Το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας Budgie επίσημη γεύση του Ubuntu

Ο David Mohammed και ο Udara Madubhashana ανακοίνωσαν ότι το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας Budgie είναι πλέον μια επίσημη γεύση του Ubuntu.

Μετά από δύο επιτυχημένες μεγάλες κυκλοφορίες, το budgie-remix έγινε τελικά δεκτό σαν επίσημη γεύση του Ubuntu, όταν τα τέσσερα μέλη του τεχνικού συμβουλίου της Canonical ψήφισαν θετικά. Δεν υπήρξαν αρνητικές ψήφοι ή αποχές. Έτσι η νέα γεύση του Ubuntu είναι διαθέσιμη για όλους και ονομάζεται Ubuntu Budgie.ubuntu budgie

Τι είναι το Ubuntu Budgie (πρώην budgie-remix);

Φυσικά θα είναι μια διανομή βασισμένη στο Ubuntu που χρησιμοποιεί το Βudgie σαν προεπιλεγμένο περιβάλλον εργασίας. Διαθέτει το ίδιο επίπεδο ποιότητας και τα ίδια πακέτα όπως και κάθε άλλη επίσημη γεύση του Ubuntu, αλλά έχει σχεδιαστεί να είναι ελαφρύ, φιλικό προς το χρήστη, απλό και πλήρως προσαρμόσιμο. Το περιβάλλον εργασίας Βudgie, βασίζεται και χρησιμοποιεί τις τελευταίες τεχνολογίες του GNOME.

Μετά την σημαντική ανακοίνωση, οι προγραμματιστές του budgie-remix θα έχουν πολλή δουλειά καθώς μόνο το rebranding του ονόματος “budgie-remix” σε Ubuntu Budgie απαιτεί ώρες εργασίας.

Να αναφέρουμε για όσους δεν το γνωρίζουν ότι το περιβάλλον εργασίας Βudgie χρησιμοποιείται από την διανομή Solus.

Οι προγραμματιστές του Ubuntu Budgie είναι σε συνεχείς συνομιλίες με τον υπεύθυνο του Project Solus Ikey Doherty για να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική και θετική συνεργασία μεταξύ των δύο ομάδων.

Ο λόγος είναι προφανής: οποιαδήποτε βελτίωση προέρχεται από τους προγραμματιστές του Ubuntu Βudgie θα κυκλοφορεί επίσης και για τους χρήστες της διανομής Solus ή χρήστες άλλων διανομών που χρησιμοποιούν το Budgie σαν περιβάλλον εργασίας.

Βέβαια και οι βελτιώσεις από τους προγραμματιστές της διανομής Solus θα προστίθενται στην επιφάνεια εργασίας του Ubuntu. Γιατί; Είναι Open Source και έτσι λειτουργεί…

https://budgie-remix.org/downloads/

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).