Το Touch Bar της Apple εφευρέθηκε το 1999;

Η Apple μας παρουσίασε το νέο Touch Bar σαν επαναστατική τεχνολογία, και σαν μια από τις πολλές “καινοτόμες ιδέες” της στο νέο MacBook Pro.

Αλήθεια; Μέσω του Twitter, ο χρήστης @bjorndori μοιράστηκε ένα συναρπαστικό άρθρο από το Microsoft Applied Sciences Group:Touch Bar

“Ποια ιδέα μπορεί να ενδιαφέρει την Ομάδα Εφαρμοσμένων Επιστημών της Microsoft για μια δεκαετία; Το Adaptive υλικό: συσκευές εισόδου που μπορούν να αλλάξουν οπτικά, ακόμη και δυνητικά, με βάση το σχετικό πλαίσιο.

1999: Το concept γεννιέται. Ένα πληκτρολόγιο θα μπορούσε να εμφανίζει τα ενεργά πλήκτρα δράσης και κρύβει τα άσχετα πλήκρα για μια συγκεκριμένη εφαρμογή, στην λειτουργία και την κατάσταση της εφαρμογής.”

Το άρθρο αναφέρει την εξέλιξη του concept από την ιδέα που υπήρχε στο βιβλίο του Steven Bathiche το 1999 σε μια σειρά από πρωτότυπα, εκ των οποίων το ένα (του 2009) ήταν “μια μεγάλη, λωρίδα αφής στο πάνω μέρος της οθόνης με ενδείξεις από πλήκτρα.”

https://twitter.com/bjorndori/statuses/791735652618502144

Σήμερα, βέβαια, ο Bathiche φέρεται να εμπλέκεται ενεργά στην ανάπτυξη του Surface line της Microsoft.

Όλα τα παραπάνω υπόκεινται σε μια cross-licensing συμφωνία για πατέντες που έχουν υπογράψει η Apple και η Microsoft από τη δεκαετία του 1990. Οι πατέντες αυτές βέβαια συνεχίζουν να παράγουν μερίσματα και για τις δύο εταιρείες.

Η παραπάνω δημοσίευση αναφέρεται στην ιδέα του Touch Bar και ότι υπήρχε από το 1999. Φυσικά το Touch Bar της Apple δεν θα μπορούσε να είναι το ίδιο 17 χρόνια μετά, καθώς είναι πια δυνατή η προσθήκη νέων τεχνολογιών.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).