docs χωρίς να υπάρχει πρακτικός οδηγός εφαρμογής γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν πολλοί που να μπορούν να τα εφαρμόσουν πρακτικά, υπάρχουν παρουσιάσεις εφαρμογών hacking που δεν μπορείς καν να κάνεις ανάγνωση τους και να κατανοήσεις σε τι αναφέρονται. Για να δω αντιπαράθεση και άποψη σου γι αυτά τα θέματα ; Ούτε για αστείο, έτσι;

      Τι έχεις να αντιπαραθέσεις ; Την ανικανότητα σου να αντιπαραθέσεις λογικά επιχειρήματα που να πηγάζουν από την δική σου γνώση και εμπειρία; Τελείωσε το google search και σου απέμεινε η επίδειξη του ηθικού σου ποιόν να μας κάνει να αναγουλιάσουμε; Τι ήταν αυτή η αναφορά σου στο “isitdownrightnow.com” ; Έψαχνες να βρεις το “ΣΥΖΕΥΞΙΣ” ;

    • Συνεχίζεις να ειρωνεύεσαι. Γιατί δεν σχολιάζεις κάποια από τα έτοιμα ms docs να μας πεις πότε τα εφάρμοσες στην ζωή σου, τι θέματα αντιμετώπισες και να παραθέσεις την εμπειρία και τις λύσεις σου; Κάνεις πλάκα, τις enterprise λύσεις τις παίζουν όλοι στα σπίτια τους και δεν είναι κινέζικα ε;
      Για ποιο λόγο δεν σχολιάζεις με την γνώση σου για θέματα ασφάλειας δικτύου/δεδομένων, να καταθέσεις τις προτάσεις σου και να κάνεις διορθώσεις;
      Στην ανταλλαγή πληροφορίας και μοίρασμα εμπειριών (επι του θέματος) δεν παίζει ρόλο ο χαρακτήρας, δίνεις και παίρνεις δεδομένα όχι σταγονίδια. Ποτέ δεν έγινε προσβολή/ειρωνία για μια ερώτηση ή απορία ή λάθος στα σχόλια, την άποψη σου μπορούσες να την γραψεις και έπρεπε να την γράψεις.
      Η επίθεση σου και η έγκληση στο τι είχε δικαίωμα να γράψει, ο χαρακτηρισμός σου περί σοβαρότητας, αυτό πήρε απάντηση.
      Ξεκόλλα και συνέχισε να γράφεις σε μια ιστοσελίδα που αν ήσουν αλλού θα έτρωγες σβήσιμο και μπλοκ, κάλιστα όλα όσα έγραψες ταιριάζουν σε site για ηλίθιους και clopy- paste παρουσιάσεις, μην ισοπεδώνεις και κατατάσεις αυτό το site στα επίπεδα που κατέχεις και μην επιβάλλεις τι άποψη θα γράφει ο αρθρογράφος.

  3. Ποιοι να αναλάβουν την ευθύνη ρε φίλε, διαβάζεις αυτά που γράφεις;;; Ποια κυβέρνηση μπορεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και μ’ αυτές τις συνθήκες να λύσει άμεσα το θέμα των υποδομών σε μια χώρα με οικονομική κατάσταση παρόμοια με της Ελλάδας; Τι περιμένατε όλοι εσείς δηλαδή; Ότι τα παιδιά θα έμπαιναν κανονικά και θα λειτουργούσαν όλα άψογα απ’ την πρώτη μέρα; Για να σοβαρευτούμε λιγάκι. Μιλάς για ατομική ευθύνη. Ποιος απ’ όλους εκείνους τους ανεύθυνους που πάρταρε το καλοκαίρι στα νησιά και το φθινόπωρο στις πλατείες, ανέλαβε ποτέ την ατομική ευθύνη γι’ αυτά που έκανε; Έχεις ιδέα όλοι αυτοί οι ανεγκέφαλοι πόσες εκατοντάδες νεκρούς πήραν στο λαιμό τους με την αδιαφορία τους; Για ρίξε μια ματιά στα στατιστικά.
    Είναι δεν είναι κάτω οι servers της Cisco, μικρή σημασία έχει. Όταν τα περισσότερα νοικοκυριά συνδέονται με aDSL και κοντινότερο DSLAM στα 5 χιλιόμετρα καλωδιακά. Οι υποδομές που χρειάζεται να γίνουν κατασκευάζονται. Αργά μεν, αλλά κατασκευάζονται. Μην ξεχνάς ότι η χώρα τα τελευταία 10 χρόνια ήταν από μνημόνιο σε μνημόνιο, ενώ οι κυβερνήσεις άλλαζαν σαν τα πουκάμισα.
    Δείτε λίγο πιο ψύχραιμα κι αντικειμενικά όλοι εσείς το πρόβλημα. Το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο είναι να ανεβάσεις μια σελίδα και να κρίνεις τους άλλους. Και τελικά το πιο δύσκολο είναι να καταλάβεις ότι αν ήσουν κι εσύ στη θέση τους, μάλλον ίδια θα ήταν η κατάσταση. Για να μην πω χειρότερη. Άιντε μπράβο!

    • Εγκαλείς τον συγγραφέα του άρθρου να μην γράψει ότι δεν έπεσε κανένα δίκτυο, διότι “κάποιοι βγήκαν στις πλατείες”, “κάποιοι κάναν πάρτυ στα νησιά” και επειδή υπάρχει έξαρση μετάδοσης του covid 19 “εξαιτίας ανεγκέφαλων” οπότε για όλα αυτά τα ασύνδετα μαζί με “5χλμ DSLAM” κι ότι άλλο πρόσφερε ένα πρόχειρο google search, τι προτείνεις να γίνει;
      Παρ όλο την απόδειξη του αντιθέτου, να ενστερνιστούμε “υπεύθυνα” την είδηση ότι “έπεσαν server στο δίκτυο της Cisco” και αυτό που έγινε στο Λονδίνο αφορά την χώρα μας ; Το δίκτυο του ΣΥΖΕΥΞΙΣ το οποίο καταθέτω ότι λειτουργεί άψογα και στο νομό μου γνωρίζει τι είναι και γιατί προσφέρεται ως απόδειξη;
      Ποιος είναι ο άξονας της κριτικής σου; Να μην δημοσιεύεται η πραγματικότητα;

      Ήδη λόγω Lockdown η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των επιχειρήσεων στην χώρα μας είναι κλειστές, οι δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες υπολειτουργούν κι όλο το σύστημα τηλεκπαίδευσης βασίζεται στην εκάστοτε εταιρεία τηλεπικοινωνιών που διαθέτουν τα σπίτια των μαθητών για να συνδεθούν με τους καθηγητές τους.
      617.673 είναι οι μαθητές της Β θμιας εκπαίδευσης το 2020(στοιχεία: ipaidia.gr) οι οποίοι δεν αντιστοιχούν σε 617.673 μοναδικές συνδέσεις αλλά ας το θεωρήσουμε ότι είναι έτσι.
      Μέσα λοιπόν στο πλαίσιο αυτό στο οποίο το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο της χώρας έχει την ελάχιστη χρήση που μπορούσε να έχει, σε μια χώρα 11 εκατομμυρίων κατοίκων, με τους πάροχους τηλεπικοινωνιών να εγκαλούνται ουκ ολίγες φορές από την ΕΕΤΤ και την ΕΕ για την κάκιστη ποιότητα παροχούμενων υπηρεσιών στους συνδρομητές τους, αντί τα όποια προβληματα παρουσιάστηκαν ή θα παρουσιαστούν να τους φέρουν προ των ευθυνών τους, έρχεται η μαγική (πλέον!) “ατομική ευθύνη” και οι οπαδοί της να καταλογίσουν κι αυτό στους πολίτες;
      Ρίξαμε ως Έλληνες πολίτες server στο Λονδίνο και προκαλέσαμε πρόβλημα στην τηλεκπαίδευση; Είσαι σοβαρός;
      Όχι, αυτή η λογοκρισία και η διάθλαση της οπτικής της δημοκρατίας μας μέσα από το πρίσμα της λογικής ότι οι πολίτες υπηρετούν το κράτος και όχι το κράτος τους πολίτες και το ίδιο να κάνει και η δημοσιογραφία, σας επιστρέφετε ακέραιη.
      Τις πρακτικές του ολοκληρωτισμού να τις βάλετε στο … χρονοντούλαπο σας. Η πραγματικότητα θα κατατίθεται κι ας προκαλεί την ιδεοληπτική αντίδραση σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).