Twitter: Γιατί ο Elon Musk ήθελε τόσο πολύ να πάρει τον έλεγχο

Η ιστορία του και του έμοιαζε λίγο με μια ιστορία ανεκπλήρωτου έρωτα.

Ο λατρεύει το Twitter. Έχει μάλιστα ένα τεράστιο κοινό από 87 εκατομμυρίων followers. Τα tweets του είναι πολύ συχνά, μερικές φορές αμφιλεγόμενα, και μερικές φορές καταστροφικά.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του απαγόρευσε να κάνει για τις υποθέσεις της αφού ένα tweet του έφτασε για να εξαφανιστούν 14 δισεκατομμύρια δολάρια από την τιμή της μετοχής της εταιρείας ενώ κάποια άλλη στιγμή κατηγορήθηκε για συκοφαντική δυσφήμιση μετά από ένα tweet για έναν σπηλαιοδύτη τον οποίο αποκάλεσε “pedo guy” (ο σπηλαιοδύτης έχασε).

elon musk twitter

Ποτέ όμως δεν απομακρύνθηκε από το πληκτρολόγιό του.

Το Twitter από την άλλη πλευρά δεν είναι διαφανές για τον Elon Musk.

Κάποιος μπορεί να σκεφτεί ότι το να προσφέρει 44 δισεκατομμύρια δολάρια για μια επιχείρηση 16 ετών που δεν είχε την ανάπτυξη των άλλων κοινωνικών δικτύων, μπορεί να θεωρηθεί σαν χάρη, αλλά οι μέτοχοι του Twitter φαίνεται να είναι διατεθειμένοι να συμφωνήσουν.

Θέλει να δει το Twitter να εκπληρώνει τις “εξαιρετικές δυνατότητές του”, αναφέρει ο Musk – και δεν ενδιαφέρεται καν να βγάλει χρήματα από αυτό. Έχει ήδη χρήματα, και οι πολυδισεκατομμυριούχοι μπορούν να αντέξουν οικονομικά τέτοιου είδους προτεραιότητες.

Το Twitter αρχικά απάντησε παίζοντας αμυντικά, εφαρμόζοντας μια στρατηγική “poison pill” που εμπόδιζε οποιονδήποτε να διαθέτει περισσότερο από το 15% των μετοχών της εταιρείας.

Γιατί;

Ίσως το διοικητικό συμβούλιο εκνευρίστηκε από τη δήλωση του Musk που ανέφερε ότι ήθελε να δει περισσότερη ελευθερία λόγου και λιγότερη οριοθέτηση. Πολλοί Ρεπουμπλικάνοι, που από καιρό αισθάνονταν ότι οι πολιτικές μετριοπάθειας του Twitter ευνοούν την ελευθερία του λόγου των αριστερών απόψεων, χάρηκαν απίστευτα.

Ωστόσο, οι ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να καταπολεμήσουν τα κοινωνικά δίκτυα και να τα αναγκάσουν να αναλάβουν μεγαλύτερη ευθύνη για το περιεχόμενο που μεταφέρουν, επιβάλλοντας αυστηρά πρόστιμα για την μη συμμόρφωση σε δημοσιεύσεις που υποκινούν τη βία ή είναι καταχρηστικές ή ταξινομούνται σαν ρητορική μίσους. μεταξύ άλλων.

Ας μην ξεχνάμε τα οικονομικά. Το κύριο επιχειρηματικό μοντέλο του Twitter βασίζεται στη διαφήμιση – και ο Musk θέλει να το αλλάξει αυτό. Ενδιαφέρεται περισσότερο για τις συνδρομές, οι οποίες θα μπορούσαν να αποδειχθούν δίκοπο μαχαίρι σε ένα περιβάλλον όπου όλα τα κύρια κοινωνικά δίκτυα είναι δωρεάν. Οι χρήστες του Twitter μπορεί να πρέπει να αποφασίσουν ότι προτιμούν τα δεδομένα τους να μην χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία εσόδων και μπορεί να είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για αυτό. Αυτό βέβαια είναι ένα τεράστιο στοίχημα.

  NSA χρησιμοποιείστε γλώσσες προγραμματισμού ασφαλείς στη μνήμη

Του αρέσουν επίσης τα κρυπτονομίσματα και θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα για να δώσει κίνητρα για πληρωμές σε ασταθή κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin.

Μετά είναι ο ίδιος ο Musk. Είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ένας κατά συρροή επιχειρηματίας του οποίου οι επιτυχίες περιλαμβάνουν την PayPal και την Tesla. Είναι χαρισματικός και αφιλτράριστος – κάτι που μπορεί να φέρει πολύ χαλαρή οριοθέτηση στο Twitter. Του αρέσει να δοκιμάζει τα όρια και να παραβιάζει τους κανόνες.

Έτσι δεν γοήτευσε ακριβώς το Twitter με λουλούδια και σοκολάτες. Η εξαγορά ήταν μια επιθετική προσφορά από έναν επιθετικό επιχειρηματία – χωρίς διαπραγματεύσεις, και χωρίς συμβιβασμούς.

Πρόκειται για μια ιδιωτική πώληση, μιας ιδιωτικής εταιρείας, και δεν είναι μια συγχώνευση μεταξύ δύο κολοσσών, επομένως είναι απίθανο να υπάρξουν πολλά εμπόδια από τη νομοθεσία.

Το Twitter του Musk θα είναι ένα πολύ διαφορετικό τοπίο για τα 300 εκατομμύρια ανθρώπους που συνεχίζουν να το χρησιμοποιούν. Θα μπορούσε να επαναφέρει τον , ο οποίος προς το παρόν “απολαμβάνει” ένα μόνιμο ban. Αυτό θα βόλευε πάρα πολύ τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ καθώς η προσπάθεια του για ένα κοινωνικό δίκτυο, το Truth Social, φαίνεται να παραπαίει.

Είναι δύσκολο να συνοψίσουμε τη συλλογική άποψη των χρηστών του Twitter. Με μια αντιεπιστημονική παρατήρηση, για κάθε tweet που καλωσορίζει τον Musk, φαίνεται να υπάρχει ένα άλλο που απειλεί να φύγει. Αλλά πότε οι χρήστες του Twitter συμφώνησαν ποτέ σε κάτι;

Elon Musk,Twitter,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).