Το Internet of Things θα οδηγήσει τις εξελίξεις το 2015


Οι αισθητήρες που θα χρησιμοποιούνται στο Internet of Things θα είναι αυτοί που θα δώσουν ώθηση στις πωλήσεις των κατασκευαστών μικροεπεξεργαστών, κατά τα επόμενα χρόνια.

Internet of Things

Αυτή είναι η πρόβλεψη που κάνει η εταιρεία συμβούλων KPMG για το 2015, σύμφωνα με δημοσίευμα του Venture Beat. Στην έρευνα της KPMG συμμετείχαν 155 εταιρείες και σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέχθηκαν τα κύρια έσοδά τους θα προέλθουν, τα αμέσως επόμενα χρόνια, από αισθητήρες, από τις εφαρμογές μεγάλων δεδομένων και τον ιατρικό εξοπλισμό.

Επίσης, μακροπρόθεσμα, η έρευνα έδειξε ότι σημαντικά έσοδα για τον κλάδο θα προέλθουν από τους τομείς των βιομετρικών συσκευών, την ενσωματωμένη τεχνολογία σε αυτοκίνητα και τη ρομποτική.

Στην έκθεση διάχυτη είναι η αισιοδοξία για την πορεία του Internet of Things, καθώς θεωρείται ότι πολλοί κατασκευαστές, όπως η Intel, το έχουν αναγάγει σε βασική προτεραιότητα του σχεδιασμού τους. Άλλωστε, η έκθεση στο σύνολό της είναι περισσότερο θετική σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή αντανακλώντας την μεγαλύτερη αισιοδοξία του συγκεκριμένου βιομηχανικού κλάδου.

Περισσότεροι από 80% των συμμετεχόντων απάντησαν ότι αναμένουν για τα επόμενα χρόνια αύξηση εσόδων και κερδών. Περίπου το 61% των ερωτηθέντων αναμένουν ότι ο τομέας των αισθητήρων (για αυτοκίνητα, εφαρμογές βίντεο, οθόνες αφής, wearables και για το Internet of Things) θα αυξηθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια του 2015.

Το 66% των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα της KPMG θεωρεί ότι ο ιατρικός κλάδος θα αποτελέσει μια «μεγάλη ευκαιρία» κατά τα επόμενα χρόνια. Επίσης, το 62% θεωρεί ότι τα προϊόντα δικτύου και οι τηλεπικοινωνίες θα έχουν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη κατά το 2015.

Ακόμη εκτιμάται ότι το cloud, τα big data και οι αγορές ασύρματων/ mobileεφαρμογών θα συνεισφέρουν σημαντικά στα έσοδα των εταιρειών κατασκευής επεξεργαστών.

Τέλος, τα στελέχη των εταιρειών εκτιμούν ότι ΗΠΑ, Κίνα και Ινδία θα συνεχίσουν να αποτελούν τις σημαντικότερες αγορές για τα επόμενα τρία χρόνια. Το 87% των εταιρειών κατασκευής μικροεπεξεργαστών είχε έσοδα άνω του ενός δισεκατομμυρίου κατά τη διάρκεια του 2014.

Πηγή: pestaola.gr

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news