Τηλεκπαίδευση το αναμενόμενο φιάσκο της Δευτέρας και τα ψέματα


Προβλήματα σημειώνονται με το καλημέρα στην τηλεκπαίδευση για όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας. Οι μαθητές προσπαθούν από το πρωί να μπουν στη πλατφόρμα του webex, αλλά σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας η πρόσβαση δεν είναι δυνατή.

Φυσικά το συγκεκριμένο θέμα ήταν αναμενόμενο, καθώς η Ελλάδα δεν έχει τις υποδομές να στηρίξει μια τέτοια κατανάλωση internet. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το Υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει να αποφεύγουμε την χρήση internet στις ώρες αιχμής.

Να αναφέρω ότι το ΣΚΑΙ που υποστηρίζει ανοιχτά την κυβέρνηση δηλώνει ότι “το πρόβλημα δεν έχει να κάνει μόνο με τη χώρα μας, πρόκειται για τους server του δικτύου της Cisco Systems που έχει πέσει σε όλη την Ευρώπη”.

Αυτή τη στιγμή γράφω αυτή την δημοσίευση μέσω δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ που χρησιμοποιεί servers της Cisco Systems. Οπότε όπως καταλαβαίνετε η ενημέρωση δεν είναι και τόσο αντικειμενική.

Από την άλλη η υπηρεσία webex φαίνεται να έχει προβλήματα.

 

Και όλα αυτά για να μην αναλάβουν κάποιοι την ευθύνη. Μιλάμε για τους ίδιους που υποστηρίζουν την ατομική ευθύνη, ξεχνώντας την ευθύνη της Πολιτείας.

Ποια είναι η ευθύνη της Πολιτείας, αυτό μάλλον το γνωρίζουν καλύτερα οι υπεύθυνοι. Χρήματα έχουν δοθεί από την Ευρωπαική Ένωση για επιδοτήσεις συνδέσεων και δεύτερου υπολογιστή. Διαθέτουν όλες οι οικογένειες αρκετούς υπολογιστές για τα παιδιά (τηλεκπαίδευση) και για τους ενήλικες (τηλεργασία);

Ενημέρωση: Το άρθρο ενημερώθηκε για να προσθέσουμε την κατάσταση της webex

 


 

Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news