Η Toyota ετοιμάζει ιπτάμενο αυτοκίνητο για την Ολυμπιακή φλόγα

Η Toyota ετοιμάζει ένα ιπτάμενο και ελπίζει να ανάψει με αυτό την Ολυμπιακή φλόγα στο Τόκιο το 2020.

Toyota

Η «Cartivator», μια αποτελούμενη από περίπου 30 μηχανικούς, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων νέων σε ηλικία εργαζομένων στην Toyota, άρχισε να αναπτύσσει από το 2014 ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο με το όνομα «SkyDrive».

Ο επικεφαλής της Cartivator, ο Tsubasa Nakamura, δήλωσε ότι αν και το αυτοκίνητο είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, η ομάδα αναμένει να πραγματοποιήσει την πρώτη επανδρωμένη πτήση γύρω στο τέλος του 2018.

Το Σάββατο που πέρασε, η ομάδα παρουσίασε ένα αρχικό μοντέλο, το οποίο ήταν σε θέση να πραγματοποιήσει μία πτήση για μερικά δευτερόλεπτα. Ο Nakamura είπε ο μοντέλο χρειάζεται περισσότερη σταθερότητα, ώστε το πρωτότυπο να είναι σε θέση να πετάξει μακριά και αρκετά ψηλά για να φτάσει την Ολυμπιακή φλόγα.

Οι μηχανικοί της Cartivator, έχουν ως στόχο να κατασκευάσου το ηλεκτρικό όχημα στον κόσμο, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μικρές αστικές περιοχές, και ελπίζουν να εμπορευματοποιήσουν το αυτοκίνητο αυτό το .

  Microsoft Office αλλάζει όνομα και γίνεται Microsoft 365

Οι εταιρείες ανά τον κόσμο ανταγωνίζονται για το ποιος θα αναπτύξει το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο κάθετης απογείωσης και προσγείωσης. Η Technologies Inc έχει ήδη ανακοινώσει τα σχέδιά της για την ανάπτυξη μίας ιπτάμενων ταξί το 2020 στις περιοχές Ντάλας-Φορτ Γουόρθ, Τέξας, και . Η ομάδα της Airbus επίσης εργάζεται για την ανάπτυξη ιπτάμενου αυτοκινήτου.

Με λίγα λόγια δεν είναι μακρυά ο καιρός που θα δούμε, εκτός από μη επανδρωμένα συμβατικά αυτοκίνητα στους δρόμους, και μη επανδρωμένα ιπτάμενα οχήματα στον αέρα. Προβλήματα που θα γεννηθούν και αφορούν την νομοθετική διάταξη πτήσεων πάνω από τις πόλεις πιστεύουμε ότι θα λυθούν εύκολα προς όφελος των μεγάλων εταιρειών.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).