Το δίκτυο Tor χρησιμοποιείται όλο και πιο πολύ από κακόβουλους χρήστες

Οι ερευνητές ασφάλειας από την Kaspersky που παρακολουθούν τις δραστηριότητες των εγκληματιών του κυβερνοχώρου στο Darknet, και ιδιαίτερα στο δίκτυο Tor, ανακάλυψαν ότι ο αριθμός των δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται μέσω του ανώνυμου δικτύου αυξάνεται.

Σύμφωνα με τον ερευνητή της , Sergey Lozhkin, αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 900 κρυμμένες υπηρεσίες Tor με 5,500 και 1,000 exit nodes.
tor

Οι κυβερνοεγκληματίες έλκονται από το δίκτυο Tor για διάφορους λόγους. Τους επιτρέπει να δημιουργήσουν ανώνυμα υπόγεια φόρουμ και αγορές, και μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν υποδομές κέντρων διοίκησης και ελέγχου για (C&C) που θα είναι δύσκολο να διαταραχτούν.

Παραδείγματα κακόβουλου λογισμικού που χρησιμοποιούν το δίκτυο Tor για επικοινωνίες με τα C&C είναι το ZeuS, το Chewbacca, αλλά και τo ακόμα πιο πρόσφατο ..Torec.a (ένα Trojan).

Η χρήση Tor για malware, έχει πλεονεκτήματα, αλλά και μειονεκτήματα. Το γεγονότος ότι τα Tor-based malware είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος και πιο δύσκολο να αναπτυχθούν, τα καθιστά πιο σπάνια, αλλά όχι ότι δεν υπάρχουν. Ο Lozhkin πιστεύει ότι ο αριθμός τους σύντομα θα αυξηθεί.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).