Πώς να μεταφέρετε την άδεια χρήσης των Windows 10 σε άλλο υπολογιστή

Μια έκδοση των 10 κοστίζει αρκετά χρήματα για να την αφήσετε να χαθεί μαζί με τον παλιό υπολογιστή σας. Μπορείτε πολύ εύκολα να τη μεταφέρετε στον νέο υπολογιστή σας πριν πετάξετε ή πριν πουλήσετε τον παλιό σας μηχάνημα.

Windows 10

Εάν θέλετε να μεταφέρετε την άδεια χρήσης των από έναν παλιό σε έναν νέο υπολογιστή, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να απενεργοποιήσετε ή να καταργήσετε την εγκατάσταση της άδειας των Windοws 10 στον παλιό υπολογιστή σας και στη συνέχεια να ενεργοποιήσετε τα Windοws 10 στον νέο υπολογιστή σας.

Μπορώ να μεταφέρω την άδεια των Windows 10 σε έναν νέο υπολογιστή;
Ο τύπος άδειας των Windοws 10 θα σας πει εάν μπορείτε να μεταφέρετε το κλειδί άδειας χρήσης των Windows 10 σε άλλον υπολογιστή. Δηλαδή, η επιτρέπει τη μεταφορά μόνο της (λιανικής) άδειας των Windοws 10 από μια συσκευή σε μια άλλη συσκευή. Οι άδειες OEM και volume δεν μπορούν να μεταφερθούν.

Πώς να ελέγξετε αν ο τύπος άδειας των Windows 10 είναι retail;
Όπως ειπώθηκε νωρίτερα, μόνο μια άδεια retail μπορεί να μεταφερθεί από έναν υπολογιστή σε έναν άλλο υπολογιστή. Επομένως, πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο, βεβαιωθείτε ότι ο τύπος άδειας των Windοws 10 που κατέχετε είναι retail. Ακολουθεί ο τρόπος ελέγχου:

Βήμα 1: Ανοίξτε τη Γραμμή εντολών πληκτρολογώντας “CMD” στην έναρξη και στη συνέχεια πατώντας το πλήκτρο Enter στο cmd.exe.

Βήμα 2: Στο παράθυρο της “Γραμμή εντολών”, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή και πατήστε το πλήκτρο Enter.

slmgr -dli

Πατώντας το πλήκτρο Enter θα ανοίξει το παράθυρο διαλόγου Windows Script Host, το οποίο περιλαμβάνει λεπτομέρειες σχετικά με τον τύπο της άδειας των Windows 10. Εάν το κλειδί άδειας των Windοws 10 είναι retail, θα δείτε τη λέξη “RETAIL” στο πεδίο Περιγραφή. Το παράθυρο διαλόγου εμφανίζει επίσης τη μερική έκδοση του κλειδιού άδειας χρήσης των Windοws 10, όπως αυτό είναι αποθηκευμένο στην registy.

Ανακτήστε χειροκίνητα το κλειδί προϊόντος των Windows 10
Για να μεταφέρετε το κλειδί άδειας χρήσης των Windοws 10, χρειάζεστε καταρχήν να βρείτε το μήκους 25 χαρακτήρων κλειδί άδειας των Windows 10. Το κλειδί μπορείτε να το βρείτε στην απόδειξη λιανικής πώλησης των Windοws 10 ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που λάβατε μετά την αγορά της άδειας των Windοws 10.

Φυσικά, υπάρχουν πολλά εργαλεία για να ανακτήσετε το κλειδί προϊόντος των Windοws 10 από την υπάρχουσα εγκατάσταση, αλλά δεν δουλεύουν όλα σωστά. Επομένως, σας προτείνουμε να βεβαιωθείτε ότι το κλειδί προϊόντος των Windοws 10 είναι σωστό (ελέγξτε ότι αυτό που έχετε περιέχει το μέρος των ψηφίων που σας έδωσε το Windows Script Host) προτού απενεργοποιήσετε τα Windοws 10 στον παλιό υπολογιστή.

Μεταφορά της άδειας των Windows 10 από παλιό σε νέο υπολογιστή
Εάν ο τύπος άδειας των Windοws 10 είναι retail, πρώτα πρέπει να απενεργοποιήσετε την άδεια των Windοws 10 στον παλιό υπολογιστή. δείτε πως να το κάνετε:

  FAT32 και exFAT : Διαφορές και συμβατότητα

Βήμα 1: Ανοίξτε τη γραμμή εντολών ως διαχειριστής. Πληκτρολογήστε CMD στην Έναρξη, κάντε δεξιό κλικ στην καταχώρηση cmd.exe και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Εκτέλεση ως διαχειριστής .


Κάντε κλικ στο κουμπί ” Ναι ” όταν εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου “Έλεγχος λογαριασμού χρήστη”.

Βήμα 2: Στο παράθυρο “Γραμμή εντολών”, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή και πατήστε το πλήκτρο Enter για να απενεργοποιήσετε τα Windows 10 στον τρέχοντα υπολογιστή σας.

slmgr.vbs /upk

Μόλις πατήσετε το πλήκτρο Enter θα λάβετε το μήνυμα “Uninstalled successfully” (Έγινε κατάργηση του κλειδιού προϊόντος με επιτυχία). Αυτό θα πρέπει να απενεργοποιήσει την άδεια χρήσης των Windοws 10 στον τρέχοντα υπολογιστή.

Βήμα 3: Τώρα που έχετε απεγκαταστήσει την άδεια χρήσης των Windοws 10 στον τρέχοντα υπολογιστή, είναι καλύτερα να καθαρίσετε το κλειδί προϊόντος και από το μητρώο (registry). Για να το κάνετε αυτό, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή και στη συνέχεια πατήστε το πλήκτρο Enter.

slmgr.vbs /cpky


Αφού πατήσετε το πλήκτρο Enter, θα λάβετε το μήνυμα “Product key from registry cleared successfully” (Το κλειδί προϊόντος από το μητρώο που εκκαθαρίστηκε με επιτυχία).

Βήμα 4: Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας είναι συνδεδεμένος στο Internet. Για να ελέγξετε την κατάσταση ς της άδειας χρήσης των Windows 10 στον τρέχοντα υπολογιστή, μεταβείτε στην επιλογή Ρυθμίσεις > Ενημέρωση και ασφάλεια > Ενεργοποίηση.

Βήμα 5: Τώρα που έχετε απενεργοποιήσει την άδεια των Windows 10 στον παλιό υπολογιστή, ήρθε η ώρα να ενεργοποιήσετε τα Windows 10 στον νέο υπολογιστή. Για την εργασία αυτή, μεταβείτε στον νέο υπολογιστή που εκτελεί Windows 10 στη σελίδα Ρυθμίσεις > Ενημέρωση και ασφάλεια > Ενεργοποίηση και κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή αριθμού-κλειδιού προϊόντος .

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1: Βεβαιωθείτε ότι ο νέος υπολογιστής σας διαθέτει την ίδια έκδοση των Windοws 10 που είναι εγκατεστημένη στον παλιό υπολογιστή. Για παράδειγμα, αν ο παλιός σας υπολογιστής εκτελεί έκδοση Windοws 10 Home, ο νέος υπολογιστής σας θα πρέπει επίσης να εκτελεί έκδοση Windows 10 Home για να χρησιμοποιήσετε το ίδιο κλειδί.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: Εάν δεν έχετε εγκαταστήσει ακόμα τα Windοws 10, κάντε λήψη των Windοws 10 ISO από τη Microsoft , δημιουργήστε ένα εκκινήσιμο μέσο και στη συνέχεια εγκαταστήστε το. Κατά την εγκατάσταση, όταν σας ζητηθεί να εισαγάγετε το κλειδί προϊόντος, πληκτρολογήστε το.

Βήμα 6: Πληκτρολογήστε το 25-ψήφιο κλειδί προϊόντος και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο για να συνδεθείτε με διακομιστές ενεργοποίησης της Microsoft και να ενεργοποιήσετε το αντίγραφο των Windοws 10.

 

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

3 Comments

Leave a Reply
 1. Δημήτρη, αν έχουμε ένα laptop που έχει καεί η μητρική του, μπορούμε να διαγράψουμε από κάποιο κεντρικό αρχείο αδειοδοτήσεων της microsoft την άδεια χρήσης των windows που είχε το καμένο μηχάνημα, έτσι ώστε να την χρησιμοποιήσουμε σε κάποιο άλλο μηχάνημα ;

  Μήπως άραγε, αν τον χρησιμοποιήσουμε σε άλλο μηχάνημα, χωρίς το παλιό να μπει ξανά σε λειτουργία (αφού είναι καμένο) δώσει απροβλημάτιστη λειτουργία ;

  Μιλώ πάντοτε για retail άδεια.
  Ευχαριστώ.

  • Η retail άδεια μπορεί να μεταφερθεί σε οποιοδήποτε pc αρκεί βέβαια να μην τρέχει παράλληλα σε δύο ή περισσότερα pc. Η άδεια δεν χάνεται και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αρκεί να γνωρίζετε στο κλειδί των Windows.

   Σε ένα laptop με καμμένη την μητρική μπορείτε να ανακτήσετε το ηλεκτρονικά το κλειδί από το σκληρό δίσκο (αν είναι οκ), αν βάλετε τον δίσκο σε ένα άλλο pc και κάνετε εκκίνηση από αυτό και μετά ακολουθώντας τις οδηγίες του άρθρου. Εναλλακτικά μπορείτε απλά, αν έχετε ακόμα τις αποδείξεις, να βρείτε το κλειδί από αυτές. Λογικά όταν αγοράσατε την retail άδεια σας δόθηκε το 25ψήφιο κλειδί των Windows είτε στην απόδειξη είτε σε email (αν την αγοράσατε ηλεκτρονικά).
   Τρίτη λύση είναι να επικοινωνήσετε με την Microsoft Hellas, να τους θέσετε το πρόβλημα των χαμένων αποδείξεων και του καμένου λαπτοπ, να τους αποδείξετε ότι είστε ο πραγματικός κάτοχος της άδειας (πιθανά να πεισθούν με το ότι είστε ο διαχειριστής του email που παραδόθηκε η άδεια ή του email που έτρεχε στο λαπτοπ και ήταν συνδεδεμένο με την άδεια και τα Windows) και να σας πουν το κλειδί.
   Καλή τύχη.

   • Σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ. ;Έχω απόδειξη με αρ. αδείας, αλλά δε γνώριζα πως γίνεται να την καταχωρήσω σε άλλο τερματικό (αφού το πρώτο … τα τίναξε τα πέταλα).
    Καλή μέρα, καλή εβδομάδα και καλή συνέχεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).