Twitter η υπηρεσία που δείχνει να σέβεται την ιδιωτική σας ζωή

Το Twitter αποκλείει νόμιμους οδούς παρακολούθησης. Με περίπου 500 εκατομμύρια tweets κάθε μέρα, είναι πολύ δύσκολο για κάθε οργανισμό, συμπεριλαμβανομένων και των εξελιγμένων κυβερνητικών υπηρεσιών, να αναλύσουν τις πολύτιμες   του.birds Twitter

Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση κρίσιμων γεγονότων, όπως τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά και των συναισθημάτων των ανθρώπων σε σημαντικά ζητήματα κάποια δεδομένη χρονική στιγμή.

Προφανώς, το Twitter δεν έχει τέτοιες υπηρεσίες ανάλυσης. Η Wall Journal αναφέρει ότι η μπλόκαρε την Dataminr, μια εταιρεία που παρέχει analytics και εντοπίζει μοτίβα από κάθε tweet που δημοσιεύτηκε. Ο αποκλεισμός της υπηρεσίας από το Twitter φέρεται να έγινε καθώς οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ χρησιμοποιούν την Dataminr.

Επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν το θέμα, η WSJ ανέφερε ότι στελέχη της Dataminr δήλωσαν πρόσφατα στις μυστικές υπηρεσίες ότι το Twitter σταμάτησε την συνεργασία του με την εταιρεία.

Ένα ανώτερο στέλεχος επιβεβαίωσε την κίνηση του Twitter και ανέφερε ότι η εταιρεία “εμφανίστηκε να ανησυχεί για το πόσο κοντά είναι τα δεδομένα στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.”

Το Twitter δείχνει να ελέγχει πολύ στενά τα APIs του και τα δεδομένα που εκθέτει. Σύμφωνα με την WSJ, η Dataminr, η οποία κατέχει ένα 5% των μετοχών του Twitter, ήταν η μόνη υπηρεσία που είχε πρόσβαση στην πλήρη ροή του δικτύου σε πραγματικό χρόνο στα τρέχουσα αλλά και στα παλιά tweets. Έτσι η κυβέρνηση των ΗΠΑ, δεν έχει πολλές εναλλακτικές λύσεις στενής παρακολούθησης του δικτύου.

Η Dataminr είναι μια υπηρεσία του χρησιμοποιείται από ιδιωτικές επιχειρήσεις σε τομείς όπως χρηματοδότησης, ειδήσεων, εταιρικής ασφάλειας και ς κρίσεων. Η εταιρεία σημείωσε ότι κοινοποίησε στους πελάτες της για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες το Μάρτιο, 10 λεπτά πριν από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και ότι έχει παράσχει έγκαιρες προειδοποιήσεις για επιθέσεις του ISIS στη Λιβύη, καθώς και για την βραζιλιάνικη πολιτική κρίση.

Το Twitter είναι μια απίστευτα ισχυρή πηγή πληροφοριών για ότι συμβαίνει καθημερινά αλλά και για ότι πρόκειται να συμβεί, οπότε καταλαβαίνετε το πόσο σημαντικό είναι για τις κυβερνητικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το η τελευταία έκθεση διαφάνειας της εταιρείας έδειξε ότι ο αριθμός των αιτήσεων παραχώρησης δεδομένων στην κυβέρνηση των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 65 τοις εκατό κατά τους τελευταίους έξι μήνες του 2015 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2014.

Το πρόβλημα με την απόφαση του Twitter να σταματήσει την πρόσβαση των μυστικών υπηρεσιών δια μέσω του Dataminr είναι ότι μειώνει την ικανότητά τους να αναζητήσουν πληροφορίες για πιθανούς κινδύνους μέσα από νόμιμες μεθόδους.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).