Sad Pirate

Οι ΗΠΑ θέλουν να ποινικοποιήσουν το Streaming ταινιών και μουσικής

Χάνουμε το Streaming; Ενώ τα νομοσχέδια SOPA και PIPA έχουν σταματήσει να είναι απειλή (ή έτσι τουλάχιστον θέλουν να πιστεύουμε), η κυβέρνηση Obama εξακολουθεί να είναι αποφασισμένη να κάνει παράνομο το streaming ταινιών και μουσικής, μετατρέποντας το σε κακούργημα. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης υποστηρίζει ότι η αλλαγή αυτή είναι απαραίτητη για την άσκηση επαρκών διώξεων των μη εξουσιοδοτημένων υπηρεσιών streaming. Επιπλέον, η κυβέρνηση ζήτησε μόνιμη χρηματοδότηση που θα χρησιμοποιηθεί για την πάταξη ξένων ιστοσελίδων όπως το Pirate Bay με “διπλωματικές και εμπορικές πιέσεις.”

Sad Pirate Streaming

Χθες η Βουλή Δικαστικής Επιτροπής (House Judiciary Committee) συζήτησε για τις ποινές και για τα ένδικα μέσα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τις online παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων. Ένας από τους ομιλητές ήταν ο David Bitkower, Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, ο οποίος κατέθεσε τις επιθυμίες της κυβέρνησης Obama.

Μετά από μεγάλες επιτυχίες, όπως το κλείσιμο του Megaupload και τη δίωξη των μελών της ομάδας IMAGiNE, ο Bitkower εξήγησε τις εξελισσόμενες προκλήσεις των κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων.

  Canonical κερδίζει μεγάλη συμφωνία με την MTS

Από το παράνομο κατέβασμα σε δισκέτες στη δεκαετία του ’90, μέχρι σήμερα οι νέες τεχνολογίες φέρνουν νέες απειλές, υποστήριξε. Με την άνοδο της ευρυζωνικής πρόσβασης η πειρατεία έχει επιδεινωθεί και η πιο πρόσφατη πρόκληση είναι η καταπολέμηση των παράνομων υπηρεσιών streaming.

Το πρόβλημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και των κατόχων των πνευματικών δικαιωμάτων είναι για τις υπηρεσίες αυτές είναι πιο δύσκολο να ασκηθεί δίωξη. Τεχνικά, η συνεχής ροή δεν μετράει σαν διανομή, αλλά σαν δημόσια εκτέλεση, η οποία μπορεί να επιφορτιστεί, νομικά μόνο σαν πλημμέλημα. Για να το πούμε πιο απλά, δεν μπορεί να υπάρξει δίωξη καθώς δεν αποθηκεύεται τίποτα στην μόνιμη μνήμη του υπολογιστή (σκληρός δίσκος) αλλά μόνο στο buffer (προσωρινή μνήμη) για την αναπαραγωγή.

Η κυβέρνηση Obama προσπάθησε να το διορθώσει αυτό το 2012, με την εφαρμογή των νομοσχεδίων SOPA και PIPA, αλλά μετά την δημόσια κατακραυγή, τα έβαλε στο συρτάρι.

Εκτός από την ποινικοποίηση του Streaming, ο κ. Bitkower ζήτησε επίσης και κονδύλια για τη στήριξη των διεθνών δραστηριοτήτων καταπολέμησης της πειρατείας. Τα τελευταία χρόνια το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει εκπαιδεύσει αστυνομικές δυνάμεις στο εξωτερικό για να ασχοληθούν με την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

  17,4 εκατομμύρια iOS και Android συσκευές ενεργοποιήθηκαν την μέρα των Χριστουγέννων

Το διεθνές πρόγραμμα βοήθησε να κλείσει το Megaupload, αλλά θα μπορούσε επίσης να στοχεύσει και το Pirate Bay με “διπλωματική και εμπορική πίεση.” Σύμφωνα με το Torrentfreak, το πρόβλημα που συναντούν εκεί οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ότι δεν μπορούν να κάνουν και πολλά, αφού όλα δείχνουν ότι το πολιτικό Κόμμα των Πειρατών είναι άμεσα συνδεδεμένο με το Pirate Bay.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  32  =  35