Tribler κατεβάστε και αναζητήστε torrents ανώνυμα

Το Bittorrent είχε ανέκαθεν δύο βασικά προβλήματα: τις ανύπαρκτες υπηρεσίες ευρετηρίασης και την έλλειψη ανωνυμίας. Κατά καιρούς έχουν δημοσιευτεί αρκετές λύσεις για την εξάλειψη της τελευταίας αδυναμίας και όλες βασίζονται στην χρήση εικονικών ιδιωτικών δικτύων ή proxies. Όσον αφορά το πρώτο θέμα, δηλαδή μια βιώσιμη εναλλακτική λύση για τις υπηρεσίες ευρετηρίασης μάλλον δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο.

Το Tribler, το οποίο κυκλοφόρησε δημόσια το καλοκαίρι του 2014 επιχειρεί να τα αλλάξει όλα αυτά. Αναπτύχθηκε από ερευνητές στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Delft που ήθελαν να δημιουργήσουν ένα ανώνυμο σύστημα και αδύνατο να κλείσει ταυτόχρονα.tribler

Το Tribler ενσωματώνει και τις δύο υπηρεσίες που προαναφέραμε, την ευρετηρίαση των torrents αλλά και την ανωνυμία του κάθε client άμεσα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν βασίζεται σε υπηρεσίες τρίτων ή άλλες ιστοσελίδες.tribler

 

Το μεγάλο χαρακτηριστικό του Tribler, είναι η παροχή ανωνυμίας, που είναι πια εφικτή με την τελευταία του έκδοση. Χρησιμοποιεί ένα σύστημα παρόμοιο με αυτό που προσφέρει το δίκτυο Tor, αλλά έχει το δικό του δίκτυο το οποίο δεν είναι συμβατό με το Tor.

  Canon New Cosmos of Photography 2016: Οι νικητές

Λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή είναι διαθέσιμες στο Github. Η δρομολόγηση των αιτήσεων δείχνει να γίνεται μέσω των διαφόρων συστημάτων του κάθε χρήστη που το χρησιμοποιεί αυτόματα. Αντί να κατεβάζει τα αρχεία απευθείας από τον seeder, κατεβαίνουν και εκτρέπονται μέσα από άλλους χρήστες.tribler 1

Αυτό σημαίνει ότι κάθε χρήστης του δικτύου Τribler είναι ένας κόμβος που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά δεδομένων σε άλλους χρήστες οι οποίοι με τη σειρά τους μπορεί να επηρεάσουν την συνολική ταχύτητα download και την ικανότητά σας για seeding των αρχείων.

Τα πακέτα που λαμβάνονται με αυτόν τον τρόπο κρυπτογραφούνται με εξαίρεση την κεφαλίδα (header) που φέρει μόνο ένα αναγνωριστικό που χρησιμοποιείται για να προσδιοριστεί πού πρέπει να στείλει το πακέτο.

Το Τribler έρχεται επίσης με ενσωματωμένες επιλογές αναζήτησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βρείτε torrents απευθείας από την εφαρμογή σας χωρίς να χρειάζεστε κάποια ιστοσελίδα. Υποστηρίζει επίσης κανάλια, με συλλογές torrents που προσφέρονται από άλλους χρήστες, τα οποία οι χρήστες μπορούν να ψηφίσουν για να βελτιώσουν την προβολή τους στην αναζήτηση.

  Η Microsoft ανακοίνωσε tablets με 99 δολάρια

Η ιδέα του Τribler φαίνεται έχει νόημα, αλλά είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς αν θα γίνει αποδεκτή από το διαδικτυακό κοινό. Η ασφάλεια και η ανωνυμία της υπηρεσίας θα πρέπει να υποβληθεί σε έλεγχο από τρίτους, για να μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι όλα δουλεύουν έτσι όπως υπόσχονται οι ερευνητές που το αναπτύσσουν.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή από εδώ.

[do_widget id=blog_subscription-3]

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  63  =  69